امروزه مدیریت و هدایت زنجیره تولید تا مصرف در جهان از اهمیت ویژه و جایگاه غیر قابل انکاری برخوردار است.

با ایجاد زنجیره تولید از مزرعه تا سفره دغدغه ها به پایان می رسدبه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه مدیریت و هدایت زنجیره مهم تولید تا مصرف در جهان از اهمیت ویژه و جایگاه غیرقابل انکاری برخوردار است.

وزیر جهادکشاورزی معتقد است که تولید اقتصادی و انبوه بدون زنجیره ابتر است، از این رو سرمایه گذاری در زمینه ایجاد و توسعه زنجیره تولید از مزرعه تا سفره امری ضروری است. براین اساس یکی از رویکردهای اصلی وزیر در دولت دوازدهم پوشش زنجیره ارزش از مزرعه تا سفره است.

 محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی در گفتگو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی  با اشاره به رویکرد جدید وزیر جهاد مبنی بر پوشش این زنجیره ارزش اظهار داشت: امروزه بخش کشاورزی با مشکلات متعددی نظیر سوء مدیریت، شرایط نامناسب اقلیمی و بازار روبرو است که تمامی مشکلات ریشه در نبود زنجیره تولید دارد.

وی با اشاره به اینکه دغدغه کشاورزان تنها تولید نیست، افزود: کشاورزان پس از تولید با مشکلاتی نظیر تبدیل فرآوری محصول، نوسانات بازار و حضور دلالان در بازار مواجه هستند که ایجاد یک زنجیره از تولید تا مصرف مزایای متعددی را به همراه دارد.

ملک زاده ادامه داد: تأمین نهاده‌ها با قیمت و کیفیت مناسب، کاهش هزینه‌های تولید، افزایش بهره‌وری، ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی و سردخانه و عرضه اصولی محصول به بازار از مزایای این زنجیره است.

به گفته وی سیاست کلی وزارت جهاد کشاورزی، ایجاد زنجیره نهایی تولید است تا  با حذف واسطه ها علاوه بر دستیابی کشاورزان به سود بالاتر ، مصرف کنندگان پول کمتری برای خرید محصولات هزینه نمایند.

بازار محصولات کشاورزی آرام می‌گیرد

هدایت الله اصغری مدیرعامل شرکت بازرگانی تعاونی کشاورزی در گفتگو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی  با اشاره به اینکه ایجاد زنجیره تولید، حذف فاصله فاحش قیمت را به همراه دارد، گفت: در حال حاضر از تولید تا مصرف واسطه ها ، حلقه های زیادی وجود دارد که این امر به نفع تولیدکننده و مصرف کننده نیست.

وی افزود: ایجاد زنجیره ارزش از مزرعه تا سفره به سبب حذف واسطه ها موجب می شود که کالا با کیفیت و قیمت مناسب به بازار عرضه شود.

اصغری ادامه داد: در شرایط کنونی به سبب عدم ارتباط کشاورز با مصرف‌کننده نهایی، قدرت چانه زنی وجود ندارد که این امر تأخیر در پرداخت پول کشاورزان را به همراه دارد.

مدیرعامل تعاونی بازرگانی کشاورزی با اشاره به عوامل مؤثر در کاهش هزینه‌های تولید بیان کرد: ایجاد زنجیره تولید با حذف واسطه ها کاهش حداقل 30 درصدی تولید را در برداشته و از گردش پول منجر به تورم جلوگیری می نماید که این امر نیازمند ساختار و مدیریت صحیح است.

ضرورت ایجاد زنجیره تولید از مزرعه تا سفره

 مسعود اسدی رئیس تشکل های بخش کشاورزی در گفتگو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی  بیان کرد: ایجاد زنجیره ارزش در افزایش بهره‌وری، افزایش درآمد کشاورزان، ایجاد اشتغال، کاهش هدر رفت محصولات کشاورزی و تنظیم بازار تأثیر بسزایی دارد.

وی با انتقاد از  نبود صنایع تبدیلی و نوسانات نرخ محصولات کشاورزی در بازار، افزود: با ایجاد زنجیره و حرکت به سمت و سوی صنایع تبدیلی بازار به تعادل می رسد.

اسدی ادامه داد: در دولت یازدهم اقداماتی در جهت ایجاد زنجیره تولید صورت گرفت اما کافی نبود، از این رو انتظار می رود در دولت جدید با رویکردی ویژه به این سمت و سو حرکت نماییم.

رئیس تشکل‌های بخش کشاورزی در پایان یادآور شد: برای برای دستیابی به اقتصادی کردن کشاورزی، رونق صادرات، کاهش ضایعات محصولات و ساماندهی تولید، ایجاد زنجیره کشاورزی امری ضروری است.

 انتهای پیام/

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار