فرشید سیمبر استاد دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه ،گفت: وظیفه اصلی بانک جمع آوری اندوختههای مردم و دادن تسهیلات به صنایع،کشاورزی و خدمات است. از آنجا که به دلایل مشخص بانک ها چندین برابر بانک مرکزی پول در اختیاردارند و مقدار بهره دریافتی شان زیاد است، تاثیر مهمتری هم بر اقتصاد دارند.
وی درمورد اصلاح دستوری نظام بانکی افزود: البته به دلیل وجود دستورالعملها و سیاستهای دستوری دولتی، نظام بانکی خصلت اصلی خود را از دست میدهد.وقتی پرداخت و دریافت بهره و نیز نوع سپردهگذاری به صورت دستوری تعیین میشود، لاجرم بانک ها خارج از قوانین اقتصادی عمل میکند .
سیم بر درمورد فعالیتهای غیر رسمی بانکها بیان کرد: اقتصاد دستوری موجب شده است که بانکها اموال مردم را صرف بنگاهداری میکنند تا بتوانند نیازهای خود را برطرف کنند، در این وضعیت نظام بانکی روز به روز از رسالت اصلی خود دور میشود.
این کارشناس اقتصادی افزود:بدلیل اینکه سیستم بانکی و پولی با نظام تولید ارتباط تنگاتنگی دارد، در اثر هرجومرج در نظام بانکی، تولید هم نمیتواند رشد درستی داشته باشد.
سیمبر با اشاره به اینکه اقتصاد هم مانند سایر وجوه دارای قواعد و منطقی است و باید این قواعد را پذیرفت،تصریح کرد: دولت باید در اولین قدم بدهیهای خود را به بانکها بپردازد و بهترین راه برای افزایش کارایی نظام بانکی، نظارت مستمر و حسابشده بانک مرکزی بر فعالیت بانکهاست.
وی بر درمورد تجربه اصلاح نظام بانکی در دولت یازدهم گفت: آقای سیف 4سال سرکار بودند و ما تاکنون به غیر از پایین آوردن نرخ بهره حرکت در خور توجهی از وی در راستای اصلاح نظام بانکی ندیده ایم .
انتهای پیام/
خداکنه مسئولان چاره ای بیندیشند باتشکر