ابتکار:

نباید استفاده از تجربه خارجی‌ها را ممنوع کنیم/ ايران نقش مهمی در کاهش گرمایش زمین دارد

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اجرايی شدن طرح‌های مدیریتی مناطق حفاظتی با جلب مشارکت مردم و بهره‌مندی جوامع محلی از حفاظت، مهم‌ترین نقش سازمان‌های مردم نهاد است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ معصومه ابتکار رئيس سازمان حفاظت محیط زیست در نخستين جشنواره تجربیات موفق سمن‌های محیط زیستی، گردشگری پایدار و انجمن‌های دانشجویی که امروز(سه‌شنبه) در سالن همایش‌های بین المللی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد،  اظهار داشت: جلب مشارکت مردم و تحقق بسیاری از پروژه‌های حفاظتی در سطح جوامع محلی مهم‌ترین نقش سازمان‌های مردم نهاد است. 

وی ادامه داد: اجرايی شدن طرح‌های مدیریتی مناطق حفاظتی با جلب مشارکت مردم، بهره‌مندی جوامع محلی از منافع حفاظت و طبیعت گردی در چارچوب قوانین حفاظتی که در حال حاضر آماده شده و در مرحله اجرایی به سر می برد، از مهم‌ترین نقش سازمان‌های مردم نهاد محسوب می شوند. 

*نگاه ویژه دولت به نقش مردم در حفظ محيط زيست 

معاون رئیس جمهور گفت :از ابتدای دولت یازدهم فرصتی پیش آمد که دولت مجددا مسائل محیط زیستی را به طور جدی در سیاست‌ها و برنامه‌های خود قرار دهد، رئیس جمهور نگاه بلندی نسبت به این مسائل به ویژه تاثیر نقش مردم در حفظ محیط زیست دارد، همچنین با ابلاغ سیاست‌های محیط زیست توسط مقام معظم رهبری خط مشی روشنی برای همه قوا ایجاد شد و به صورت دستور کار ملی درآمد.

*تحولات جهانی برای حفاظت از محیط زیست 

وی با بیان اینکه همزمان با  تحولات مهم ملی، تحولات جهانی نیز در زمینه حفظ محیط زیست اتفاق افتاد، بیان داشت : دستور مشترک جهانی 2030 یا اهداف توسعه پایدار از جمله تحولات جهانی است که نگاه جامع و حرکت مشترک جهانی را با محوریت نگاه محیط زیستی و شاخص‌های قابل اندازه گیری، ایجاد کرد. در کشور ما نیز کمیته ملی توسعه پایدار تشکیل شد و همه دستگاه‌ها در این زمینه فعال شدند.

*نقش مهم ايران در کاهش گرمایش زمین 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست  با اشاره به توافق‌نامه پاریس تصریح کرد: این توافق نامه مهم در سال گذشته تصویب شد و ایران که تحت تاثیر تغییر اقلیم است و آسیب جدی‌ از این مسئله می‌بیند به این توافقنامه پیوست. این موضوع برای منابع آب، حفظ تالاب‌ها، کشاورزی پایدار  اهمیت دارد.

 وی در ادامه تاکید :همچنین کشور ما به عنوان کشور صادر کننده نفت و گاز مسئولیت مهمی در زمینه کاهش گازهای گلخانه‌ای دارد و باید برای کاهش آلودگی  وشدت انرژی و اصلاح الگوی مصرف انرژی به وظایف خود عمل کند.

ابتکار با بیان اینکه ایران هم پیمان خوبی در توافق‌نامه پاریس است اظهار کرد: در حال حاضر این موافقت‌نامه در مجلس است و امیدواریم در هفته‌های آتی در دستور کار مجلس قرار گیرد. طبق این توافق‌نامه دستور کار راهبردها و جهت گیری‌ها در سطح جهانی و کشورها با توجه به شرایط اقلیمی اقتصادی، اجتماعی و ... مشخص شده است. بنابراین ما نیز نقشه راه لازم را برای کاهش گازهای گلخانه‌ای و اجرایی کردن توافق‌نامه پاریس داریم.

*نقش کلیدی آحاد مردم 

معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه آنچه کلید همه این فعالیت‌هاست بحث مشارکت آحاد مردم در تحقق این اهداف و برنامه‌ها است گفت: سازمان‌های مردم نهاد، تشکل‌ها و بخش‌های خصوصی باید در کنار دولت قرار گیرند تا به این اهداف مشترک در زمانبندی مشخص دست پیدا کنیم. دستیابی به اهداف کار سختی است و بدون حضور مردم به تحقق نزدیک نمی‌شود.

*نقش تمدن و معنویت در حفظ محیط زیست 

ابتکار در ادامه با اشاره به اینکه کشور ما در زمینه جلب مشارکت مردم تاریخ و فرهنگی چندین هزارساله دارد گفت: ما تمدنی داریم که بر انسان دوستی، همکاری و هماهنگی جامعه تاکید دارد. این ویژگی فرصتی را برای جامعه فراهم می‌کند که در مقیاس بین المللی نیز اقدامات موثری رقم بزنیم این پیشینه تاریخی همواره مورد توجه دنیا بوده است. سایر کشورها به تمدن چندین هزار ساله ایرانیان معترض هستند. بنابراین باید به این گذشته افتخار کنیم و سعی کنیم این فرهنگ را به جامعه امروزمان انتقال دهیم. تا مشکلات عظیم فراروی جامعه را با این پشتوانه فرهنگی حل کنیم و بتوانیم راه حل‌های درون زا، ملی و موثر برای مشکلات پیش بینی کنیم.

ابتکار با اشاره به اینکه در کنار هویت فرهنگی و تمدنی در زمینه جلب مشارکت مردمی هویت دینی و معنوی قوی‌ نیز داریم گفت: بحث ایثار و فداکاری و اهداف معنوی در کنار اهداف مادی و دنیوی جزو هویت کشور ماست که می‌تواند جریان اجتماعی برای ایثار و فداکاری ایجاد کند. پیشینه ایران سرشار از این فداکاری هاست که بارزترین آنها مربوط به دوران دفاع مقدس است که جوانان ایرانی از تمامیت ارضی ایران دفاع کردند. ثمره خون شهدا امنیت و آرامش در کشور ماست که در حال حاضر در هیچ جای منطقه دیده نمی‌شود. این تلاش ها همچنان ادامه دارد تا پدیده‌های خشونت و ترور وارد کشور ما نشود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه دو عامل تمدن و معنویت برای جامعه مدنی و جنبش اجتماعی در ایران مقوله‌های مهمی هستند گفت: این عوامل پشتوانه قوی‌ برای حفاظت محیط زیست محسوب می‌شوند، امیدواریم با این سرمایه‌های اجتماعی و نمونه‌های موفق که بدون شعار و نگاه علمی وارد عرصه شده‌اند تجربه‌های خوبی رقم بزنیم.

*لزوم استفاده از تجارب جهانی 

ابتکار تاکید کرد:  باید از تجربیات جهانی به عنوان تجربه مشترک بشری استفاده کنیم و نباید با نگاه تنگ‌نظرانه بگوییم که چون تجربه‌های دیگران تجربه‌های خارجی‌ها است استفاده از آنها را ممنوع کنیم. تجربه‌ها هم مثل دانش مرز ندارند علاوه بر این باید از تجربه‌های داخلی نیز استفاده کنیم. در این جشنواره به این سمت حرکت کرده‌ایم که این تجربیات موفق معرفی شوند و زمینه سازی بشود تا دیگران در این تجربیات سهیم شوند تا هم افزایی و هم پیمانی برای حفاظت محیط زیست ایران و جلوگیری از تخریب آن صورت گیرد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۰۳ ۱۲ آبان ۱۳۹۵
محیط زست سالم =مشارکت سازمان مردم نهاد + همکاری بین بخشی دولت + با همکاری سازمان بین المللی
آخرین اخبار