برای جلوگیری از مشکل شایع روز‌های برفی که همان لغزندگی سطح زمین و سُرخوردن است، توصیه‌هایی راه گشا می‌تواند برایتان مفید باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ در روز‌های برفی به ویژه پس از پایان بارش برف، یکی از مشکل‌های رایج سُر خوردن در هنگام راه رفتن برروی سطوح است.

سُر خوردن می‌تواند سبب از دست دادن تعادل، زمین خوردن، بروز صدمه، جراحت، تصادف با اتومبیل، سایر وسایل نقلیه و حتی شکستگی اعضای بدن شود.

افراد خردسال، سالمندان، زنان باردار، افرادی که به تازگی جراحی داشته اند، مبتلایان به بیماری‌های ضعف سیستم ایمنی، افراد مبتلا به سرما خوردگی که تب و سرگیجه دارند، افرادی که ضربان ساز در قلب خود دارند، بیمارانی که به تازگی جراحی آب مروارید چشمی انجام داده اند و به طور کلی افرادی که در برابر ضربه آسیب پذیر هستند، بهتر است در این روز‌ها از خانه خارج نشوند.

اگر مجبور به ترک خانه و پیاده روی هستید، توجه به نکات زیر می‌تواند تا حد زیادی از سُر خوردن شما و بروز خطر‌های احتمالی جلوگیری کند.

کفش پاشنه بلند یا بدون عاج نپوشید

در این روز‌ها توجه به نوع کفش اهمیت فراوان دارد، کفش‌ پاشنه بلند گزینه مناسبی برای راه رفتن در هوای سرد نیست، کفش‌های بدون عاج و پاشنه یک سره نیز سطح کمی برای درگیر شدن با زمین و محکم شدن بر روی آن دارند و احتمال سُر خوردن با  آن‌ها زیاد است.


بهترین کفش در این زمان کفش‌های کتانی یا چکمه‌های دارای عاج است که قابلیت انعطاف پذیری بالایی دارند و نیز توانایی شکستن یخ و ثابت کردن جای پا را دارند.

اگر می‌خواهید به مدت طولانی پیاده روی کنید، حتماً از کفش‌هایی که در برابر آب عایق هستند، استفاده کنید، زیرا خیس و مرطوب شدن پا‌ها می‌تواند سبب سرمازدگی، رشد قارچ و ویروس درپا، سرما خوردگی و مشکل‌های ناشی از آن شود.


کارشناسان به افراد توصیه می‌کنند از کفش‌هایی تا بالای مچ پا استفاده کنند تا خطر پیچ خوردگی قوزک پا کمتر شود و نیز قابلیت انعطاف پذیری حرکت پا‌ها در برف افزایش یابد.‌
می‌توانید از وسایلی، چون تخته‌های دارای سوزن که مخصوص کوه نوردی است و به کف کفش متصل می‌شود برای افزایش ایمنی و جلوگیری از سُر خوردن استفاده کنید؛ این تخته‌ها به کفش متصل و به راحتی نیز از کفش جدا می‌شوند.


پس از مدتی راه رفتن در یخ و برف، بین عاج و شیار‌های کفش شما را یخ و سنگ ریزه می‌پوشاند و به این ترتیب توانایی شما در حرکت به آسانی برروی برف را با مشکل مواجه می‌کند،. پس از مدتی راه رفتن بایستید و بین شیار‌های کفش خود را بررسی و تکه‌های یخ و سنگ ریزه‌ها را از آن جدا کنید.


از سریع راه رفتن در روز‌های برفی خودداری کنید، زیرا احتمال سُر و زمین خوردن شما را افزایش می‌دهد، با آرامش گام بردارید و به مسیر خود نگاه کنید تا کمتر سُر بخورید.


در این زمان عکاسی از منظر‌های برفی، تماشای دیگران، گوش دادن به موسیقی و یا صحبت با تلفن همراه می‌تواند سبب کاهش تمرکز شما و بالارفتن احتمال سُر خوردن شود.
وزن خود را بر روی پایی که قدم اولیه را با آن برمی دارید بیندازنید و مانند پنگوئن‌ها راه بروید، با انجام این شیوه با میزان بالایی تعادل خود را حفظ می‌کنید.


