تهاجم هشت ساله رژیم صدام علیه کشورمان، با پشتیبانی همه جانبه و حمایت‌های تسلیحاتی کشور‌های غربی صورت گرفت.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح  روز شنبه (19 اسفند) در دیدار با جمعی از دانش آموزان و دانشجویان شرکت کننده در کاروان‌های راهیان نور، دوران دفاع مقدس را قطعه‌ای نورانی و برگ زرین از تاریخ کشور و انقلاب خواندند و با تأکید بر اینکه کاروان‌های راهیان نور یکی از جلوه‌های پاسداشت آن دوران است، فرمودند: قدرت‌های بین المللی، جنگ ۸ ساله را با هدف از بین بردن انقلاب اسلامی، به ملت ایران تحمیل کردند اما عظمت، فداکاری، ایمان، تدبیر، شجاعت و بصیرت جوانان موجب شد که جنگ به نفع ملت تمام و انقلاب اسلامی ریشه دارتر و قوی تر از گذشته شود.

رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: با گسترش فرهنگ انقلاب اسلامی در منطقه و در میان ملت‌های مسلمان در همان سال‌های ابتدایی، قدرت‌های سلطه گر به شدت نگران شدند و درصدد برآمدند تا به هر قیمتی که می‌توانند، انقلاب را از بین ببرند بنابراین صدام را که شخصیتی خودخواه و ظالم بود، برای آغاز جنگ و حمله به ایران، تشویق کردند.
جنگ افزار غربی، مددکار دیکتاتور بغداد در تعرض 8 ساله
ایشان با اشاره به حمایت‌های گسترده مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و اروپا به ویژه انگلیس، فرانسه، آلمان و همچنین شوروی سابق از رژیم بعثی صدام، گفتند: در اواسط جنگ، فرانسه پیشرفته‌ترین هواپیماها و بالگردهای خود و آلمان رسماً و علناً مواد شیمیایی در اختیار صدام قرار داد که هنوز پس از گذشت ۳۰ سال از پایان جنگ، بازماندگان زیادی گرفتار آثار آن هستند و تعداد زیادی نیز بر اثر همان مواد سمّی شهید شدند.

 سلاح‌های شیمیایی؛ هدیه آلمان به صدام

صدام علی‌رغم ممنوعیت به کارگیری سلاح‌های شیمیایی طبق کنوانسیون‌های بین المللی، در جنگ تحمیلی علیه ایران، از این سلاح‌های ممنوعه استفاده کرد. هدف رژیم بعثی از به کارگیری سلاح‌های شیمیایی جلوگیری از پیشروی ناگهانی قوای نظامی ایران در مواضع و استحکامات عراق و مهار پیامدهای سیاسی استراتژیک آن بود، بنابراین از آنجا که عراقی‌ها قادر به دفاع در برابر تاکتیک‌های نیروهای  ایرانی به خصوص در عملیات‌های شبانه نبودند برای جلوگیری از پیشروی نیروها و ایجاد پراکندگی در میان آنان از سلاح‌های شیمیایی استفاده کردند. رژیم  بعثی صدام حملات شیمیایی بسیار گسترده‌ای را  در عملیات بدر 1363، والفجر 8، کربلای 4 و 5، شهرهای سردشت، خرمشهر در ایران، مریوان، سرپل ذهاب، گیلانغرب، اشنویه و فاو و حلبچه در کردستان عراق انجام داد. 

باید به این نکته اشاره کرد که دیکتاتور عراق به تنهایی توانایی دستیابی به جنگ افزارهای شیمیایی و بیولوژیکی نداشت، بنابراین پشتیبانی آمریکا، اروپا و برخی کشورهای عربی از صدام در جنگ با ایران می‌تواند این فرضیه را که کشورهای غربی به عنوان واسطه دستیابی عراق به جنگ افزارهای شیمیایی هستند را به یقین تبدیل کند.

در مورد شرکت‌ها و کشورهایی که عراق را در ساخت سلاح شیمیایی کمک کردند رادیو آمریکا با اشاره به گزارش سازمان خبرهای دفاعی خاورمیانه به نقل از رئیس مرکز وزینتال در پاریس، گزارش داد: از 207 شرکت کمک کننده به صدام برای ساخت سلاح شیمیایی، 86 شرکت آلمانی هستند.

