به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد راستاد رئیس صنایع بنادر و دریانوردی کشور در سومین جشنواره ملی دریا مسیر پیشرفت که در باغ موزهی دفاع مقدس با اشاره به این موضوع که به ظرفیت دریایی کشور باید توجه بسیار، گفت: ایران حدود 5 هزار و 700 کیلومتر ساحل دارد و هر نقطه آن سرشار از فرصتهای مناسب برای رونق اقتصادی و ارزش افزوده است.
رئیس صنایع بنادر و دریانوردی کشور با اشاره به اهمیت بنادر تجاری ایران، اظهار کرد: یکی از مهمترین استفادهای که میتوان از بنادر داشت توسعه اقتصادی و اشتغال زایی است بنادر کشور ایران سالانه بالغ بر 217 میلیون تن کالا را جا به جا میکنند و این یک فرصت طلایی است که به وجود آمده است.
وی با اشاره به این موضوع که ناوگان کشتی رانی ایران به عنوان یکی از شرکتهای توانمند نقش آفرین است، گفت: در گذشته بخشی از نیروی بنادر و کشتی رانی را خارجیها تشکیل میدادند، اما امروزه این موضوع کاملا رفع شده و بالغ بر هزار نفر دریانورد بومی کشور در سازمان کشتی رانی کار میکنند.
راستاد با خاطر نشان کردن این موضوع تفاهم نامهای برای شناسایی گواهینامه دریانوردی میان ایران و کشورهای دیگر منعقد شده است، تصریح کرد: این گواهینامه نشان میدهد همه دریانوردان کشور ما به قدری شایسته هستند که کشورهای خارجی زمان خود را صرف جذب آنها میکنند و برای به خدمت گرفتن آنها از یکدیگر سبقت میگیرند، اما باید تاکید کنم کشورهای خارجی به دنبال نیروی ما هستند و ما در حال حاضر از هیچ نیروی خارجی در کشتی رانی استفاده نمیکنیم.
رئیس صنایع بنادر و دریانوردی کشور با اشاره به این موضوع که ایران در سالهای اخیر موفق به افزایش زیر ساختهای صنایع دریایی شده است خاطر نشان کرد: البته باید بگویم که کشور ما در این خصوص هنوز نیاز به کار دارد تا حد زیادی توانستهایم وابستگیمان به کشورهای خارجی را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر در زمینه کشتی سازی و خدمات دریایی از جمله آذوقه رسانی، یدککشی و راهنمایی دستاوردهای خوبی داشتهایم.
راستاد در خصوص اهمیت گردشگری ساحلی خاطر نشان کرد: کشور ما ظرفیتهای بسیار زیادی در حوزه گردشگری ساحلی دارد، اما متاسفانه به دلیل وجود قایقهای نا امن نتوانسته است آنطور که میتواند گردشگری خود را ارتقا دهد.
رئیس صنایع بنادر و دریانوردی کشور، یادآور شد: اگر امروزه بتوانیم که توجه دانش آموزان را به فناوریهای دریایی جلب کنیم و طرحهای آزمایشی آنها را به مرحله تجاری سازی تبدیل کنیم در آینده شاهد وجود ستاد دریایی بسیار کارآمد خواهیم بود و کشور به آن جایگاهی که دارد خواهد رسید.
انتهای پیام/