به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ وجود چربی در کبد طبیعی است، اما اگر میزان این چربی بیش از پنج تا ۱۰ درصد وزن کبد شود، فرد به کبد چرب دچار شده است؛ استعمال الکل، مصرف غذاهای آماده و چرب، کمتحرکی و چاقی از جمله عواملی هستند که سبب بروز کبد چرب میشوند؛ رژیم غذایی مناسب به کنترل این عارضه کمک شایانی میکند.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ مصرف آش آبغوره را برای مبتلایان به کبد چرب مفید دانست و اظهار کرد: مصرف این آش به مدت ۱۴ تا ۴۰ روز نقش موثری در بهبود این عارضه دارد.
در این مطلب طرز تهیه آش آبغوره برای مبتلایان به کبد چرب را بیان میکنیم.
سبزی (شنبلیله، جعفری و تره) از هر کدام نیم کیلو
برنج آش (برنج نیم دانه) یک لیوان
پیاز یک عدد بزرگ
گوجهفرنگی پنج عدد
رب گوجهفرنگی ۲ تا سه قاشق غذاخوری
لوبیا چشم بلبلی نصف لیوان
آبغوره نصف تا یک لیوان
نعناع یک تا ۲ قاشق غذاخوری
قرص عصاره مرغ یک عدد
روغن به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
لوبیا را از حداقل ۶ ساعت قبل خیس و چند بار آب آن را عوض میکنیم تا میزان نفخ آن کاهش پیدا کند سپس آن را درون قابلمه آبپز و آبکش میکنیم.
گوجهفرنگیها را به صورت درشت رنده میکنیم.
-پیاز را نگینی خرد میکنیم و درون قابلمه با مقداری روغن تفت میدهیم.
-سپس سبزی، برنج شسته شده و یک پارچ آب را درون قابلمه میریزیم و آن را روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا بپزد. در قابلمه بهتر است نیمه باز باشد؛ در حین پختن آش گاهی آن را هم میزنیم.
-قرص عصاره مرغ را به مواد اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم؛ در صورت نیاز کمی نمک هم به آش میافزاییم.
-مواد که نیم پز شد گوجه رنده شده را اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم.
-وقتی برنج پخت و سبزی نرم شد، رب را در مقداری آب حل میکنیم و به آش میافزاییم تا خوب جا بیفتد سپس فلفل را هم به آش اضافه میکنیم؛ اگر آب آش کم بود کمی آب به آن میافزاییم.
-لوبیای آبپز و آبغوره را اضافه میکنیم و میگذاریم مقداری بجوشد.
-نعناع را به آش میافزاییم و آن را روی حرارت هم میزنیم.
-سپس شعله گاز را خاموش میکنیم.
-این آش را بدون نان میل کنید.
انتهای پیام/