رویا گستری متخصص پوست در گفتگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه جذام یک بیماری مزمن مسری است که به وسیله باسیل های مقاومی به نام میکوباکتریوم لپرا به وجود می آید، افزود: یکی از راه های نادر منتقل شدن این بیماری میزبان واسط یعنی نوعی موش به نام آرمادیلو است اما راه اصلی انتقال جذام از طریق ترشحات بینی یا تماس با پوست فرد مبتلا صورت می گیرد.
وی ادامه داد: این میکروب در درجه حرارت پایین به بقا و رشد خود ادامه دهد به همین دلیل به نقاطی از بدن با درجه حرارات کم یعنی پوست و سیستم اعصاب محیطی مانند دست،پا و چشم حمله می کند.
غولی که چندسال مخفیانه در بدن زندگی میکند
وی با اشاره به روش های تشخیصی و نحوه بروزجذام گفت: یکی از راه های تشخیصی آزمایش خون است اما بیشتر از طریق علائم بیماری تشخیص داده می شود. این میکروب وقتی وارد بدن می شود دوره نهفتگی بسیار طولانی دارد یعنی از زمان تماس با فرد مبتلا تا بروز بیماری ممکن است چند سال طول بکشد.
این متخصص پوست افزود: پس از ورود میکروب به بدن در موارد زیادی سیستم ایمنی فرد با آن مقابله کرده و بیماری ایجاد نمی شود اما در صورت ضعف سیستم دفاعی میکروب این بیماری به دو شکل خشک و تر ظاهر می شود.
كابوس جذام و بلاهایی که سرفرد می آيد
گستری با اشاره به جذام خشک و علائم آن گفت: این نوع جذام در پوست به صورت لکه های کم رنگ روز کرده و با در گیرکردن اعصاب محیطی موجب اختلال حسی، فلج اندام ها مثل دست و پا، اختلال بینایی و کوری به دلیل درگیری قرنیه می شود، علاوه بر این ها با کم شدن حس دست و پا بیمار دچار سوختگی، خردگی و دفرمگی انگشتان دست و چنگکی شدن آن ها می شود.
این متخصص پوست با بیان اینکه در مواردی که ضعف شدید سیستم ایمنی بدن وجود داشته باشد جذام تریا مرطوب بروز می کند، افزود: در این نوع بیماری علاوه بر لکه ها بیمار دچار ضایعات و برجستگی های پوستی شدیدی به خصوص در صورت، دست و پا شده و به اصطلاح صورت بیماران شبیه «صورت شیر» می شود. در جذام مرطوب درگیری اعصاب محیطی در مواردی نیز وجود دارد اما به شدت نوع خشک آن نیست.
وی ادامه داد: در جذام مرطوب آلودگی بسیار زیاد است و در ترشحات بینی و پوست میکروب بیشتری وجود دارد. این نوع از بیماری ممکن است غدد لنفاوی ، کبد و طحال را نیز درگیر کند.
وی با اشاره به درمان بیماری جذام اظهارداشت: این بیماری در مراحل اولیه قبل از درگیری اعصاب، خردگی دست و بینی، فلج و کوری با دارو قابل درمان است اما در موارد پیشرفته درمان به سختی یا غیرممکن است.
در ایران جذام وجود دارد؟
گستری با بیان اینکه جذام در بین بیماری های آندمیک قرار داشته یعنی در نواحی خاصی از دنیا مانند برزیل و نپال شایع است، افزود:در ایران محدوده شهر تبریز این بیماری بیشتر دیده شده و حتی یک دهکده جزامی" بابا باغی" در این منطقه وجود دارد که جذامی ها به دلیل اینکه دچار تغییر فرم صورت، فلجی اندام و کوری شده و مردم از آن ها فراری هستند در این دهکده دورهم جمع شده و از آنها پرستاری می شود.
انتهای پیام/
خدایا به بزرگی خودت اینارو شفا بده
اللهی آمین
آمین
این دیگه چیه
چه بده
خدا خودش به دادشون برسه
خیلی بده که ذره ذره آب شدن بدن تو ببینی
آمین