از روی سطوحی راه بروید که بر روی آن‌ها شن و ماسه پاشیده شده است تا مسیر پربرف، البته این در این وضعیت تنها می‌توانید اندکی سریع‌تر گام بردارید و به معنای بی احتیاطی در راه رفتن نیست و هنوز هم احتمال سُرخوردن وجود دارد.


از حرکت در کناره پیاده رو هایی که برف فشرده روی آن‌ها وجود دارد خودداری کنید، زیرا این برف به دلیل حرکت افراد فشرده شده و به شدت لغزنده است.


زمانی که هوا زیر صفر است، برف آب شده و باران نیز یخ می‌زنند و امکان دارد این یخ زدگی دریک گودال ایجاد شده و حالتی شفاف داشته باشد و گمان کنید که سطح صاف است و با قدم گذاشتن برروی آن دچار سُر خوردگی شوید به همین دلیل مسیر مقابل و اطراف خود را زمان راه رفتن در هوای سرد و برفی به دقت بررسی کنید.


یکی از کار‌های مفید برای جلوگیری از سُر خوردن، برف روبی است و برای این کار حتماً نباید منتظر نهادهای کمکی مربوطه باشید، بلکه می‌توانید با رعایت احتیاط خود به پارو کردن برف و برف روبی حیاط منزل، محل کار و حتی فروشگاه خود بپردازید.

برای این کار حتماً لباس مناسب بپوشید، از دستکش، کلاه و کفش استاندارد و نیز بیل برف روبی استفاده کنید، برف روبی مانند یک ورزش سبب سوخته شدن کالری‌های مازاد در بدن شما می‌شود، پس به آن به چشم یک ورزش و فعالیت فیزیکی مطلوب نگاه کنید، برای جلوگیری از خستگی کمر و شانه‌ها و در برخی موارد گرفتگی کمر و گردن، قبل از شروع برف روبی بدن خود را با انجام حرکت‌های کششی گرم کنید.


اگر سابقه بیماری به ویژه بیماری‌های قلبی وفشارخون بالا داریداز انجام برف روبی خودداری کنید.
برای جلوگیری از لغزندگی سطوح پس از برف روبی روی زمین شن و ماسه یا نمک بریزید، برخی مواد شیمیایی نیز وجود دارند که با کاستن از دمای انجماد آب سبب ذوب شدن برف ها می شوند، اما این مواد برای محیط زیست و حیوان ها بسیارمضر هستند و در استفاده از آنها باید احتیاط کنید، برف روبی را زمانی که هوا روشن است انجام دهید و در بین کار حتماً استراحت و مقداری نوشیدنی گرم مصرف کنید.


برف روبی پشت بام‌ها و سقف خانه باید به وسیله افراد آشنا با کار برف روبی انجام شود و حضور کودکان و افراد در حیاط خانه در آن زمان خطرناک است و امکان سقوط برف و آسیب جدی وجود دارد.
منبع: wikihow

انتهای پیام/

چگونه در فردای روز برفی از لغزش روی یخ ایمن بمانیم؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۶ ۱۰ بهمن ۱۳۹۶
مطالب تازه ای نداشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۶ ۰۹ بهمن ۱۳۹۶
حالا کو برف اینجا
Iran (Islamic Republic of)
داریوش
۱۸:۰۸ ۰۹ بهمن ۱۳۹۶
عجب ایده ای بود به اونی که این ایده روداده باید جایزه نوبل درنظرگرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۰۹ بهمن ۱۳۹۶
جالب بود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۵ ۰۹ بهمن ۱۳۹۶
من اصلا روزهای برفی از خونه بیرون نمیام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۲ ۰۹ بهمن ۱۳۹۶
شما خوبید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۶ ۰۹ بهمن ۱۳۹۶
ما هم اگر میتونستیم بیرون نمیومدیم . مجبوریم بریم سر کار
آخرین اخبار