حافظ باجغلی روانپزشک در گفتوگو باخبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره رابطه بین چاقی و افسردگی عنوان کرد: چاقی و افسردگی رابطهی تنگاتنگ و متقابلی دارند که درصورت ابتلا به هرکدام، ریسک ابتلا به دیگری هم افزایش مییابد.
وی با اشاره به تاثیر افسردگی در بروز چاقی بیان کرد: افسردگی معمولا با کاهش اشتها و در نتیجه کاهش وزن همراه است، اما در نوعی از افسردگی که به آتیپی مشهور بوده و بیشتر در خانمها و در سنین ۲۰ تا ۴۰ سال شیوع دارد،، فرد دچار اشتهای کاذب، پرخوری، پرخوابی و در نتیجه با اضافه وزن و چاقی مواجه میشود.
این روانپزشک با بیان اینکه اختلالات افسردگی با اختلال خوردن همراه است، اظهار داشت: گاهی فردی که دچار اختلالات افسردگی میشود، برای مقابله و سرکوب اضطراب خود، دچار پرخوری عصبی و در نتیجه اضافه وزن و چاقی میشود که معمولا پس از پرخوری عذاب وجدان پیدا می کند.
وی با اشاره به کاهش انرژی و انگیزه در افراد افسرده، بیان کرد: در این افراد به دنبال کاهش انرژی و انگیزه از میزان تحرک کاسته شده و فرد دچار اضافه وزن و چاقی میشود.
باجغلی در خصوص رابطهی بین چاقی و افسردگی، اظهار داشت: افراد چاق به خصوص کودکانی که در سنین آموزش قرار دارند،، به دلیل فیزیک بدنی خاصشان، مورد انگ قرار می گیرند و از جمع همسالان خود دور شده و دچار بیانگیزگی و افسردگی میشوند.
انتهای پیام/