بعضی از مردم غذای اضافی را بلافاصله جمع می‌کنند و عده‌ای دیگر صبر می‌کنند غذا به دمای محیط برسد. فکر می‌کنید کدام روش درست است.

چرا نباید غذای اضافی در محیط سرد شود؟به گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیشتر افرادی که غذا را پیش از گذاشتن در یخچال به دمای محیط می‌رسانند می‌خواهند با اجتناب از گذاشتن غذای گرم در یخچال مانع از گرم شدن غذا‌های اطراف آن و افزایش احتمال فساد آن‌ها شوند. این مشکل تنها زمانی می‌تواند رخ دهد که فرد قابلمه بزرگی از سوپ جوشان را داخل یخچال بگذارد.

حقیقت آن است که سرد کردن آرام مواد غذایی در محیط خانه به مراتب خطرناک‌تر است. بسیاری از باکتری‌های بیماری‌زا می‌توانند در دمای بین ۲۰ تا ۵۰ درجه سانتی‌گراد جمعیت خود را هر نیم ساعت دو برابر کنند.

تحقیقات نشان می‌دهد نیمی از مسمومیت‌های گسترده غذایی در سال ناشی از شرایط بد نگهداری غذا در رستوران‌هاست.


بیشتر بخوانید: سالانه 1.3 میلیارد تن غذا در جهان دور ریخته می‌شود!


مراجع و تدوین‌کنندگان استاندارد‌های غذایی می‌گویند بهتر است مواد غذایی را که اضافه آمده است و در یخچال نگهداری می‌کنید زود مصرف کنید. این زمان برای اسپاگتی و ماکارونی پخته شده به دلیل رشد آرام باکتری‌ها در دمای یخچال بین یک تا دو روز است. غذا‌های پخته شده‌ای هم که در دمای فریزر نگهداری می‌شوند باید پیش از چهار ماه مصرف شوند.

چرا نباید غذای اضافی در محیط سرد شود؟

بهتر است بدانید که برنج پخته شده (پلوها) را باید طی یک روز مصرف کرد. برنج خام حاوی اسپور‌های مقاومی است که به راحتی می‌تواند دمای جوش آب و پخت برنج را تحمل کند. این اسپور‌ها نه‌تن‌ها طی طبخ دوام می‌آورند بلکه بعدا می‌توانند از کپسول خود خارج شوند و سمی ترشح کنند که آن هم در برابر حرارت مقاوم است. مصرف غذای آلوده به این اسپور‌ها اسهال و استفراغ و مسمومیت غذایی منجر خواهد شد.

منبع:همشهری

انتهای پیام/

به این دلایل نگذارید غذای اضافی در محیط سرد شود!

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.