تغذیه مناسب اثر بسزایی بر روی سلامت افراد دارد. بسیاری از افراد باورهای غلطی در مورد سلامتی و تغذیه خود دارند.

چند باور غلط در مورد سلامتیبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تغذیه مناسب اثر بسزایی بر روی سلامت افراد دارد. بسیاری از افراد باورهای غلطی در مورد سلامتی و تغذیه خود دارند.

در این مقاله با تعدادی از این باورها آشنا می‌شوید:


1- سال های طول می کشد تا آدامس هضم شد

همیشه می گفتند که اگر آدامسی را قورت بدهید، سال ها به روده تان می چسبد. یعنی اینکه همانطور که آب دهان تان آن را تجزیه نمی کند، اگر هم آن را ببلعید، در معده تان هضم نمی شود.

اما این ادعا صحت ندارد، آدامس در بدن تان باقی نمی ماند. سیستم گوارشی شما، آن را مانند هرچیز دیگر بیرون فرستاده و پس از چند روز از طریق مدفوع خارج می شود.


2- غذاهای تند، موجب زخم معده می شود

مردم سابقا تصور می کردند که غذاهای تند و پر از فلفل، موجب زخم معده می شود. اما اکنون می دانیم که اکثر زخم های معده در دیواره معده بر اثر عفونت های باکتریایی به وجود می آید.

نوعی باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری موجب این عفونت می شود. همچنین مصرف برخی از داروها مانند آسپرین، ایبوپروفن یا ناپروکسن، می توانند زخم معده تولید کنند و البته غذاهای تند و داغ، وضعیت زخم معده را بدتر می کند اما به وجود آورنده این زخم نیستند.

پس اگر مشکل زخم معده ندارید، می توانید از خوردن خوراکی های تند لذت ببرید.


3- بلند کردن اجسام سنگین منجر به بیماری فتق می شود

البته این باور، غلط نیست. اما تنها دلیل ابتلا به این بیماری نیست. در واقع یبوست مزمن و یا حتی یک سرفه ناگهانی فتق می آورد.

فتق‌ عبارت‌ است‌ از بيرون‌زدن‌ يكی از اعضای داخلی بدن‌ از راه‌ يك‌ نقطه‌ ضعيف‌ يا يك‌ سوراخ‌ در عضلات‌ اطراف‌ آن‌. به زبان ساده به بیرون زدگی های غیر طبیعی جدار شکم فتق می گویند. 

فتق در کشاله ران، ناف و یا بالای شکم رخ می دهد.


4- فقط افرادی که نوشیدنی الکلی مصرف می کنند به بیماری سیروز(التهاب کبدی) مبتلا می شوند

درست است که ممکن است افراد الکلی به سیروز مبتلا شوند، زیرا الکل، به سلول های کبد صدمه می زند. اما افراد دیگر هم احتمال دارد که به این بیماری مبتلا شوند.

دلایل دیگری مانند هپاتیت های B و C، فرد را به التهاب کبدی مبتلا می کند.


5- مصرف آجیل، به بیماری دیورتیکولیت هدایت می شود

در گذشته پزشکان به کسی که مبتلا به بیماری دیورتیکولیت ( التهاب وعفونی شدن دیورتیکول های جدار روده به خصوص روده بزرگ) مبتلا بود، توصیه می کردند که آجیل، ذرت، ذرت بو داده و غذاهای حاوی دانه های کوچک مانند توت فرنگی مصرف نکنند.

آنها نگران بودند که تکه های این نوع خوراکی ها در دیواره روده جا خوش کنند و موجب درد شوند. اما تحقیقات نشان داده است، این موضوع صحت ندارد و دقیقا برعکس آن معتقد است که غذاهایی با فیبربالا می توانند از خطرات این بیماری بکاهند.


6- لوبیا بیش از هر غذای دیگر موجب نفخ می شود

لوبیا موجب نفخ می شود اما محصولات لبنی بیشتر از غذاهای دیگر ایجاد نفخ می کنند. به ویژه هرچه ما مسن تر می شویم و بدن مان کمتر می تواند شکر(لاکتوز) موجود در شیر را جذب کند.

برای رها شدن از این مشکل باید از محصولات بدون لاکتوز استفاده کنید و یا قبل از مصرف لبنیات، آنزیم لاکتاز که به صورت قرص در داروخانه موجود است، مصرف کنید.


