به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست اعضای «دبیرخانه شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی» و «دبیرخانه آموزش داروسازی و تخصصی» سه شنبه ۳۰ آبان با حضور محسن نفر، معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی و فرهاد ادهمی مقدم مدیرکل توسعه آموزش علوم پزشکی این دانشگاه برگزار شد.
محسن نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست ها که به طور جداگانه برگزار شد، گفت: دبیرخانه آموزش رشته های علوم پزشکی برای نخستین بار در دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شده است. این دبیرخانه ها، به منظور تصمیم گیری برای برنامه ریزی آموزشی جهت توسعه رشته های علوم پزشکی از جمله بررسی سرفصل های دروس، بررسی امکانات موجود برای تاسیس رشته، گسترش مقاطع تحصیلات تکمیلی، بررسی هرم اعضای هیات علمی، برگزاری امتحانات، نظارت و ارزیابی و ... واحدهای مجری علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور، در معاونت علوم پزشکی راه اندازی شده اند.
معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل دبیرخانه ها را هسته اولیه ای در پیشبرد سیستم آموزش رشته های علوم پزشکی به صورت تخصصی عنوان کرد و گفت: ایجاد دبیرخانه ها باعث رشد و پیشرفت و همچنین تغییرات مثبت در پروسه های رشته های علوم پزشکی خواهد شد.
نفر از تقسیم بندی دبیرخانه های در پنج بخش «آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی»، « آموزش دندانپزشکی و تخصصی»، «آموزش داروسازی و تخصصی»، « آموزش پزشکی و تخصصی رشته های پزشکی» و «آموزش پزشکی عمومی» سخن گفت و تصریح کرد: با این تقسیم بندی ارزیابی ها در هر دبیرخانه به صورت تخصصی انجام می شود و در نتیجه می توان تصمیم گیری و برنامه ریزی بهتری داشت.
معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: یکی از ویژگی های بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی وجود رشته های مختلف در جوار یکدیگر است. دانشگاه آزاد جایی است که Sceince و Health می توانند ارتباط خوبی با یکدیگر داشته باشند؛ به عنوان مثال، در مورد ارتباط بین رشته های عمران و رشته های پزشکی می توان بر روی اتاق عمل، اتاق بیمار، معماری فضاهای بهداشتی و ... کارکرد. این امکانات در دانشگاه آزاد اسلامی فراهم است در حالیکه در سایر دانشگاه ها این دو رشته از یکدیگر دور است.
نفر با اشاره به اینکه در دبیرخانه ها نیاز به نوآوری است، پیشنهاد کرد: رشته های علوم پایه باید فراتر از دانشکده های علوم پزشکی باشد و تربیت دانشجویان این رشته ها در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی نیز انجام شود، زیرا تربیت دانشجویان برخی از رشته ها مانند مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، ژنتیک، آناتومی، روانشناسی بالینی و ... در محیط بیمارستان ها باعث آشنایی آنها با وضعیت بیماران می شود.
وی در جمع اعضای «دبیرخانه شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی» و «دبیرخانه آموزش داروسازی و تخصصی» توسعه مقاطع تحصیلات تکمیلی را در دانشگاه آزاد اسلامی، کمک به پیشرفت کشور برشمرد و گفت: باید زمانی برسد که همه نگاه ها در رشته های علوم پزشکی به دانشگاه آزاد اسلامی باشد و این رشته ها در دانشگاه آزاد اسلامی بدرخشند و اعتبار محسوب شوند.
گفتنی است؛ در این نشست ها برخی اعضا به عنوان دبیر برای دبیرخانه های «دبیرخانه آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی» و «دبیرخانه آموزش داروسازی و تخصصی» نامزد شدند تا به عنوان هماهنگ کننده بین دفتر توسعه آموزش معاونت علوم پزشکی و اعضای دبیرخانه انتخاب شوند.
انتهای پیام/