معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نسبت به احتمال برکناری وزیر ارشاد واکنش نشان داد.

پاسخ معاون فرهنگی ارشاد به احتمال برکناری وزیر/ برنامه‌ای برای حضور در نمایشگاه فرانکفورت ندارم
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست خبری تشریح برنامه‌های حضور ایران در نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب فرانکفورت و بلگراد امروز در سالن موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران برگزار شد.

سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست خبری، در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه از قطعیت برکناری علی جنتی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اطلاع دارد و در صورت این بر کناری مدیران فرهنگی کشور با چه کیفیتی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت حضور خواهند داشت، گفت: پاسخی درباره صحت و سقم برکناری وزیر ارشاد نمی‌توانم بدهم اما در مورد خودم باید بگویم برنامه‌ای برای حضور در نمایشگاه فرانکفورت ندارم.

وی افزود: در خصوص این امر که آیا انتخاب‌ کتاب‌هایی که برای نمایش در نمایشگاه فرانکفورت برگزیده‌ شده‌اند، به صورت اساسی انجام پذیرفته یا نه؛ باید بگویم اصل این دغدغه که ما برای حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی نماینده واقعی از نشر کشورمان ارائه بدهیم، مهم و قابل توجه است اما اهالی رسانه هم می‌دانند که مشکلاتی در این زمینه وجود دارد.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: ما در انتخاب کتاب‌هایی که در نمایشگاه‌های بین‌المللی معرفی خواهند شد، به تشکل‌ها مراجعه می‌کنیم تا میزان اعمال سلیقه‌های شخصی کاهش پیدا کند. طبیعتا چاره‌ای بجز مراجعه به تشکل‌های صنعت نشر در انتخاب کتاب‌ها و نویسندگانی که در نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب حضور خواهند داشت، نداریم.

صالحی ادامه داد: راه عبور ما از مشکلات این چنینی در این دوره، مراجعه به تشکل‌های نشر بوده است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به تبیین رویکردهای معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران پرداخت و اظهار داشت: ما با رویکردهایی چون حضور تجمیعی و باشکوه‌تر غرفه ایران، فعال‌سازی تشکل‌های نشر و واگذاری امور به این تشکل‌ها، توجه بیشتر به انتخاب کتاب در واگذاری امور حضور ایران در نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب به تشکل‌ها، افزایش ناشران مستقل در نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت، غرفه‌آرایی و زیبایی بصری و حضور ناشران و نویسندگان و خبرنگاران بیشتر ایرانی در نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب به نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت می‌رویم.

صالحی افزود: از رویکردهای دیگر ما برای حضور در این نمایشگاه می‌توان به برگزاری نشست‌هایی با موضوعات ضروری‌تر و اشخاصی که بتواند این موضوعات را به خوبی بیان کنند، اشاره کرد.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: رویکرد هشتم ما برای حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت گفتگوهایی است که می‌توانند در حاشیه نمایشگاه کتاب به پیشبرد صنعت نشر کشورمان کمک کنند. این حاشیه‌ها به اندازه متن مهم هستند و در واقع به برگزاری جلساتی با روسای نمایشگاه‌ها و ناشران کشورهای دیگر صورت می‌گیرد.

وی افزود: هشت تشکل نشر در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت حضور خواهند داشت که از آن میان می‌توان اتحادیه ناشران کتابفروشان، انجمن زنان ناشر، انجمن ناشران دفاع مقدس، انجمن ناشران دانشگاهی و مجمع ناشران انقلاب اسلامی اشاره کرد.

صالحی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص حضور ایران در نمایشگاه بین‌المللی کتاب بلگراد به عنوان مهمان ویژه این نمایشگاه گفت: بحمدالله فضای ارتباطی مد نظر دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرصت‌های خوبی را برای ایجاد رابطه متقابل نمایشگاهی فراهم کرده است و تبادل نشر با کشورهایی چون روسیه، چین و ایتالیا برای ما اهمیت دارد.

وی ادامه داد: هم اکنون چین و چند کشور دیگر متقاضی مهمان ویژه بودن ایران برای نمایشگاه‌های کتابشان هستند و عملا حضور نمایشگاهی ایران رو به توسعه است.

معاون فرهنگی وزیر ارشاد تصریح کرد: حضور ایران به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب بلگراد عملا یک نوع بسترسازی ارتباطات فرهنگی را برای ما و کشور صربستان ایجاد می‌کند، امسال هم در نمایشگاه بین‌المللی بلگراد به دنبال معرفی صنعت نشر ایران و نویسندگان و هنرمندانمان هستیم.

