به گزارش
حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری؛ مصطفی رحمانی در گفتوگو با روابط عمومی حوزه هنری گفت: به عقیده من یك اثر هنری كه با تصویر خلق شده به مراتب تأثیرگذارتر از صدها سخنرانی و نوشته است. امروز نمایش آثار هنری نباید مخاطب خاصی را پوشش دهد، نیاز جامعه ما فضاسازی با آثار هنری است كه برگرفته از فرهنگ ناب محمدی(ص)باشد. جای خالی این نوع آثار در شهرها مشهود است.
رحمانی افزود: امروز تبلیغات شهری برای هر مناسبت محدود شده به یك شعار نوشته كه ارزش و بار معنوی چندانی ندارد. مقام معظم رهبری فرمودند: هر اندیشهای كه در قالب هنر بیان شود جاودانه خواهد ماند.
این هنرمند جوان استان گفت: هنوز نتوانستهایم ارزشهای عاشورا را در قالب هنر آنچنان كه باید بهتمامی جوامع جهانی معرفی كنیم. عاشورا را به یك مكان و یك روز خلاصه نباید كرد؛ بلكه هر روزمان باید عاشورا باشد و «لبیك یا حسین»مان در تمامی زندگی از جمله نماز، ولایت فقیه، حجاب، فضای مجازی و ... دیده شود.
رحمانی اظهار داشت: امام حسین(ع) در روز عاشورا با عمل خود به ما آموخت كه هر موقع ظلم و ستم بیداد كرد و اساس ارزشهای الهی در خطر بود باید از جان و مال و قید و بند دنیا و تعلقات آن گذشت و به مصاف بدیها رفت.
به گفته وی، امروزه وظیفه هنرمندان بیشتر از گذشته است. واقعه عظیم كربلا هنوز برای جهانیان تبیین و معرفی كافی نشده است. هنرمند متعهد باید با شناخت دقیق و بررسی تمامی ابعاد، حادثه عاشورا را با تمام ابزار هنری در قالب عكس، پوستر، خط، نقاشی، تصویرسازی و ... بازنمایی كند. تمام لحظههای عاشورا سوژههای ناب و گنجینهای است كه هیچگاه برای هنرمند تمام شدنی نیست؛ مهم استخراج این گنج است.
رحمانی یكی از پیامهای مهم عاشورا را امر به معروف و نهی از منكر دانست و گفت: امام حسین(ع) قیام كرد تا این دو تكلیف مهم الهی را محقق كند. هنرمندان امروز میتوانند با بیانی نو و در قالبهای مختلف هنری با مفاهیمی عمیق این تكلیف الهی را هنرمندانه بیافرینند.
وی افزود: دشمن امروزه از تمام حربهها در تمامی فضا استفاده میكند تا ریشه اسلام را هدف قرار دهد كه یكی از این حربه ها جنگ نرم است. دشمنان اسلام به خیال خود به این نتیجه رسیدهاند كه جنگ نرم ضربهای كاری و مهلك به پیكره اسلام است.
رحمانی گفت: امروز با الگوگیری از رفتار ارزشی امام حسین میتوانیم جنگ نرم را خنثی كنیم. صبر و استقامت كلید اصلی و مهم پیروزی در تمامی جنگها است. خلق اثر هنری و پردازش آن با پیامهای حركت بزرگ امام حسین(ع) میتواند سدی در مبارزه با جنگ نرم باشد.
وی اظهار داشت: نقش درست و حمایتهای مادی و معنوی ارگان ها و نهادهای انقلابی بسیار میتوانند تأثیرگذار باشد. هنرمندی كه اثری خلق میكند نیاز به حمایت دارد. متأسفانه امروز حمایت از آثار هنری ما محدود به برگزاری یك نمایشگاه شده است.
مصطفی رحمانیشهركی، متولد 1359در شهركرد است. وی كارشناس ارشد گرافیك و از مدرسان دانشگاه های استان چهارمحال و بختیاری است. از افتخارات او میتوان به رتبه اول استانی و سوم كشوری خط در گرافیك، پنجمین جشنواره باغ بسمالله، منتخب ششمین جشنواره بینالمللی بسمالله، منتخب چهارمین سوگواره پوسترهای عاشورایی، منتخب هفتمین جشنواره بینالمللی بسمالله،منتخب پنجمین جشنواره سراسری هنر جوان در بخش پوستر، منتخب اثر در ششمین كتاب سال گرافیك دانشجویی در بخش پوستر و نشانه، منتخب هفتمین سوگواره كشوری هنر عاشورایی در بخش پوستر اشاره كرد. رحمانی نمایشگاههای انفرادی و گروهی گرافیك نیز در استان و دیگر نقاط كشور برگزار كرده است.
انتهای پیام/