یک فیزیوتراپیست گفت: آمارها نشان می‌دهد بیش از ۴۰ درصد استفاده کنندگان کوله پشتی، از درد ناحیه کمر شکایت دارند.

دانش‌آموزان نباید بیشتر از ۳۰ دقیقه، کوله‌پشتی را حمل کنندبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یک فیزیوتراپیست درباره ویژگی‌های کوله پشتی مناسب برای دانش آموزان گفت: تولیدکنندگان باید به تولید کوله‌پشتی ارگونومیک تشویق شوند تا در کنار جنبه ظاهری کالا، سلامت مصرف کننده نیز تامین شود. محل قرارگیری این کیف‌ها باید در پشت باشد و اگر به کوله کمری تبدیل شود، در درازمدت می‌تواند منجر به تغییر شکل ستون فقرات به صورت افزایش گودی پشت، قوس گردنی و کمری می‌شود.

وی درباره چگونگی انتخاب کوله پشتی نیز توضیح داد و گفت: کوله پشتی باید چرمی یا برزنتی باشد تا علاوه بر استحکام، همگونی لازم با محتویات داخلی را حفظ کند. اندازه آن نیز باید متناسب با جثه دانش آموز باشد؛ به طوری که پس از آویختن آن حدود سه سانتی متر بالاتر از خط کمر قرار گیرد و بندهای آن طوری تنظیم شود که کوله را در ناحیه پشتی قرار دهد.

واشقانی ادامه داد: کوله پشتی و محتویات آن باید کمترین وزن را به بدن دانش آموز وارد کند و بیش از ۲ تا ۱۰ درصد وزن فرد نباشد. برای مثال وزن کوله پشتی به همراه وسایل موجود در آن برای دانش آموزان ابتدایی ۲.۵ تا سه کیلوگرم و برای دانش آموزان مقطع راهنمایی و دبیرستان هفت تا ۱۰ کیلوگرم است.

همچنین باید دو بند ضخیم داشته باشند تا بیشترین سطح تماس را با بدن فرد داشته و همه وزن روی دو ناحیه کوچک تحمیل نشود؛ به ویژه ناحیه سرشانه که محل عبور اعصاب و عروق مهم برای اندام فوقانی است و فشار بر آنها می‌تواند باعث بی‌حسی، درد تیرکشنده و آزردگی اندام فوقانی شود.

این فیزیوتراپیست همچنین اضافه کرد: بندهای کوله پشتی باید بطور متقارن تنظیم و حتما به صورت دوطرفه استفاده شوند تا با حفظ تعادل بدن، از انحراف ستون مهره‌ها جلوگیری شود. کوله‌های جیب‌دار، امکان توزیع وسایل و در نتیجه پخش وزن بار را بیشتر می‌کند. البته مهم‌ترین فاکتور در این بخش توجه و نظارت مداوم والدین بر محتوای کوله است تا دانش آموزان وسایل اضافه حمل نکنند.

وی تصریح کرد: پیشنهاد می‌شود هر دوره حمل کوله پشتی بیش از ۳۰ دقیقه نباشد و در صورت نیاز از استراحت‌های متناوب بهره برد. کودکان احساس خود را حین استفاده از کوله پشتی بیان می‌کنند؛ به همین دلیل والدین در صورت گلایه، مشاهده راه رفتن نادرست یا قرمزی در ناحیه سرشانه‌ها، باید علت آزردگی را برطرف کنند.

این فیزیوتراپیست تاکید کرد: خانواده‌ها از کودکی به فرزندان خود آموزش دهند که اشیا را به درستی از روی زمین بردارند؛ یعنی به جای خم شدن به صورت نشسته و با کمترین فاصله از کوله پشتی آن را بلند کنند تا فشار کمتری بر ناحیه ستون فقرات وارد شود. همچنین باید وسایل سنگین‌تر را نزدیک به محور مرکزی بدن قرار داد؛ به طوریکه نزدیک به مرکز ثقل بدن باشد. صفحه‌های رشد در دختران تا حدود ۱۱ سالگی و در پسران تا حدود ۱۵ سالگی باز است وحمل نادرست کوله پشتی می‌تواند در ایجاد اختلالات ساختاری موثر باشد.

 دانش‌آموزان نباید بیشتر از ۳۰ دقیقه، کوله‌پشتی را حمل کنند

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

چند ویژگی یک کوله‌پشتی مناسب برای دانش‌آموزان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار