آب و هوای چهار فصل و تنوع نعمت‌های الهی، آذربایجان غربی باعث شده این استان یکی از مراکز تأثیر گذار گردشگری کشور باشد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از ارومیه ؛استان آذربايجان غربي به دليل قدمت تاريخی، برخورداری از جاذبه‌های منحصربه‌ فرد طبیعی و تاریخی و داشتن مردمانی خونگرم و مهمان‌نواز ،جايگاه خاصی در صنعت گردشگري دارد. طبيعت متنوع، جنگل‌های انبوه ، چشمه‌های جوشان، رودهای خروشان و کوه‌های سر به فلك كشيده آذربايجان كه مردمانی اصيل از اقوام مختلف ايرانی را با آداب و رسوم، زبان‌ها و باورهاي دينی گوناگون در خود جاي داده، موزه‌ای كوچك از گنجينه بزرگ ايران است كه مهمانان را از هرسو به ديدار از اين ديار فرامی‌خواند.
 
جلوه گری بهار در نقاط صفر مرزی آذربایجان غربی+تصاویر 
 
آب و هوای چهار فصل و تنوع نعمت‌های الهی، آذربایجان غربی را به ایران کوچک مشهور کرده است، ایرانی با دریا، کوه، جنگل، دشت، صحرا، آبشار، گل فشان، رودخانه، تالاب، غار در کنار اماکن تاریخی مانند برج‌ها و گنبدها، خانه‌های تاریخی، دیوار دفاعی، موزه‌های تاریخی و مردم شناسی باعث شده آذربایجان غربی یکی از مراکز تأثیر گذار گردشگری کشور باشد. 
 
اما این استان به دلیل طبیعت بکر و دست نخورده و کوهستانی مقصد گردشگران داخلی و خارجی است.
 
وجود آب و هوای سرد و کوهستانی باعث ایجاد آبشار های مختلف در آغوش کوههای سر به فلک کشیده این استان شده است.
 
آبشارهایی زیبایی که در نقلط صفر مرزی واقع شده اند و همه ساله در فصل های بهار و تابستان میزبان گردشگران هستند.

ودود فخاری کارشناس ارشد اکوتوریسم در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از ارومیه؛آبشارهاي متعددي در سطح آذربايجان غربي جاری است،از مهم‌ترین آن‌ها كه مورد توجه و استفاده گردشگران است آبشار شلماش را می‌توان نام برد. از ديگر آبشارهاي موجود می‌توان به آبشار سلوك و سوله دوكل اروميه، قلعه جوق ماكو و بدلان خوی اشاره نمود.
 
فخاری ادامه داد:استان آذربایجان غربی با طبیعتی بکر و منحصربه‌فرد، وجود جنگل، باغ‌های بزرگ سیب و انگور، جزایر و روستاهای اطراف دریاچه ارومیه، در کنار وجود اقوام مختلف بافرهنگ، گویش و پوشش‌های مخصوص و هم جواری با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان و به عنوان تنها معبر ورود و خروج زمینی ایران به قاره اروپا گوشه‌ای از پتانسیل‌های بالقوه حوزه گردشگری روستایی این استان بشمار می روند در این راستا تعداد 49 روستای هدف گردشگری در استان شناسایی گردیده است.
 

وی با اشاره به اهمیت روستا گردی ادامه داد:روستا گردی یکی از انواع گردشگری است که امروزه با توجه به تأثیرات آن در محیط طبیعی و نیز ارتقاء معیشت جوامع محلی از اهمیت بسزایی برخوردار است.

کارشناس ارشد اکوتوریسم افزود:این نوع از گردشگری در صورتی که بر اساس اصول و ضوابط یک سفر اکوتوریستی برنامه‌ریزی و اجرا شود، می‌تواند شاخه‌ای از اکوتوریسم یا بوم گردشگری محسوب شود. پتانسیل‌های مختلف مناطق روستایی از منظر طبیعی و اینکه معمولاً روستاها در مجاورت مناطق بکر مانند جنگل، دریا، کوهستان و یا کویر واقع‌شده‌اند و در ارتباط نزدیک با بوم سازگان های مختلف هستند، فرصت مناسبی برای گردشگری ایجاد می‌کند.

