به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند، مصرف زردچوبه میتواند سبب بهبود قدرت حافظه به میزان ۳۰ درصد شود و همچنین مانع از ابتلای افراد به بیماری افسردگی شود.
زردچوبه، حاوی مادهای به نام کورکومین (curcumin) است که سبب کاهش تولید میزان پروتئین بتاآمیلیوئید (پروتئین سمی ایجاد کننده زوال عقل) میشود.
کورکومین سبب از بین بردن التهاب در بدن و به ویژه مغز میشود و از آن میتواند برای درمان و کنترل بسیاری از بیماریهای مغز و اعصاب استفاده کرد.
از زردچوبه برای درمان بیماری هایی همچون آرتریت، سرطان و بیماریهای قلبی استفاده میشود.
پژوهش درباره مصرف زردچوبه و درمان افسردگی و بهبود علائم بیماری آلزایمر به وسیله دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا (the University of California) انجام شده است.
در پژوهشی دیگر که به وسیله دانشمندان دانشگاه جنوای ایتالیا انجام شده، این نتیجه به دست آمده است که مصرف زردچوبه در رژیم غذایی سبب پیشگیری از پوکی استخوان و حتی ترمیم این بخش از بدن میشود.
پوکی استخوان و از دست رفتن تراکم استخوانی یکی از اصلیترین دلایل شکستگی استخوان در سالمندان و مرگ آنها به شکل غیر مستقیم است.
کارشناسان دانشگاه جنوا، در رژیم غذایی ۴۰ نفر از داوطلبان در رده ۵۰ الی ۹۰ ساله، به مدت ۱۸ ماه، روزانه ۹۰ گرم کورکومین قرار داده و میزان قدرت حافظه، تراکم استخوان و نوسانهای خلقی را در آنها بررسی کرده اند.
کارشناسان مغز ،داوطلبان را در ابتدا و انتهای پروژه مورد بررسی قرار داده اند و دریافتند مصرف زردچوبه سبب ترمیم و حفظ سلولهای عصبی مغز و نیز جلوگیری از تولید پروتئین سمی در آن شده است.
زردچوبه، ادویهای برگرفته از قاره کهن و یک چاشنی غذایی بسیار پرطرفدار در کشورهای آسیایی است،کارشناسان توصیه میکنند افراد در رژیم غذایی خود از جمله در سوپ، خورشت و برخی خوراکها این ادویه را به ویژه در فصل زمستان و در خانوادههای دارای فرد سالمند مورد استفاده قرار دهند تا اثر آن را بر سلامت خود مشاهده کنند.
زرچوبه یکی از ادویههایی است که کمترین عارضه جانبی و حساسیت را در فرد ایجاد میکند و به همین دلیل مصرف آن میتواند مانند مکمل درمانی از ابتلای افراد به بیماریهای مختلف جلوگیری کند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/