محمد تکلو، کارشناس ارشد روانشناسی در گفتگو با خبرنگار
حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: در دوران آشنایی و نامزدی و یا حتی بعد از ازدواج باید با همسر خود رو راست باشیم و خواسته ها و احساساتمان را همان طور که در ذهنمان می گذرد به او ابراز کنیم. باید به یاد داشته باشم که همسرمان با شناختی که از خصوصیات اخلاقی و رفتاری ما دارد، تا حدودی میتواند علایق و سلایق ما را پیش بینی کند نه اینکه پیشگویی و غیب گویی کند. چنین توقع و انتظاری به خاطر ذهنیت های بد و اشتباه به وجود می آید و به شدت آسیب زا و ویرانگر است.
وی افزود: در زمان نامزدی با شناختی که طرفین نسبت به یکدیگر پیدا میکنند تا حدی میتوان از علایق و سلایق یکدیگر اطلاع یافت. اما اینکه به طور مثال همسرمان بداند من چه چیزی را دوست دارم، به چه بویی حساس هستم و به طور کل در ذهن من چه چیزی میگذرد بسیار توقع زیادی است. در حالی که اگر جنبههای مثبت و منفی همسرمان را واضح و شفاف به او بگوییم رابطه مان خدشه دار نمی شود. به طور مثال بگوییم: من نسبت به لباسی که میپوشی حس خوبی دارم یا بالعکس، من زیاد با این طرز پوشش تو راحت نیستم یا اگر از او گله دارید، بگویید من از فلان رفتارت ناراحت شدم.
این روانشناس تصریح کرد: وقتی با صراحت درباره احساس خود را به همسرمان میگوییم سوء تفاهمهای احتمالی هرگز به وجود نمی آید، فقط باید از نحوه صحیح گفتگو استفاده کنیم.
تکلو در پایان گفت: بیشتر اختلافات در روابط زوجین به دلیل عدم گفتگو بر سر مسایل پیش آمده و به نوعی نداشتن مهارتهای ارتباطی است.
انتهای پیام/