 جلوه گری بهار در نقاط صفر مرزی آذربایجان غربی+تصاویر

مارمیشو

در فاصله مرز ایران و ترکیه دریاچه نیلی رنگ مارمیشو در میان کوهستان‌های ارومیه در روستایی به همین نام واقع شده است که چشم و دل هر بیننده ای را به خود جلب می‌کند.

مسیر مسافرانی که از حاشیه رودخانه زیبای نازلوچای در غرب شهر ارومیه می‌گذرد در میان راه از روستاهای پسان، بانی و هلانی نیز برخورد می‌کند و به روستای مارمیشو می‌رسید. مسیر جاده در دره زیبایی قرار گرفته که خود از منظره کوهستانی خاصی برخوردار است.

جلوه گری بهار در نقاط صفر مرزی آذربایجان غربی+تصاویر 

روستا و آبشار زیبای سلوک

این آبشار در ۳۲ کیلومتری غرب ارومیه درمنطقه تررگور و در نزدیکی روستای سلوک واقع شده آب این آبشار از ارتفاعات کوههای سلوک از رشته کوههای زاگرس از ذوب برف‌ها و چشمه سارها تأمین و جاری است.

ارتفاع آبشار حدود ۷۶ متر بوده و در درهای پرشیب ازلای صخره‌های مشرف به روستا عبور و در مسیر بصورت پله‌های طبیعی بوده که بر زیبایی آن افزوده است.

این محل بصورت مکان تفرجی گسترده در بین اهالی مردم ارومیه شناخته شده و روزهای تعطیل هزاران نفر در دامن طبیعت زیبای این تفرجگاه به تفریح می‌پردازند.

کوه دالانپر بکرترین نطقه مرزی آذربایجان

کوه دالانپر با ارتفاع ۳۴۸۷ در نقطه مرزی سه کشور ایران، ترکیه و عراق واقع شده به طوریکه قلهٔ این کوه متعلق به این سه کشور است. این کوه در منطقه ای به نام سیلوانا واقع شده و به معنی محل پرواز عقاب‌هاست و جزوبکر ترین مناطق کشور محسوب می‌شود.

نزدیک‌ترین شهرستان به آن شهرستان اشنویه در استان آذربایجان غربی است برای رسیدن به این منطقه باید از مسیر اشنویه به شهر زیوه و سپس روستای کیسیان، گوله بی و در نهایت سور دوکل عبور کرد.

مسیر روستا تا کوهپایه بیش از ۱۲ کیلومتر است که در شیبی ملایم باید پیموده شود در فصل‌هایی که برف کمی وجود دارد متوسط حدود ۱:۳۰ دقیقه زمان لازم است تا بتوان به قله رسید.

این کوه از لحاظ امنیتی با توجه به مرزی بودن بسیار کم خطر است و هیچ مشکل امنیتی و نظامی کوهنوردان را تهدید نمی‌کند از ویژگی‌های مهم این منطقه مهمان نوازی غافلگیر کننده روستائیان و عشایر منطقه هستند.
 
جلوه گری بهار در نقاط صفر مرزی آذربایجان غربی+تصاویر 

آبشار سوله دوکل

این آبشار در شهرستان ارومیه، بخش سیلوانا، دهستان مرگور، روستای سوله دوکل واقع شده است. فاصله این منطقه تا مرکز ارومیه حدود 50 کیلومتر هست. این آبشار یکی از سرشاخه های رودخانه باراندوزچای محسوب می‌شود. چشم اندازهای کوهستانی، دریاچه دالامپر و آبشار سوله دکل از جمله جذابیت‌های این مسیر است. این آبشار در محدوده‌ای کوهستانی و سرسبز قرارگرفته و به صورت مکان تفرجی برای اهالی ارومیه و گردشگران بوم گردی و کوهنوردان است که عمدتاً در روزهای تعطیل هزاران نفر را به دامن طبیعت می‌کشاند.

گزارش از ندا موسی زاده
 
انتهای پیام/م

 
 
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.