شاداب صالح پور فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: به طور طبیعی قند خون افراد پس از صرف غذا افزایش پیدا میکند، زیرا مواد غذایی برای سوخت و ساز در بدن به قند تبدیل میشوند، ولی در صورتی که افزایش قند خون از حد مجاز بیشتر باشد، اختلال و بیماری در بدن به وجود میآید.
وی اظهار داشت: افرادی که دچار اختلال تحمل قند هستند یعنی در شرایط پیش دیابت قرار دارند، قند خونشان ممکن است پس از صرف غذا بین ۱۴۰ تا ۲۰۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد که در این عارضه قند فرد بالاتر از ۱۴۰ میلی گرم در دسی لیتر است و اگر قند پس از غذا بالاتر از ۲۰۰ میلی گرم در دسی لیتر باشد شخص مبتلا به دیابت است.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان عنوان کرد: فعالیت بدنی و ورزش ناکافی، استراحت طولانی، استرس و اضطراب زیاد، وجود سابقه خانوادگی، مصرف بیش از حد شیرینی و چربی، بیماری چربی خون، اضافه وزن و چاقی و به طور کلی رعایت نکردن اصول صحیح زندگی احتمال افزایش قند خون را پس از مصرف غذا افزایش میدهد و فرد را مستعد ابتلا به دیابت میکند.
وی در خصوص اشخاصی که مستعد ابتلا به دیابت هستند، افزود: این گروه از افراد ۲ تا سه سال پیش از اینکه مبتلا به دیابت نوع ۲ شوند، قند خونشان پس از غذا خوردن و به خصوص مصرف مواد نشاستهای مانند برنج و نان کاهش پیدا میکند به عبارتی قند خون این اشخاص پس ازصرف غذا پایینتر از سطح طبیعی قرار میگیرد.
صالح پور با بیان اینکه یکی از وظایف لوزالمعده تولید انسولین برای تنظیم قند خون است، تاکید کرد: در افرادی که قند خونشان پس از صرف غذا افزایش پیدا میکند، لوز المعده مجبور است چهار تا پنج برابر شخص عادی انسولین بسازد تا قند خون را در محدوده نرمال نگه دارد که همین کار باعث کاهش قند خون پس ازغذا خوردن میشود بنابراین پس از گذشت سه تا چهار سال، لوز المعده که برای مدت طولانی انسولین را به مقدار بالا تولید کرده است دچار خستگی میشود و قند خون بعد از صرف غذا بالاتر از ۱۴۰ یا ۲۰۰ میلی گرم در دسی لیتر میشود.
انتهای پیام/