تجربه تئاتر «معاشر» برایم بسیار لذت بخش بود؛ فهمیدم می‌توانم با تئاتر زندگی کنم.

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه روشن بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر دارای مدرک کارشناسی حقوق است. فعالیت هنری‌اش را از سال دوم دبیرستان با ایفای نقش در تئاتر «به سوی سعادت» آغاز کرد که در این اولین تجربه، موفق به دریافت لوح تقدیر از آموزش و پرورش منطقه شد.

همراه با ادامه تحصیل به فعالیت هنری‌اش ادامه داد و پس از ورود به دانشگاه در مقطع کارشناسی و طی یک دوره کلاس بازیگری، به صورت جدی پا به عرصه تصویر گذاشت. شروع فعالیت تلویزیونی او را می‌توان بازی در سریال «روزهای به یادماندنی» به کارگردانی همایون شهنواز در تابستان ۱۳۸۲ دانست. بازی در «اغما» باعث شد برای همه مخاطبان شناخته شود و از طرفی این بازیگر رکورد حضور در سریال مناسبتی هم دارد. نفیسه روشن مدتی است پیشنهادها را با وسواس بررسی می‌کند. در این مدت تئاتر معاشر را بازی کرده است. با این بازیگر گفتگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید:  
 
 
* خانم روشن؛ تجربه پذیرفتن تئاتر «معاشر» چگونه بود؟

اولین بار بود تئاتر را تجربه کردم. از سال 80 که وارد عرصه هنر شدم و در این 15 سال درگیر کار تصویر بودم. بعد از «اغما» به من اعتماد نمی‌کردند. چهره نوپایی بودم اما سریال‌های «مثل هیچکس»، «ساختمان 85»، «قفسی برای پرواز» به دلیل زمان طولانی مدت اجازه حضور در تئاتر را به من نداد. می‌شنیدم که می‌گفتند به فلانی پیشنهاد تئاتر نمی‌دهند اما اینطور نبود؛ چرا که قراردادهای من طولانی بود. از سال گذشته صبر کردم و پیشنهادهایی را قبول نکردم. در این مدت که تئاتر «معاشر» به من پیشنهاد شد، فرصت مناسبی برای محک زدن خودم روی صحنه داشتم.
 
* تئاتر «معاشر» را چطور دیدید؟

خیلی دلنشین بود؛ تمرین‌ها و اجراهایی که داشتم بسیار برایم خاطره انگیز بود.

* تئاتر را ادامه می‌دهید؟

صد درصد ادامه می‌دهم، در ابتدا برای حضورم ترس داشتم؛ اما محک فوق‌العاده‌ای بود فهمیدم می‌توانم با تئاتر زندگی کنم.

* گروه «معاشر» چگونه بود؟

گروه خوبی بودند؛ به هر حال هر کاری کم و کاستی دارد. ممکن است برخی از کارها از دید ما که 15 سال در این حرفه هستیم؛ غیر حرفه‌ای باشد، اما دلیلی بر بد بودن کار نیست؛ چرا که گروه جوان بودند.

* بعد از یک سال می‌خواهید نقش‌های متفاوتی داشته باشید و نقش دخترهای معصوم را بازی نکنید؟

بله؛ همین طور است. بیشتر نقش‌های پیشنهاد شده به من دختر خانواده است. بعد از سریال «اغما» لذت چهره شدن برای من زیاد بود و در ادامه حدود ده سریال مناسبتی بازی کردم. با کارگردان‌های بی نظیری مثل مهدی فخیم زاده، مهدی کرم پور، محمد حسین لطیفی، علیرضا افخمی و غیره. اما زمانی به این نتیجه رسیدم که صبر کنم. من در این سال‌ها که در تلویزیون کار کردم، تجربیات زیادی را به دست آوردم. عده‌ای گفتند نفیسه روشن چهره تلویزیونی است؛ من این حرف را نمی‌فهمم. به نظرم هنرمند زمانی هنرمند است که کار می‌کند؛ حالا چه تلویزیون، سینما و تئاتر. حتی من دیدم بازیگران تئاتر خیلی سخت به کار تصویر می‌آیند؛ اما کسی که خوب باشد می‌تواند نتیجه بگیرد.