همچنین امیرمسعود شهرام‌نیا مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌‌های فرهنگی در بخش دیگری از این نشست گفت: می‌دانم نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت تبدیل به نوعی گردهمایی صنعت نشر شده است و ما در شصت و هشتمین دوره برگزاری این نمایشگاه کمتر از دویست متر فضا در سالن 5 بخش بزرگسال و غرفه‌ای در سالن 3 بخش کودک و نوجوان را به خودمان اختصاص دادیم.

وی افزود: یازده ناشر بزرگسال و یک آژانس ادبی در بخش بزرگسال نمایشگاه فرانکفورت و 6 ناشر کودک و نوجوان در بخش کودک این نمایشگاه نمایندگان ایران هستند.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی کشور اظهار داشت: 5 تشکل نیز در غرفه‌های بزرگسال و کودک ایران در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت حضور خواهند داشت. علاوه بر این ما از دوستان رایزن فرهنگی کشورمان در آلمان خواسته‌ایم که امسال غرفه جداگانه‌ای اجاره نکنند و فعالیت خودشان را در غرفه ایران پیگیری کنند.

شهرام‌نیا ادامه داد: ایران 1550 عنوان کتاب منتخب مجموعه تشکل‌های نشر را در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت به نمایش می‌گذارد و حداقل ده نویسنده و دویست فعال نشر کشور در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.

وی اظهار داشت: 25 نشست به زبان های غیرفارسی نیز در غرفه ایران برگزار خواهند شد. همچنین روزهایی با عناوین ایران و ادبیات کودک و نوجوان نیز خواهیم داشت.

شهرام‌نیا افزود: ما در نمایشگاه بین‌المللی کتاب ایران علاوه بر معرفی گرنت به عنوان حامی نویسندگان غیربومی کشورمان، گرنت دیگری با عنوان تاپ را نیز معرفی خواهیم کرد، گرنت تاپ نتیجه فعالیت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است.

همچنین آگاهی، مدیرکل همکاری های فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: نمایشگاه کتاب بلگراد بر خلاف اکثر نمایشگاه‌های کتاب بین المللی دیگر نه روزه است و شباهت بسیاری به نمایشگاه بین المللی کتاب ایران دارد؛ زیرا در جزو پرجمعیت‌ترین نمایشگاه‌های بین المللی کتاب جهان است.

وی افزود: ما امسال همزمان با حضور ایران در نمایشگاه بین المللی کتاب بلگراد، هفته فیلم کشورمان را با حضور  اشخاصی چون نرگس آبیار و مهرزاد دانش برگزار می‌کنیم.


نمایش فیلم‌های ایرانی در حاشیه نمایشگاه بین المللی کتاب بلگراد


شهرام‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود گفت: پنج فیلم ایرانی با عناوین «شیار 143»، «مزار شریف»،‌ «رخ دیوانه»، «امروز» و «پنج ستاره» در هفته فیلم ایران در نمایشگاه بین‌المللی کتاب بلگراد اکران می‌شوند.

وی افزود: ما در این نمایشگاه 800 عنوان کتاب با موضوعات مختلف نیز ارائه می‌دهیم.


حضور دمنوش و خرمهره ایرانی در نمایشگاه بین المللی فرانکفورت!

وی در پایان در پاسخ به این سوال که چرا ایران نزدیک به یک تن و نیم بار به نمایشگاه بین‌المللی فرانکفورت می‌برد که بخش اعظم آنها دمنوش و خرمهره هستند، گفت: ما باید در جایی عینک‌مان را عوض کنیم و گونه‌ای دیگر به مسائل نگاه کنیم. در اصل حضور ما در نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب مغایرتی با صرفه‌جویی ندارد. راه برون رفت ما از مشکلات نشر کشور جهانی شدن آن است. این که ما با دمنوش از مهمان‌هایمان پذیرایی کنیم، محل ایراد نبوده و جای تشویق دارد. باید به جهانی شدن صنعت نشر نگاه بهتری داشته باشیم.

مدیر عامل موسسه نمایشگاه های فرهنگی خاطرنشان کرد: در مورد خرمهره‌ها هم باید بگویم سال گذشته در نمایشگاه کتاب تهران نمونه‌ای از صنایع دستی کشورمان به مهمانان‌ خود هدیه می‌کردیم که نزدیک به صد تا صد و پنجاه عدد از آنها باقیمانده بود. بنابراین این تعداد را به نمایشگاه فرانکفورت می‌بریم و به مهمانانمان در آنجا تقدیم می‌کنیم.




انتهای پیام/



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار