وی با اشاره به دلایل انقراض آهو بیان داشت: توسعه اتوبان منجر به جزیرهای شدن و قطع کریدور مهاجرتی آهو شده و چالشهایی را برای حضور این گونه ارزشمند در منطقه شکار ممنوع دشت الله آباد فراهم ساخته است.
مظفری ادامه داد: عواملی چون کمبود منابع آبی به منظور تأمین حقآبه حیات وحش و حضور شترهایی که در منطقه به چَرا میپردازند از جمله عوامل دیگری است که زیستگاه آهو را تحت تاثیر قرار داده است.
وی افزود: حضور شکارچی در منطقه معمولا آخرین عاملی است که در کاهش یک گونه دخالت دارد.
مظفری درباره دیگر حیات وحش منطقه شکار ممنوع دشت الله آباد، بیان داشت: میتوان از هوبره یکی از پرندگان مهاجر و در خطر انقراض، به عنوان گونه شاخص منطقه شکار ممنوع دشت الله آباد نام برد که در گاهی اوقات مورد قاچاق قرار میگیرد و دلیل آن علاقه بسیار زیاد عربها به هوبره و تخمهایشان است.
وی ادامه داد: گونه باقرقره از دیگر گونههای این منطقه محسوب میشود که بسیار ارزشمند است.
مظفری تصریح کرد: منطقه شکار ممنوع دشت الله آباد با وسعت 33 هزار هکتار زیستگاه بسیاری از پرندگان مهاجر و کنار آبزی است. غاز خاکستری، آنقوت و پرکله سبز و غیره از جمله پرندگانی هستند که میتوانیم به حضورشان در این منطقه اشاره کنیم.
معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین تصریح کرد: ماهی آپانیوس گونه بومی و اندمیک ایران یکی دیگر از گونه های حائز اهمیت موجود در منطقه شکار ممنوع دشت الله آباد است.
مظفری در پایان گفت: رودخانه خرو جزء مهمترین سایتهای سرشماری پرندگان مهاجر و آبزی است که اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین همزمان با سراسر کشور به انجام سرشماری در این منطقه میپردازد.
انتهای پیام/