اعتقاد من بر این است که کتابخانه ملی قدرت رقابت با کتابخانه های سایر نقاط دنیا را پیدا خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به مناسبت فرا رسیدن هفته کتاب و کتابخوانی، مراسم روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار با حضور سید رضا صالحی امیری؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامرضا امیرخانی؛ معاونت کتابخانه ملی و حجت الاسلام نقویان صبح امروز در سالن همایش های کتابخانه ملی برگزار شد.

در این مراسم صالحی امیری با ایراد سخنانی اظهار داشت: ایام پیش رو متعلق به آقا اباعبدالله الحسین (ع) و اربعین حسینی است که امیدواریم همه ما از رهروان حقیقی آن حضرت باشیم و در دنیا هم مشمول شفاعت آن حضرت قرار بگیریم.
 
وی افزود: من به عنوان عضو کوچکی از خانواده بزرگ کتابداری به این خانواده بزرگ ادای احترام می‌کنم. رهیافت من بعد از سه سال حضور در کتابخانه ملی این است که این مکان خانه امن من بوده و احساس من با افراد این مجموعه احساس برادری، خواهری، پاکی ها، خوبی ها و زیبایی هاست.

صالحی امیری در ادامه افزود: از این مجموعه در این سه سال آموختم که اخلاق را مبنای عمل و قضاوت خود قرار دهم و از بداخلاقی‌ها بپرهیزم. توصیه من به ریاست بعدی مجموعه این خواهد بود که به این جمعیت بزرگ اعتماد کرده و کار را به آن ها بسپارند.
 
وی اظهار داشت: کتابخانه ملی از منظر ملی از جایگاه خوبی برخوردار است که بزرگترین نهاد ملی در حوزه کتاب، آرشیو و کتابداری در کشور است. در این مجموعه همه بهترین هستند ولی تلاشگرانی که در مخازن و زیر زمین های بدون نور فعالیت می‌کنند را باید بیشتر قدر بدانیم. بی‌شک زحمات آن ها از دید خداوند و بندگان صالح او پنهان نخواهد ماند.

وی در ادامه گفت: امروز سازمان اسناد و کتابخانه ملی از جایگاه قابل قبولی در داخل و خارج از کشور برخوردار است. همچنین اعتقاد من بر این است که کتابخانه ملی قدرت رقابت با کتابخانه های سایر نقاط دنیا را پیدا خواهد کرد و تا به امروز همه آرمان و ایده من این مسئله بوده است که این مجموعه به نقطه‌ای برسد که بتواند با کتابخانه‌های تراز اول دنیا رقابت داشته باشد.
 
صالحی امیری درباره اقدامات انجام شده در این سازمان گفت: برای توسعه سخت افزار، نرم افزار و دیجیتال سازی سازمان اقداماتی صورت گرفته است. همچنین با شورای عالی فضای مجازی در سطح ملی به توافقات خوبی رسیده ایم. اما در مجموع باید این مجموعه تقویت شده تا جایگاه اصلی خودش را پیدا کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: خدمت به این مجموعه را وظیفه همیشگی خود دانسته و به آن افتخار می‌کنم و بین خود و خدای متعال این طور شرط کرده‌ام که لبخند، آرامش و رضایت شما را مبنای رضایت خود قرار دهم. حقیقتا شما کتابداران از سرمایه‌های این نظام هستید و حراست و صیانت از این سرمایه از وظایف ما مسئولان است و سخن پایانی آن که در وزارت ارشاد باشم یا نباشم عضو دائمی کتابخانه ملی خواهم بود.  
 
در ادامه غلامرضا امیرخانی عضو هيئت علمي سازمان اسناد و كتابخانه ملي اظهار داشت: کتابخانه ملی از جایگاه بسیار مهم و بی بدیلی در عرصه کتاب و کتابخوانی برخوردار است.

وی افزود: کتابخانه ملی دوره های مختلفی را پشت سر گذاشته و خوشبختانه دوران شکوفایی آن به سال های بعد از انقلاب اسلامی باز می گردد.

امیرخانی اظهار داشت: به جرات می توان گفت که کتابخانه ملی در میان نخبگان، سیاستمداران و همچنین در عرصه های بین المللی نسبت به چند سال گذشته جایگاه ویژه ای را بدست آورده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: همه ما در سازمانی فعالیت داریم که مایه آبرو و افتخار کشور است و می توان گفت در عرصه کتابخانه ملی، علم کتابداری و اطلاع رسانی از وضع خوب و قابل قبولی برخورداریم.

در ادامه این مراسم حجت الاسلام نقویان اظهار داشت: نکته ای که به ذهن می‌رسد و امیدوارم که به تصمیم سازان کشور هم سرایت کند این سوال است که چرا کتاب نمی‌خوانیم؟ سرانه کتابخوانی در کشور جایگاه قابل قبولی نداشته و این شایسته مردم کشورمان نیست.

وی افزود: بخشی از این موضوع به مسئولان سیاسی و اقتصادی کشور مربوط است که اگر می‌خواهند مردم کتابخوانی داشته باشیم باید یک فضای آرام بخش از نظر سیاسی و اقتصادی را در کشور فراهم کنند.

نقویان در پایان خاطرنشان کرد: از خداوند متعال می‌خواهیم که به ما توفیق دهد تا تکریم شایسته‌ای از کتابداران و کتابخوانان حرفه‌ای و زیرک داشته باشیم و این توفیق حاصل شود که هیچ خانه‌ای بدون کتاب نباشد.

در پایان مراسم هم از برگزیدگان این دوره از هفته کتاب و دو شخصیت برجسته کتابداری محمد شمسبد و شهلا بابازاده تقدیر به عمل آمد.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار