به گزارش
خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ لوتئین یکی از ۶۰۰ کاروتنوئید طبیعی شناخته شده به حساب می آید. در سبزیجات با برگهای سبز مانند اسفناج و کلم یافت شده و به عنوان یک آنتی اکسیدان مطرح است و برای جذب نورآبی رنگ، توسط ارگانیسمهای بدن مورد استفاده قرار میگیرد.
لوتئین در گیاهان به صورت استر اسیدهای چرب با یک یا دو اسید چرب یافت میشود.
کاروتنوئیدهایی مانند لوتئین و زئگزانتین، مواد محلول در چربی محسوب میشوند و جهت جذب مناسب از لوله گوارشی نیاز به حضور مواد غذایی چرب است.
لوتئین تأمین کننده مواد مغذی چشم میباشد. لوتئین از طریق کاهش خطر دژنراسیون ماکولائی موجب حفظ سلامت چشمها میشود. شواهد اپیدمیولوژیکی مبنی بر وجود ارتباط بین پایین بودن غلظت لوتئین و زئگزانتین از یک سو و خطر ایجاد و پیشرفت بیماری دژنراسیون ماکولائی وابسته به سن از سوی دیگر وجود دارد.
میوههای سرشار از ویتامین C مانند پرتقال، هلو، توت فرنگی، گوجه فرنگی و فلفل دلمهای قرمزی از سرخرگهای موجود در چشم حمایت میکند و خطر بروز بیماری آب مروارید را کاهش میدهد.
بادام زمینی
منبع عالی ویتامین E است که از چشم در برابر آسیب رادیکال آزاد محافظت میکند. ویتامین E از پیشرفت آب مروارید و دژنراسیون ماکولار تباهی لکه زرد پیش گیری میکند. بادام، دانه آفتابگردان، فندق همه منبع عالی ویتامین E است.