7- افرادی که نسبت به لاکتوز حساس اند، هیچ یک از محصولات لبنی را نمی توانند تحمل کنند

خیر. اینطور نیست، عدم تحمل لاکتوز در افراد و مقدار لبنیاتی که مصرف می کنند، متفاوت است. برخی از افراد ممکن است با مصرف فقط یک لیوان شیر، معده شان ناراحت شود و برخی دیگر دو لیوان شیر.

گاهی اوقات هم برخی از افراد می توانند به جای شیر، ماست و یا بستنی بخورند و مشکلی هم برایشان پیش نیاید. در واقع با آزمون و خطا می توان متوجه شد که تا چه حد به این محصولات حساس هستیم.


8- هرچه سن بالاتر می رود، یبوست بیشتر می شود

مردم در سنین بالاتر، بیشتر به یبوست مبتلا می شوند. اما باید گفت که مسن شدن دلیل یبوست نیست، بلکه اکثر افراد مسن داروهایی مصرف می کنند که ممکن است مجرای گوارشی شان را تنبل کند.

آنها همچنین نسبت به جوان تر ها کمتر ورزش می کنند و به اندازه کافی آب و مایعات نمی نوشند. تمام این موارد فرد را دچار یبوست حاد می کند.


9- فیبر، کمکی به درمان اسهال نمی کند

درابتدا این باور به نظر درست می آید، مواد مغذی فیبردار که یبوست را برطرف می کنند، چگونه می توانند اسهال را درمان کنند!

اما باید گفت که مواد مغذی فیبردار، جلوی بیش از حد سفت و شل شدن مدفوع را می گیرند.

در واقع میزان گرفتن آب از روده و یا رساندن آب به آن را کنترل می کنند. بنابراین در درمان یبوست و اسهال موثر هستند.


10- اگر به سرطان مبتلا شوید، بلافاصله می فهمید

برخی از سرطان ها مانند سرطان روده، بدون علایم هستند تا زمانی که کاملا پیشرفت می کنند. تشخیص زودهنگام این سرطان ها بسیار مهم است.

به طور کلی افراد از 50 سالگی به بعد تا حدی در خطر ابتلا به سرطان روده هستند و باید هر سال آزمایش مدفوع بدهند و هر 5 سال یکبار آزمایش سیگموئیدوسکوپی انعطاف پذیر یا سی تی اسکن روده بزرگ و یا هر ده سال یکبار کلونوسکوپی انجام دهند.


11- اگر سوزش معده دارید، به طور نشسته، بخوابید

هیچ دلیل پزشکی محکمی از این توصیه حمایت نمی کند. اما شاید وقتی سر و سینه تان را حدود 10 تا 15 سانتی متر از زمین بلند می کنید، سوزش معده کمتر احساس شود.

12- بیماری سلیاک، فرد را دچار درد دایمی می کند

از علایم سلیاک می توان به نفخ، گاز و اسهال اشاره کرد، اما بیشتر مردم که به این بیماری مبتلا هستند، هرگز هیچ یک از این علایم را بروز نمی دهند.

ممکن است پزشکان تنها با توجه به این علایم، این بیماری را با عدم تحمل گلوتن پروتئین اشتباه بگیرند.

برخی دیگر از علایم بیماری سلیاک، عبارتند از: کم خونی، پوکی استخوان، افسردگی، مشکلات در رشد و درماتیت هرپتیفورم.


13- سندرم روده تحریک پذیر به دلیل رژیم بد غذایی است.

اگرچه غذاها می توانند علایم سندرم روده تحریک پذیر را موجب شوند اما تغییر رژیم غذایی در درمان این بیماری کافی نیست.

گاهی اوقات فقط عمل غذا خوردن موجب درد، نفخ، اسهال و یا یبوست می شود. استرس و نگرانی هم می تواند به این مشکل بیفزاید.


14- اضطراب باعث بیماری التهاب روده می شود

اضطراب می تواند مشکلات و بیماری ها را شدیدتر کند. شایع ترین بیماری های التهاب روده، بیماری کولیت زخمی و بیماری کرون است.

در هر دو بیماری دیواره روده بزرگ ملتهب می شود. به نظر می رسد که ژن های باکتری و یا ویروس خاصی که وارد بدن شده اند، با ایجاد تغییر در سیستم ایمنی بدن موجب این بیماری شوند.


منبع: سلامت نیوز

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار