به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه
خبرنگاران جوان از همدان؛ رشید حیدری مقدم اظهار داشت: بحث استفاده از مکمل ها روند رو به رشدی را نسبت به سال های 93و94داشته است که در این زمینه دو مقوله مهم استفاده از مواد نیروزا در ورزش و بحث مکمل های ورزشی است که دو نوع مجاز و غیر مجاز وجود دارند.
وی افزود: به طورکلی در ورزش قهرمانی و همگانی منافاتی برای استفاده از مکمل های مجاز وجود ندارد و می تواند به عملکرد ورزشکاران کمک کند.
رییس هیات پزشکی ورزشی استان ادامه داد: داروهایی که به عنوان مواد نیروزا استفاده می شوند هر سال توسط آژانس جهانی ضد دوپینگ به تمامی کشورها ارسال می شوند و در صورت مثبت بودت تست دوپینگ ورزشکاران برای نخستین بار دو سال و در صورت تکرار مجدد مادام العمر از رشته خود محروم خواهند شد.
حیدری مقدم اضافه کرد: اگر از مکمل های ورزشی مجاز علمی و صحیح استفاده شود حتی می تواند عملکرد ورزشکار را ارتقاء دهد و از رسیدن آسیب جدی به ورزشکاران جلوگیری کند.
وی گفت: بیش از 90 درصد از کسانی که تجویز کننده ین مکمل های ورزشی در کشور هستند تحصیلات آکادمی ندارند.
حیدری ابراز داشت: دغدغه اصلی ما بحث غیرعلمی استفاده کردن از مکمل ها بادوزهای بسیار بالا و استفاده از مکمل های غیراستاندارد و قاچاق است که قاچاقی که وارد کشور می شوند بدلیل افزودنی های زیاد و شیوه نادرست نگهداری از آن اغلب عوارض بسیار جدی برای ورزشکاران ایجاد می کند.
حیدری مقدم گفت: ازعوارض این مکمل ها بی قراری، پرخاشگری عصبانیت و بی خوابی است.
رییس هیات پزشکی ورزشی استان گفت: ورزشکاران بجای استفاده از این مکمل ها میتوانند از رژیم غذایی مناسب استفاده و ازمتخصص های تغذیه ورزشی کمک بگیرندو روش های علمی مناسب را جایگزین این مکمل ها کنند.
حیدری مقدم یادآور شد: درسال های گذشته موارد مرگ هم بر اثر استفاده نادرست از این مکمل ها مشاهده شده است.
وی تاکید کرد: ورزشکاران از مصرف خودسرانه این مکمل ها خودداری کنند و در صورت استفاده از این مکمل های ورزشی حتما با پزشک ورزشی مشورت کنند.
انتهای پیام/ د