به نظر می‌رسد پس از آزادی حلب نوبت به استان ادلب می‌رسد که تروریست‌پرورترین استان سوریه است و به لانه زنبوری برای تروریست‌ها تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ارتش سوریه تنها چند ساعت تا اعلام پیروزی کامل در حلب فاصله دارد.  یک منبع نظامی آگاه در حلب اعلام کرد تمامی خطوط دفاعی تروریست‌های تکفیری در این شهر در هم شکسته است و تا ساعاتی دیگر بزرگترین پیروزی نیروهای دولتی سوریه در برابر مخالفان رقم خواهد خورد. 

با وجود آنکه آزادسازی کامل حلب هنوز به طور رسمی اعلام نشده است؛ گزارش‌ها حاکی از آن است که مردم حلب با حضور در خیابانها، پیروزی این شهر را جشن گرفته اند. مردم این شهر پس از حدود 4 سال، شب گذشته را بدون حضور تروریست‌ها به صبح رساندند. با توجه به حجم اخبار امیدوارکننده‌ای که از سوری رسانه‌های غربی و عربی از سوریه مخابره می‌شود، اعلام آزادی کامل حلب تا ساعاتی دیگر از سوی منابع رسمی قطعی به نظر می‌رسد.

حلب آزاد شد؛ هم‌اکنون فوعه و کفریا را دریابید + تصاویر

مناطق شرقی حلب از سال 1391 به تصرف گروه‌های معارض دولت بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، درآمد و این شهر به دو بخش غربی و شرقی تقسیم ‌شد که بخش غربی آن تحت کنترل نیروهای سوری بود.

نیروهای ارتش سوریه از 27 تیر مناطق تحت تصرف معارضان را در شرق حلب به محاصره درآورده‌ و عملیات گسترده‌ای را از اول مهر امسال برای آزادسازی کامل این شهر آغاز کرده بودند. سربازان سوری در عملیات خود از پشتیبانی هوایی جنگنده‌های روسیه برخوردار بودند. عملیات آزادسازی محله‌های شرقی حلب از یکشنبه 30 آبان 95 برابر با 20 نوامبر 2016 آغاز شد تا حدود یک چهارم این محله‌ها در مدت تنها سه روز از آغاز عملیات از وجد گروه‌های تروریستی پاکسازی شود که مهمترین محله‌های آزاد شده شامل «مساکن هنانو، جبل بدرو، الأرض الحمرا، بعیدین ، الحیدریة،الهلک، دوار الجندول» می‌شود.

حلب آزاد شد؛ هم‌اکنون فوعه و کفریا را دریابید + تصاویر

ساختار دفاعی گروه‌های تروریستی پس از سقوط مستحکم‌ترین دژ آنها در منطقه«هنانو» از هم فروپاشید و تروریست‌ها به عمق محله‌های شرقی گریختند تا ارتش عملیات خود را در سایه حملات شدید به مواضع آنها پیگیری کند، آغاز خروج غیرنظامیان و حرکت آنها به سمت مناطق تحت کنترل دولت،‌بر آشفتگی و سرخوردگی گروه‌های تروریستی افزود. هم‌اکنون به نظر می‌رسد پس از آزادی حلب نوبت به استان ادلب می‌رسد که تروریست‌پرورترین استان سوریه است و به لانه زنبوری برای تروریست‌ها تبدیل شده است.

اشغال ادلب مقدمه محاصره فوعه و کفریا

در تاریخ ۲۷ مارس ۲۰۱۵ شهر ادلب پس از نبردهای سنگین شش روزه میان مدافعان (ارتش و دفاع وطنی سوریه) و تروریست‌های تکفیری مهاجم تحت فرماندهی ارشد گروه "القاعده" در سوریه (موسوم به جبهه‌النصره) و با مساعدت و مدیریت سرویس اطلاعاتی ترکیه و عربستان، پس از تخلیه ساکنین غیر نظامی و عقب نشینی نظامیان مدافع، به اشغال تکفیری‌ها در آمد.

حلب آزاد شد؛ هم‌اکنون فوعه و کفریا را دریابید + تصاویر

چرا ادلب سقوط کرد

فروردین ماه 1394 بود که هزاران تروریست تکفیری از ملیت‌های گوناگون همچون سوریه، عربستان سعودی، کویت، امارات، چچن، ازبکستان، تاجیکستان، ترکیه، عراق، لبنان و ...، از پادگان‌های ارتش ترکیه در طول نوار مرز آن کشور با سوریه، مجهز به صدها خودروی زرهی شامل تانک و نفربر، در معیت یگان‌های ادوات (خمپاره انداز) و توپخانه سنگین خود را از مسیر شهرهای"سلقین" (واقع در شمال غربی ادلب)، "معره مصرین" (واقع در شمال ادلب)، "سراقب" (واقع در شرق ادلب)  و "بنش" (واقع در شمال شرقی ادلب) به حاشیه شهر ادلب رسانده و به مراکز استقرار و نقاط ایست و بازرسی و تامین ارتش و دفاع وطنی سوریه مستقر در حاشیه شهر ادلب حمله ور شدند و شهر را به اشغال خود درآوردند. 

حلب آزاد شد؛ هم‌اکنون فوعه و کفریا را دریابید + تصاویر

طراحی و فرماندهی ارشد این عملیات بر عهده افسران ارشد سرویس جاسوسی ترکیه موسوم به "میت"، سازمان "استخبارات سعودی" و "سرویس اطلاعاتی کشور قطر" بوده و فرماندهی میدانی و اجرایی آن بر عهده اتاق عملیات مشترک با عنوان "جیش (ارتش) الفتح" متشکل از 9 گروه تروریستی تکفیری بین‌المللی عموما زیر مجموعه و مرتبط با شبکه تروریستی القاعده همچون "جبهه‌النصره، جند الاقصی، جیش الاسلام، احرارالشام، اجناد الشام، لواء الحق در ریف ادلب، جیش السنه، فیلق الشام" قرار داشته است. 

حلب آزاد شد؛ هم‌اکنون فوعه و کفریا را دریابید + تصاویر

فرماندهی ارتش سوریه در شهر ادلب تا چند روز به امید رسیدن نیروهای کمکی نظامی و تسلیحات سنگین از طریق تنها مسیر امدادی شهر یعنی جاده ادلب – اریحا – لاذقیه در مقابل حملات هزاران تروریست تکفیری مسلح و مجهز به جدیدترین تسلیحات و ادوات نظامی روز جهان مقاومت جانانه‌ای کردند؛ اما چند عامل موجب شد که این مقاومت درهم شکسته و فرماندهان مذکور مجبور به تخلیه شهر از سکنه غیر نظامی و نظامیان مدافع بشوند:

1. بی تدبیری آشکار فرماندهی کل ارتش سوریه در "عدم اعزام نیروهای پشتیبانی و تسلیحات سنگین متناسب" با نیاز فرماندهان شهر ادلب برای دفاع از آن. با کمال تاسف فرماندهی کل ارتش سوریه در اوج نبردهای شدید میان مدافعان ادلب و تروریستهای تکفیری از درک حساسیت وضعیت و قریب الوقوع بودن سقوط شهر عاجز بوده و علی رغم درخواستهای مکرر فرماندهی ارتش در شهر ادلب ، در روز چهارم درگیریها و در حالی که کلیه پاسگاههای حاشیه شهر ادلب سقوط کرده و نبردها به داخل شهر کشیده شده بود ، اقدام به اعزام با تاخیر تنها "یکصد سرباز" مجهز به تسلیحات سبک و نیمه سنگین کرد.

2. نقش فعال و ویژه هسته های پنهان نظامی و جنگ روانی تروریستها در داخل شهر ادلب . به موازات نبردها در مراکز امنیتی و نظامی و محلات حاشیه ای شهر ادلب میان تروریست‌ها و نیروهای نظامی و امنیتی سوریه، هسته های نظامی تروریستهای تکفیری که از هفته ها پیش از وقوع حمله سراسری به شهر در داخل محلات ادلب حاضر شده بودند، بر اساس شناسایی های اطلاعاتی دقیق و همزمان با تشدید درگیریها در حاشیه شهر، در داخل آن اقدام به اجرای عملیات نظامی علیه واحدهای نظامی و امنیتی مستقر در داخل شهر و خانواده های آنها کردند. 

