آن سایتی که باید نویسنده و ویراستار اطلاعاتی از آن در زمینه غلط‌های املایی رایج کسب کند، وجود ندارد.

مهدی رضایی، نویسنده در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص غلط‌های املایی که امروزه رایج شده است، گفت: در ایران هر کسی برای خودش بدعتی می‌گذارد و از این طریق خود را معروف می‌کند. هم‌اکنون اوضاع شلوغی به وجود آمده است. آن سایتی که باید نویسنده و ویراستار، اطلاعاتی از آن در زمینه غلط‌های املایی رایج کسب کند، وجود ندارد. سایت فرهنگستان زبان و ادب فارسی باید غلط‌های املایی را که در بین مردم رواج می‌یابد در سایت خود لحاظ کند تا نویسنده و ویراستار از آن مطلع شود.

وی افزود: زمانی که یک غلط املایی در بین مردم مصطلح می‌شود ضربه‌های خود را به خط فارسی می‌زند. این دسته از غلط‌های املایی گذرا است سپس اعتراض‌هایی به آن می‌شود. کسی هم از این دسته از کلمات استفاده نمی‌کند. هیچ نهاد و سازمانی وجود ندارد که در ابتدای رواج غلط املایی اعتراض کند و جلوی رواج آن را میان مردم بگیرد.

این نویسنده با اشاره به وظیفه فرهنگستان زبان و ادب فارسی در زمینه املای کلمات اظهار داشت: کار فرهنگستان زبان و ادب فارسی این است که غلط‌های املایی کلمات را در جامعه بررسی کند. چرا این سازمان در این زمینه کار خود را به طور جدی و درست دنبال نمی‌کند. گاهی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، معادل‌هایی را برای کلمات بیگانه می‌سازد و آن را منتشر می‌کند که سبب خنده افراد می‌شود و معادل‌های خوبی را هم ارائه نمی‌دهد.

 


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.