رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور بیان كرد: سالانه 570 موسسه غیردولتی با استان ها و شهرستان ها در راستای کار آموزش در نهضت سوادآموزی همکاری می کنند و70 هزار نفر آموزش دهنده در مراکز مذکور کار سوادآموزی را برعهده دارند.
وی ایجاد انس والفت بین جامعه هدف و سازمان نهضت سوادآموزی را ضروری دانست و افزود: در همه کشورها کسی که نمی تواند بخواند و بنویسد حتی اگر همه مهارت های زندگی را فراگرفته باشد بازهم بی سواد قلمداد می شود وهمواره در زندگی با چالش روبرو می شود.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی موفقیت سازمان را منوط به عزم جدی و قاطع مسولان دانست و تصریح کرد: طرح آموزش والدین بی سواد دانش آموزان از جمله طرح های این سازمان است که در سه سال اخیر بیش از 262هزار نفر را باسواد کرده است.
وی افزود: در طرح سوادآموزی گروه سنی 19 -10 سال که با هدف ارائه آموزش سواد پایه به افراد غیر محصل این گروه که بر اساس سرشماری سال 1395 بی سواد شناخته شده اند طراحی و اجرا شده و طی آن از سال 94 تا کنون 45هزار و429 نفر 45هزار نفر باسواد شده اند؛ در طرح سواد آموزی عشایری نیز که با هدف ارتقای شاخص باسوادی و افزایش سطح اطلاعات جامعه عشایری انجام شد، از سال 1394 تاکنون با توانمندسازی یک هزار نفر از آموزش دهندگان باسواد جامعه عشایری و روستایی این طرح توانسته است 3500 نفر از زنان و دختران عشایری و1500 نفر از زنان و دختران عشایری را تحت پوشش قرار دهد و با سواد کند.
باقرزاده مراکز یادگیری محلی را یکی از تجارب موفق در نهضت برشمرد و خاطرنشان کرد: تا کنون 217 مرکز محلی یادگیری در کشور ایجاد کردیم، در این مراکز سوادآموزی توام با آموزش پایه سواد سایر مهارت ها از جمله مهارت های زندگی، اجتماعی، حقوق شهروندی و مهارت های شغلی وحرفه ای آموزش داده می شود.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی از اجرای طرح حلقه های کتاب و کتابخوانی با هدف ترویج فرهنگ مطالعه پایدارکردن نرخ سواد و غنی سازی محیط زندگی افراد کم سواد زندگی در جامعه خبر داد و تصریح کرد: در این راستا 3هزار و 633 حلقه تشکیل و36 هزارو796 سواد آموز تحت پوشش قرار گرفته اند.
وی ادامه داد: طرح خواندن با خانواده نیز از جمله طرح هایی است که با هدف توسعه و تقویت فرهنگ کتابخوانی در خانواده ها اجرا می شود و از سال 1395 تا کنون برای 139هزار و25نفر به اجرا درآمده است.
باقرزاده گفت: نرخ باسوادی اتباع خارجی از 6 درصد در ابتدای انقلاب به بیش از 64 درصد درسال 95 افزایش یافته است و از سال 1363تاکنون 759625 نفر از اتباع خارجی که عمدتا از افاغنه هستند تحت پوشش سوادآموزی قرار گرفته اند، همچنین این سازمان با همکاری نهادهای بین المللی از جمله کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحدوشورای مهاجرین کشور نروژ با انعقاد تفاهمنامه ها توانسته است 22784 نفر از اتباع خارجی ومهاجرین را شناسایی وجذب کند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی از کاهش فاصله سواد مردان و زنان خبر داد و افزود: در پنج سال اخیر نرخ بی سوادی در جمعیت بالای 6 سال کشور از 2/15 به 3/12 کاهش یافته است که این آمار با توجه به آمارهای جهانی بسیار ارزشمند است.
وی بیان كرد: علی رغم محدودیتهای موجود در سال جاری 332 هزار نفر در فعالیت های سوادآموزی مشارکت داشتند که هفت درصد این آمار از اتباع خارجی و 93درصد از هموطنان هستند.
باقرزاده گفت: حدود70 هزار آموزش دهنده هرساله در نهضت فعالیت می کنند که بین یک تا25 نفر را پوشش می دهند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور از تحت پوشش قرار گرفتن بیش از 86 هزار نفر از زندانیان گروه سنی بین 60-10خبر داد و اظهار کرد: در پادگان های نظامی، 2هزار و911 سرباز بی سواد و کم سواد را تحت آموزش های سوادآموزی قرار داده ایم.
وی از اجرای آزمایشی طرح آموزش سوادآموزی از طریق مهارتهای رایانهای خبر داد و افزود: سال آینده آموزش با تبلت در پنج استان به صورت آزمایشی و محدود انجام می شود و در هر استان تنها 2کلاس میتوانند از این روش استفاده کنند. تاکنون بیش از 6 هزار نفر مهارت icdl را فراگرفته اند.
باقرزاده در پاسخ به سوالی در خصوص ادعای افرادی مبنی بر حذف از نهضت به دلیل حضور در تجمعات اعتراضی گفت: هیچ یک از آموزش دهندگان به علت حضور در تجمعات صنفی از لیست نهضت سوادآموزی حذف نشده و افراد مدعی می توانند با حضور در نهضت از دلایل حذفشان که معمولا به علت کم کاری ، بی نظمی و یا سایر موارد است با خبرشوند.
باقرزاده مطرح کرد: امسال از دولت مجوز گرفتیم تا به افرادی که باسواد می شوند ۱۴۰ هزار تومان پاداش دهیم. تاکنون پاداش سوادآموزی ۹۰ هزار نفر را پرداخت کرده ایم و پاداش ۴۰ هزار نفر دیگر نیز آماده پرداخت است. از سال ۹۴ تا ۹۵، ۱۵۳ هزار نفر قبولی داشتیم.
وی از اجرای طرح حلقه های سوادخوانی در کشور خبر داد و گفت: 40 عنوان کتاب در سال جاری در قالب بسته های 19 جلدی برای پشتیبان ها ارسال شده تا بین سوادآموزان توزیع شود. تاکنون 3633 حلقه سوادآموزی در کشور ایجاد شده است.
انتهای پیام/