حلب آزاد شد؛ هم‌اکنون فوعه و کفریا را دریابید + تصاویر

3. قطع کلیه ارتباطات رادیویی، موبایلی و تلفن‌های ثابت واحدهای نظامی و امنیتی و سکنه غیر نظامی ساکن در ادلب از سوی تروریست‌های تکفیری همزمان با اوج‌گیری حملات شدید و متمرکز آنها به مدافعان و محلات مسکونی شهر ادلب یکی دیگر از عوامل سقوط شهر ارزیابی می شود. 

4. استفاده تروریست‌ها از خمپاره ها و نارنجک‌ها و بمب‌های حاوی گاز کشنده کلر علیه واحدهای نظامی ارتش سوریه در حاشیه و داخل شهر ادلب یکی دیگر از مهمترین دلایل افزایش تلفات و تضعیف شدید روحیه مدافعان بود. بنا بر اظهارات رزمندگان مدافع شهر ادلب، عناصر گروه تروریستی جبهه النصره (القاعده) و ارتش آزاد حین تهاجم به مراکز استقرار و خطوط دفاعی مدافعان شهر بطور گسترده ای از نارنجک‌های دستی و خمپاره های حاوی گاز کلر استفاده کرده اند. در تصاویر منتشر شده از سوی رسانه های وابسته به تروریستها، یگان‌های خط شکن این گروه‌ها مجهز به ماسک‌های ضد گاز مجهز هستند.

حلب آزاد شد؛ هم‌اکنون فوعه و کفریا را دریابید + تصاویر

چرا فوعه و کفریا در محاصره است

راه ارتباطی دو شهرک شیعه نشین "فوعه و کفریا" (با بیش از 40 هزار نفر سکنه) واقع در حاشیه شمالی شهر ادلب با دو هدف مشخص صورت پذیرفت:

1. جلوگیری از امداد رسانی صدها مجاهد شیعه عضو دفاع وطنی (بسیج مردمی) مستقر در این شهرها به مدافعان مستقر در داخل شهر ادلب

2. تکمیل محاصره و زمینه‌سازی برای حمله سراسری به "فوعه و کفریا" به منظور قتل عام شیعیان ساکن در آن و حذف این منطقه از روی نقشه جغرافیای انسانی و نظامی (مشابه طرح محاصره نبل و الزهراء در استان حلب یا شهرک شیعه نشین بصری الشام واقع در استان جنوبی درعا که در فروردین 95 طی حملات سنگین تروریست‌ها به اشغال کامل آنها در آمد و هزاران شیعه ساکن آن آواره کوچه‌ها و خیابان‌های منطقه سیده زینب (س) دمشق شدند.

حلب آزاد شد؛ هم‌اکنون فوعه و کفریا را دریابید + تصاویر

به گواهی اسناد غیر قابل انکار، کلیه عملیاتهای نظامی و تروریستی گروه‌های تکفیری مستقر در استان‌های شمالی سوریه مانند "حلب و ادلب" و شرقی (دیرالزور و رقه تحت کنترل داعش) بطور مستقیم تحت نظارت و مدیریت سرویس اطلاعاتی کشور ترکیه سازماندهی و اجرا می‌شود. کارشناسان معتقدند حمله گسترده القاعده به ادلب با هدف اشغال باقیمانده مناطق تحت کنترل دولت سوریه در این استان و تشکیل امارت به اصطلاح اسلامی جدید، مشابه اقدام گروه تروریستی داعش در تشکیل ولایت‌های مختلف در مناطق مختلف سوریه، عراق، یمن، لیبی و مصر می‌باشد. 
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسین داعی
۲۱:۳۶ ۰۵ مرداد ۱۳۹۶
این خبر را در تاریخ 1396/04/05 می خوانم چند وقت هست که خبر های مربوط به فوعه و کفریا را دنبال می کنم ، اهالی فوعه و کفریا طی یک خبر که در خبر جمعه ساعت 2 شبکه یک پخش شد جمعه گذشته از رهبر و مردم ایران درخواست کمک برای خروج آنها کردند ،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۲ ۲۳ آذر ۱۳۹۵
نصر من الله و فتح قریب
و بشر المومنین
آخرین اخبار