مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت و گو با
خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص مهمترین رویدادهای نجومی سال ۹۶ گفت: دوشنبه شانزدهم مرداد ۹۶ ماه گرفتگی جزئی رخ میدهد، این ماه گرفتگی در ساعت ۲۲ و ۵۰ دقیقه به وقت ایران آغاز میشود و بخش بسیار محدودی از لبه جنوبی ماه در سایه زمین قرار میگیرد و این گرفتگی جزئی در کل کشور قابل مشاهده است و پس از سه گِرَفت نیم سایهای و غیر قابل رصد در سال ۹۵ از جذابیت خاصی در سال نو برای عکاسان نجومی و رصدگران آسمان شب برخوردار است.
وی اظهار داشت: قارههای آسیا، استرالیا، شمال غرب ایالات متحده امریکا و اقیانوس آرام مناطق تحت پوشش این گِرَفت هستند. همچنین شنبه ۲۱ مرداد سال ۹۶ یکی از بارشهای مشهور سالیانه به نام بارش «پِر ساوُشی «رخ میدهد که برخی به غلط با حذف حرف (پ) آن را «بَر ساوُشی» تلفظ میکنند، به علت نور زیاد ماه شرایط خوبی برای رصد این بارش در تاریخ ذکر شده مهیا نیست.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با بیان اینکه دوشنبه ۳۰ مرداد ۹۶ کسوف کامل اتفاق میافتد، عنوان کرد: این خورشید گرفتگی در ساعت ۱۸ و ۲۶ دقیقه به وقت جهانی آغاز میشود که متأسفانه در کشور ایران قابل رؤیت نیست، سایه ماه حرکت خود را از اقیانوس آرام آغاز میکند و پس از عبور از غرب با شرق آمریکا در اقیانوس اطلس زمین را ترک میکند.
عتیقی تأکید کرد: جمعه ۲۶ آبان ۹۶ بارش شهابی اسدی رخ میدهد که این بارش بهترین بارش اسدی سالهای اخیر محسوب میشود که در شرایط ماه نو (نبود نور ماه در آسمان) قابل مشاهده است و در ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه در تاریخ مذکور به وقت ایران به اوج خود میرسد که با توجه به سالیان زیادی که از عبور دنبالهدار) تِمپِل تاتِل p۵۵ (میگذرد تعداد شهاب زیادی در این بارش قابل مشاهده نیست و در زمان اوج تنها ۲۰ شهاب در ساعت قابل مشاهده است.
وی افزود: چهارشنبه ۲۲ آذر ۹۶ بارش دو پیکری با توجه به اینکه ماه در وضعیت تربیع آخر قرار دارد با بیشترین تعداد بارشها در میان بارشهای سالیانه (بین ۶۰ تا ۱۲۰ شهاب) در لحظه اوج بارش قابل مشاهده است.
عتیقی اظهار داشت: چهارشنبه ۱۱ بهمن ۹۶ ساکنان زمین خسوف کامل از مرحله پایین گِرَفت کامل به بعد را شاهد هستند و ماهگرفتگی جزئی مرحله دوم در این گِرَفت را افراد میتوانند رؤیت کنند، در مراحل قبلی این گِرَفت ماه در زیر افق قرار داشته و در ساعت ۱۷ و ۳۸ دقیقه به وقت ایران با طلوع ماه رصد این ماهگرفتگی امکان پذیر است و از افق شرق بیرون میآید که با چشم غیر مسلح هم میتوان آن را دید.
وی تصریح کرد: در ساعت ۱۸ و ۴۱ دقیقه تاریخ مذکور گِرَفت جزئی پایان مییابد و گِرَفت نیم سایه (خسوف غیرمرئی یعنی ماهگرفتگی غیر قابل مشاهده) تا ساعت ۱۹ و ۳۸ دقیقه این شب ادامه پیدا میکند.
انتهای پیام/