به گزارش
خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیدضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در اجلاس ملی شورای هماهنگی فعالیتهای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی اظهار داشت: با رویکردهای مکانیکی نمیتوان عرصه فرهنگ را مدیریت کرد و باید با فهم درست و کارشناسی نسبت به اقتضاعات جامعه، مسیر را تعیین کرد.
وی ادامه داد : سند اسلامی سندی خوب و ارزشمندی به شمار میآید ولی هنوز به دغدغه افراد تبدیل نشده است و حتی بسیاری از افراد با وجود دغدغهمندی حتی یک بار هم این سند را نخواندهاند.
هاشمی گفت: از نگاه این سند، دانشگاه اسلامی یک نهاد فرهنگی کارآمد و ناصح برای جامعه است که 3 خروجی تئوری علم نافع، تربیت نیروهای پرتوان و ساختار مدیریتی کارآمد را از دانشگاه میخواهد.
وی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: در شورای اسلامی شدن دانشگاهها تأکید شده است که بخش مهمی از این سند در حال حاضر اجرا میشود و بخشی از آن رویکرد تاکیدی و بخشی تکمیلی دارد.
وی بیان کرد: دانشگاه بخشی از جامعه و یکی از خردهنظامهای اجتماعی است و اگر ناهماهنگی در رویکردها باشد عوارض غیرضروری ایجاد میشود و باید تعاملاتی وجود داشته باشد که این تعاملات در پرتو استقلال دانشگاهها است.
هاشمی گفت: استقلال دانشگاهها امتیاز ویژهای نیست و تنها برای این است که دانشگاه به عنوان یک نهاد مستقل پیش برود چرا که اگر این استقلال نباشد دانشگاه نمیتواند موثر باشد، تکثر دیدگاهها امر ناپسند نیست و البته اجتنابناپذیر است که در مسیر وحدت قرار گیرد.
وی یادآور شد: عرصه فرهنگ جامعه عرصه سیاسی نیست و با رویکردهای مکانیکی هم نمیشود آن را مدیریت و اجرا کرد، به همین دلیل باید با فهم درست و کارشناسی، نسبت به اقتضاعات جامعه مسیر خود را تعیین کنیم.
معاون فرهنگی وزیر تصریح کرد: مدیریت فرهنگی نقش بسزایی داشته و نمی توان آن را به حال خود رها کرد.
انتهای پیام/