به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فناوری نانو به عنوان یکی از مهمترین و فعالترین حوزههای علم و فناوری کشور شناخته میشود. فناوری که روند رشد خود را به خوبی طی می کند و هر روز شاهد تولید محصولات و اختراعات جدید در این حوزه هستیم.
شبکه تبادل فناوری ستاد نانو به عنوان یکی از مهمترین مراکز برقراری ارتباط میان فناور و سرمایه گذار بشمار میرود، به این صورت که سرمایه گذار راه طرحی را که امکان ورود به صنعت را دارد با پوشش مال هموار کند.
وظیفه این ستاد گرفتن ایده مخترعین کشور است تا آنها را به صنعتگران و صاحبان صنایع وصل کند. لازم به ذکر است که تمامی و محصولاتی که در این ستاد به کار میروند دارای گواهینامه نانو مقیاس هستند.
در اینجا به معرفی کالاها و محصولاتی میپردازیم که توسط این ستاد و بوسیله محقیق کشور در حوزه نانو فناوری تولید شدهاند و تحت عنوان خانه نانویی به کار میرود.
یک شرکت تحقیقاتی قادر به تولید کف پوش بتنی شده است که با استفاده از نانو، پوشش ضد فرسایش پیدا کرده و عمر آن در مقایسه با دیگر کف پوشهای بتنی 10 برابر افزایش داشته است.
لولههای پی.وی.سی که در ساختمانها به کار میروند صدای آب زیادی را از خود ساطع میکنند. به جهت کم شدن این صدا، شرکتهای تخصصی تولید کننده لولههای پی.وی.سی توانستهاند با قرار دادن پوششی نانویی در میان این لولهها صدای آب را به ۱۸ دسبیل یعنی زیر محدوده شنوایی انسان برسانند.
شاید یکی از کاربردیترین اختراعات نانو تولید سرویس بهداشتی آنتی باکتریال باشد. به واسطه لایه نانویی که بر روی سطح سرویس بهداشتی به کار رفته است، سینک و شیر آلات بهداشتی در برابر میکروبها مقاوم شدهاند.
محققین کشورمان موفق به تولید سطل زباله خانگی شده اند که با استفاده از فناوری نانو و به واسطه سطح نانویی که در آن به کار رفته به هیچ وجه بویی نامطبوع نمیگیرد و هر چقدر هم که اشغال درون آن بماند بو نمیدهد.
جوانان مخترع کشور توانستهاند پارچهی نانویی برای مبل و صندلی تهیه کنند که آبگریز است یعنی اگر آب و یا چایی بر روی آن ریخته شود سطح پارچه کثیف نمیشود و آب از روی آن عبور میکند.
شیشههای رنگی که برای نمای ساختمان به کار میروند پس از مدتی بر اثر تابش مستقیم نور خورشید شفافیت خود را از دست میدهند، اما شرکتهای فناوری نانو توانستهاند شیشهای تولید کنند که با استفاده از پوشش نانویی که در خود دارد در برابر کدر شدن مقاوم است، همچنین لاکی که روی پوشش ساختمانها به کار میرود پس از مدتی که در برابر اشعه آفتاب قرار میگیرد رنگ پریده میشوند، اما جوانان محقق کشور لاکی سازگار با محیط زیست تهیه کرده اند که اجازه نمیدهد رنگ ساختمان بپرد.
یکی از موارد بسیار آزار دهنده، لک شدن کف پوش ساختمان است، اما این موضوع امروزه به واسطه تولید کف پوش نانویی حل شده است و اگر کف پوش کثیف شود تنها یا یک دستمال خشک میتوان آن را تمیز کرد.
یک شرکت نانو فناوری توانسته است کاشیهایی تولید کند که به واسطه پوشش نانونی آنتی باکتریالی که دارد سینک دستشویی، پوشش فلزی ظروف و چینی مظروب را در آبگریز و چربی گریز میکند.
کودکان به عنوان حساسترین گروههای سنی هستند و باید از آنها در برابر بیماری و باکتریهای مزاحم مراقبت کرد. بر همین اساس با استفاده از فناوری نانو اتاق خواب کودک در برابر باکتریها و میکروبها در امان میماند به این صورت که رنگ دیوار، رو تختی، فرش و رنگ تمامی وسایل با پوشش نانوباکتریال خود اجازه رشد هیچ نوع میکروبی را نمیدهد.
انتهای پیام/