* در گذشته برای حضور شما چه سخت گیری‌هایی گرفته شد؟

سال 79 که وارد عرصه هنر شدم، در سریال روزهای به یاد ماندنی فرم‌هایی به ما دادند که تمام استعدادهایی که می‌دانستی را باید در این فرم‌ها می‌نوشتیم. در این سریال آقای عبدالله اسکندری تست گریم زدند و با تست لباس و گریم دورخوانی داشتیم و بعد کسی را تایید کردند. مثل الان نبود که اگر شغلی پیدا نمی‌کنید، بفرمایید در حرفه هنر کار کنید.

* در حال حاضر ورود به عرصه هنر راحت شده است. نظرتان را در این خصوص بفرمایید؟

در گذشته حضور در سینما خیلی سخت بود و در حال حاضر تنها چیزی که مهم نیست، استعداد در عرصه هنر است. این روزها به راحتی وارد این عرصه می‌شوند اما ماندگاری مهم است؛ چراکه حرفه هنر چارچوب‌هایی دارد که باید در کار، رفتار، اخلاق و روابطی که با آدم‌ها داری حفظ کنی و مواظب جایگاه خودت باشی.

* در سینما کم کار هستید. چرا؟

یک سالی صبر کردم. نقش کوتاهی جلوی دوربین خانم درخشنده داشتم که بسیار لذت بخش بود. به اندازه مادر خودم دوستشان دارم با انرژی سرکار هستند. چند پیشنهاد سینمایی دارم که در حال صحبت کردن هستیم. می‌خواهم پیشنهاد خوبی را قبول کنم.

* وضعیت این روزهای سینما را چگونه می‌بینید؟

خداروشکر خوب است. اینکه مردم با سینما آشتی کردند باعث خوشحالی است. به دلیل تحریم‌ها، کمبود بودجه و سرمایه گذار سینما دچار مشکل است. عزیزانی هستند که مجوز گرفتند اما به دلیل نبود بودجه نمی‌توانند فیلم خود را بسازند.

* علاقه‌مند به ایفای چه نقش‌هایی هستید؟
 
به نظرم یک بازیگر باید هر نقشی را بازی کند. اینکه یک بازیگر در یک نقش کلیشه شود خوب نیست. به نظرم تنوع در شخصیت پردازی یک هنر است.

* دغدغه این روزهای شما؟

دغدغه این روزهای من ورزش، کتاب خواندن، موسیقی گوش دادن، تمرکز روی متن و کار جدید است. مسیری را پیش گرفتم که امیدوارم اتفاقات خوبی برایم رخ دهد.

* به کارگردانی علاقه دارید؟

فیلم کوتاه را خیلی دوست دارم اما خیلی برای کارگردانی زود است. اگر خانم نیکی کریمی کارگردانی می‌کنند، از سال 67 سوپر استار سینمای ایران بودند. هنوز با کارگردانی فاصله و نیاز به تجربه دارم.
 
* در فضای مجازی فعال هستید؟ حضور مردم در فضای مجازی را چگونه می‌بینید؟

در همه جای دنیا هنرمندان و ورزشکاران از طریق صفحه مجازی با مخاطب خود در ارتباط هستند؛ اما متاسفانه فرهنگ آن در میان برخی از مردم وجود ندارد. فکر نمی‌کنند قضاوت‌های آنها دل یک نفر را می‌شکند. به نظرم هر دل شکسته یک تاوان دارد. من در اینستاگرام کامنت‌هایم را بسته ام، فضا را یک طرفه کردم. ترجیح می‌دهم فضا برای سوء استفاده برخی از افراد وجود نداشته باشد.
 

گفتگو از الهام قبادی
 
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار