به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ طاهر حلاجیان محقق پژوهشکده کشاورزی هسته ای سازمان انرژی اتمی در مراسم رونمایی رقم جدید برنج طاهر گفت : کشت آزمایشی این رقم برنج از سال 1387 با همکاری پژوهشکده کشاورزی هسته ای و موسسه تحقیقات برنج کشور در گیلان آغاز شد.
وی با بیان اینکه رقم برنج طاهر در مقابل خشکی و کم آبی مقاوم است افزود : برای تولید این برنج، از روش جهش ژنتیکی یا موتاسیون استفاده شده و به هیچ وجه دستکاری ژنتیکی نشده است.
محقق پژوهشکده کشاورزی هسته ای سازمان انرژی اتمی گفت : کشت آزمایشی رقم طاهر که از نژاد رقم طارم محلی به پایان رسید ، از سال زراعی آینده به عنوان رقم جدید برنج برای کشت انبوه بین شالیکاران ترویج می شود.
علی اکبر عبادی معاون برنامه ریزی و پشتیبانی موسسه تحقیقات برنج کشور گفت : رقم برنج طاهر 2 هفته زودتر از رقم های محلی برداشت می شود و در 30 روز پایانی مراحل رشد نسبت به کم آبی و خشکسالی مقاوم است
وی افزود : خوشه های برنج طاهر هم 30 سانتی متر کوتاهتر از برنج های محلی است.
معاون موسسه تحقیقات برنج کشور گفت : بر اساس تحقیقات علمی کیفیت پخت و عطر این رقم مشابه رقم طارم محلی است
عبادی افزود : امسال رقم جدید برنج طاهر در 10 هزار متر مربع از شالیزارهای سه منطقه آستانه اشرفیه، لنگرود و لشت نشا کشت شد.
محقق پژوهشکده کشاورزی هسته ای سازمان انرژی اتمی در مراسم برداشت این رقم جدید برنج گفت : مقاومت در برابر باد و باران و درصد خوابیدگی و ریزش کمتر، از ویژگی برنج طاهر است.
حلاجیان اظهار داشت : تولید شلتوک برنج طاهر در هر هکتار بین پنج و نیم تا 6 تن است .
وی با بیان اینکه برنج طاهر از خانواده برنج هاشمی است گفت : این رقم برنج از نطر قد 10 تا 15کوتاه تر از رقم محلی هاشمی است.
علی اکبر عبادی معاون برنامه ریزی و پشتیبانی موسسه تحقیقات برنج کشور هم گفت : میزان تولید شلتوک برنج قدس در هر هکتار 5 تا 6 تن است که اگر در فصل خوشه دهی با کم آبی مواجه شود به کمتر از سه تن کاهش نخواهد یافت.
وی تصریح کرد: رقم جدید قدس از سال آینده برای کشت انبوه در اختیار شالیکاران قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/م.ع