علیرضا دلاوری فوق تخصص گوارش و کبد در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص نقش و تاثیر نوشیدن آب و خوردن غذا در ظروف مسی گفت: برخلاف تصور عموم افراد تاثیر مثبت ظروف مسی در تامین سلامتی دستگاه گوارش و معده هیچ مسند و مبنای علمی ندارد و این نظر برخی از طب سنتی ها بوده که در هیچ جا مطرح نشده است.
وی با تاکید بر اینکه مطلبی تحت عنوان تقویت معده و دستگاه گوارش در پزشکی نداریم، اظهار کرد: انتخاب و استفاده از الگوهای غذایی مناسب مانند مصرف سبزیجات و میوه های تازه در میان وعده و مصرف مواد غذایی سالم در وعده های اصلی به طرز چشمگیری از بروز بیماری های احتمالی معده پیشگیری می کند.
این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به احتمال ابتلا به بیماری ویلسون که عموم افراد شاید آن را به اسم کبد مسی بشناسند، تصریح کرد: برخی نیز ادعا دارند استفاده از ظروف مسی زیان آور است که در این مورد نیز هیچ مطالعه ای صورت نگرفته و ویلسون هم بیماری ارثی است که در صورت وجود فاکتور های ژنتیکی آن در بدن فرد، استفاده از ظروف مسی برای وی مشکلاتی ایجاد می کند که در غیر این صورت پخت و پز در این ظروف بی تاثیر است.
دلاوری با اشاره به اینکه ۸۵ درصد ایرانیان دچار هلیکو باکتر پیلوری معده هستند، اظهار داشت: این بیماری هم کاملا وابسته به عوامل محیطی و نحوه تهیه و طبخ غذا است که ارتباطی به جنس ظروف مصرفی مانند مس، تفلون یا نظایر آن ندارد و تنها راهکار درمانی آن نیز استفاده از آنتی بیوتیکهای خاص و تجویزی است.
انتهای پیام/