به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نغمان غلامی مسئول بسیج سازندگی کشور در نشست خبری که با موضوع اردوهای جهادی تابستان صبح امروز در مجتمع فرهنگی 15 آبان برگزار شد، اظهار کرد: گروههای جهادی در مناطق محروم کشور حضور دارند هدف اصلی جریان جهادی علاوه بر حضور گروههای جهادی در مناطق محروم فعال کردن مردم برای پیگیری و حل مشکلاتشان است.
وی بیان کرد: در حال حاضر 6 هزار و 500 گروه جهادی شناسنامهدار ثبت شدهاند که از این تعداد سه هزار و 500 گروه جهادی در برنامه تابستان در مناطق محروم کشور حضور پیدا میکنند.
مسئول بسیج سازندگی کشور افزود: حدود 85 هزار نفر در گروههای تابستانی که به مناطق محروم اعزام میشوند عضو شده که این رقم از افزایش حدود 20 درصدی عضو شدگان خبر می دهد؛گروههای تابستانی به کارهای فرهنگی و ساخت و ساز در مناطق محروم میپردازند.
غلامی تأکید کرد: ما کارهای جهادی برای حل مشکلات مردم در مناطق محروم را تخصصی کردهایم حدود 300 گروه جهادی متشکل از کارمندان به مناطق محروم اعزام میشوند همچنین 150 گروه تخصصی در حوزه صنعت تشکیل شده و در این بخش کمکرسانی میکنند.
وی با بیان اینکه مهندسی کشاورزی یکی دیگر از موضوعاتی است که برای گروههای جهادی تعریف شده، تصریح کرد: 408 گروه جهادی در حوزه کشاورزی برای دانشافزایی کشاورزان جهت کشت تشکیل شده است.
مسئول بسیج سازندگی کشور با اشاره به راهاندازی قرارگاه ثامنالائمه در مناطق و محلات شهری گفت: علاوه بر حضور گروههای جهادی در مناطق محروم، قرارگاهی با نام ثامنالائمه راهاندازی شده که به رفع آسیبهای اجتماعی در محلات شهری مشغول است. هزار و 270 پروژه در 350 منطقه در این زمینه مشغول فعالیت هستند.
غلامی عنوان کرد: تا پایان سال 96، چهار هزار گروه جهادی در مسجد و محله ساماندهی میشوند که بتوانند در فضای مسجد و محله خود به مردم خدمترسانی کنند.
وی افزود: گروههای جهادی و بسیج سازندگی از همه ظرفیتهای موجود خود استفاده میکند ما در سال گذشته توانستیم خیّران را برای کمکرسانی به مناطق محروم جذب کنیم و با کمک خیّران در مازندران موفق به ساخت 300 واحد مسکونی برای نیازمندان شدیم و حدود 2 میلیارد تومان جمع کردیم؛ تفاهمنامهای با کمیته امداد نیز در حال نهایی شدن است.
مسئول بسیج سازندگی کشور عنوان کرد: در بحث اقتصاد مقاومتی بسیج پیشتازی خوبی داشته و از سال 92 توانسته حدود 134 هزار و 227 واحد اقتصادمقاومتی راهاندازی کند. از دیگر دستاوردهای بسیج میتوان به معرفی الگوها در فضای مجازی اشاره کرد.
غلامی تأکید کرد: نشریهای در بسیج است که در آن الگوهای موفق به بیان توصیههای خود به دیگران میپردازند ما از ظرفیت بسیج علاوه بر ساختن الگوها در زمینه تبلیغ و معرفی الگوها نیز استفاده میکنیم. بسیاری از گروههای جهادی با گروههای علمی در مناطق مختلف کشور حضور پیدا میکنند در یکی از استانها گروه جهادی به آموزش مردم کاشت زعفران را انجام داده است و در استانی دیگر گروه جهادی با آموزش به دامداران حدود 14 هزار رأس دام را از سقط جنین و سایر آسیبها در امان نگه داشته است. ما همچنین به دامداران در مورد نحوه نگهداری دام نیز آموزشهای لازم را دادهایم.
وی گفت: در یکی از استانها گروههای جهادی بیش از 73 کارگاه برگزار کردند که از هر کدام از این واحدها سود قابل توجهی هم داشتند.
مسئول بسیج سازندگی کشور تأکید کرد: از میان یک هزار و 400 گروه دانشجویی کشور از هر استان 10 تا 15 گروه جهادی معرفی شده ما امیدواریم وقتی گروههای جهادی به طرحی رسیدند سازمانهایی از قبیل کمیته امداد و آستان قدس رضوی نیز بتوانند از آنها حمایتهای لازم را بکنند.
در ادامه این مراسم صادق مفرد مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی کشور اظهار کرد: 93 آسیب اجتماعی در کشور شناسایی شده که از این میان 9 مورد امنیتی شده است. در یکی، دو سال گذشته همه دستگاهها به این سمت حرکت کردند که از توان مردمی بتوانند نهایت استفاده را کنند.
همچنین یاسر حسینبیگ مسئول هسته توانمندسازی حرکتهای جهادی در ادامه مراسم اظهار کرد: این مجموعه حدود چهار سال است که کار پشتیبانی جهاد سازندگی را انجام میدهد. هسته توانمندسازی حدود 70 محصول محتوایی تولید کرده از فعالیتهای این مجموعه میتوان به جشنواره عکس قاب خاکی، انتشار کتاب مبارزه غریبانه اشاره کرد. همچنین به زودی کتاب در کوچه پس کوچههای جهاد که شامل یک هزار و 300 صفحه خاطره است در ماههای آینده رونمایی میشود.
گفتنی است؛ در این نشست از کتاب « اندوختههای جهادی « که شامل تجربیات بیش از 80 گروه جهادی است، رونمایی شد.
انتهای پیام/