به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از گلبالویسز، مؤسسه تحقیقات ملی «نارا» در ژاپن پژوهشی را ترتیب داد که نشان میدهد این کشور از طریق جاده ابریشم با فرهنگهای سراسر جهان ارتباط محکمی داشته است.
این مؤسسه اعلام کرد به اسنادی دست یافته که نشان میدهد یک مقام ایرانی در قرن هشتم به عنوان یک ادیب یا معلم در دربار سلطنتی ژاپن خدمت میکرده است. این اسناد درواقع تصاویری هستند که با اشعه مادون قرمز از قطعات چوبی که به منظور ثبت سوابق در قرن هشتم استفاده میشد، تهیه شدهاند.
«جپَنتایمز،» مقالهای را منتشر کرد که در آن آمده است: «ژاپن و ایران از دستکم قرن هفتم روابط نزدیکی با هم داشتهاند؛ اما یک تکه چوب که در دهه 60 پیدا شده نشان میدهد روابط این دو کشور از آنچه فکر میکردیم محکمتر بوده است.»
تصاویر بدست آمده نشان میدهد این مقام ایرانی در یک آکادمی به مقامات دولتی ژاپن ریاضیات آموزش میداد. در آن زمان از تکههای چوب برای ثبت سوابق استفاده میشد:
در تصویر زیر مکان پیدا شدن این تکه چوب نشان داده شده است:
کاخ «هیجو» در شهر «نارا» واقع شده است. «هیجو-کیو» اواسط قرن هشتم ساخته شد و به مدت چندین دهه پایتخت ژاپن بود. در آن زمان ژاپن از فناوری و فعالیتهای فرهنگی کشورهای سراسر جهان بهره میجست.
شهر باستانی «هیجو-کیو» دیگر وجود ندارد ولی در 70 سال گذشته بخشهایی از آن بدست باستانشناسان حفاری شده است.
اینکه یک ایرانی در ژاپن مشغول کار و زندگی شود اصلا عجیب نیست. چون در آن زمان جاده ابریشم ارتباط ژاپن با کشورهایی مانند ایران را برقرار کرده بود.
ژاپن از بخشهای مختلف آسیا از جمله ایران تأثیر پذیرفته است. برای مثال مجسمه زیر که یک «آسورا» را نشان میدهد مربوط به قرن 12 است و احتمالاً ریشهی آن به یک الهه ایران باستان برمیگردد.
برخی از کاربران فضای مجازی تلاش کردهاند چهره این ایرانی را ترسیم کنند:
انتهای پیام/