از کرخه تا راین،قصه جنگ ایران

 یکی از عمده‌ترین خریدهای مربوط به مواد و تجهیزات شیمیایی از طرف عراق به انعقاد قراردادی میان این کشور و آلمان مربوط می شود که در گزارش مجله آلمانی "اشترن" در مورد صنایع بمب شیمیایی عراق آورده شده است: پس از آنکه اسرائیل  در سال 1981 مراکز اتمی عراق را بمباران کرد و امیدهای بغداد را برای استفاده از بمبهای اتمی بر باد داد، این کشور کارخانه سموم دفع آفات نباتی در سامرا را تبدیل به کارخانه ساخت مواد سمی بمب‌های شیمیایی کرد و دست به ساخت "بمب اتمی فقرا" یعنی "گاز خردل"، "تابون" و "سارین" زد" این در حالی بود که قسمت اعظم تأسیسات این کارخانه را شرکت آلمانی "پیلوت پلانت"  تامین کرده بود.

همچنین در این گزارش آمده بود: یک فرد عرب زبان به نام "الکاظی" و یک آلمانی به نام "لایفر" در هامبورگ شرکتی تأسیس کرده‌اند  و از آن طریق اقدام به صدور غیرقانونی ماشین آلات برای تولید گاز خردل و غیره به عراق می‌کنند. این شرکت حتی چندین تن مواد شیمیایی به بغداد فروخته است که با آنها می‌توان گازهای شیمیایی ساخت. این مواد شامل "ناتریوم فلورید"، "ایزو پرو فیلامین"، "فسفر تری کلرید" هستند. این در حالی بود که  گروه کارشناسان سازمان ملل که به دعوت ایران از مناطق جنگی بازدید کرده بودند، اعلام کردند: عراق رأساً به تولید این بمب‌های شیمیایی دست زده است، زیرا که بمب‌ها دارای ناخالصی "فسفر تری کلرید" بوده‌اند.

 
از کرخه تا راین،قصه جنگ ایران

همچنین "اودو اولفکوت" روزنامه‌نگار آلمانی در اظهاراتی افشاگرانه اعلام کرده بود:صدام دیکتاتور سابق عراق در جنگ با ایران، به کمک واشنگتن و برلین حملات شیمیایی علیه ایران انجام داده است.

وی که از جمله روزنامه‌نگارهای برجسته آلمانی به شمار می‌آمد و سال‌ها در نشریات معتبر این کشور فعالیت کرده بود، در ایمیلی که برای تعدادی از رسانه‌ها ارسال کرده بود، با اشاره به تصاویری از حمله شیمیایی روز 12 جولای 1988 به منطقه زبیدات ایران، نوشت: من شاهد بودم که عراقی‌ها چطور با گاز خردل آلمان و تحت نظارت ایالات متحده، سربازان ایرانی را مورد حمله شیمیایی قرار دادند.

وی تاکید کرده بود: گاز خردل تحت پوشش "آفت‌کش" وارد عراق شده بود و ایالات متحده تصاویر ماهواره‌ای مواضع ایرانی‌ها را در اختیار عراقی‌ها قرار داده و بر حمله آنها نظارت داشت. من از این حملات عکس گرفتم، اما اجازه انتشار آن‌ها را پیدا نکردم.

در راستای کمک‌های بی دریغ برلین به صدام شرکت آلمانی کارل کولمب سرانجام 6 خط تولید سلاح شیمیایی جداگانه به نام احمد، محمد،عیسی، عانی، مدای و قاضی در مجتمع سامرا ایجاد کرد. اولین آنها در سال 1983 و آخرینشان در سال 1986 تکمیل شدند. از گاز خردل و اسید پروسیک تا گازهای عصبی سارین و تابون در این کارخانه تولید می‌شدند و در خمپاره‌ها، راکت‌ها و گلوله‌های توپ جاسازی می‌شدند. بی تردید این بزرگترین کارخانه سلاح شیمیایی در جهان بود. به طوری که حتی رادیو بی بی سی به نقل از مجله اشپیگل گفت: هیچ کشوری به اندازه آلمان چنین کمک تحقیقاتی و تولیدی به عراق در تهیه یک نوع سلاح کشنده و تعیین کننده نکرده است. نکته قابل توجه این بود که جانبازانی که به وسیله سلاح‌های  شیمیایی آلمانی آسیب دیده بودند برای مداوا به برلین می رفتند.

پرواز متجاوزانه صدام با میراژهای پاریس

آلمان تنها کمک کننده به صدام نبود؛ کشور فرانسه نیز همگام با برلین از هیچ تلاشی برای پیروزی رژیم بعث در میدان جنگ فروگذار نکرد. در واقع با آغاز جنگ تحمیلی علیه ایران از طرف رژیم بعث و چرخش اوضاع به سود نیروهای ایرانی در میدان نبرد دولت‌های غربی به حمایت گسترده از عراق پرداختند و با ارسال کمک‌های تسلیحاتی و اقتصادی کوشیدند از شکست عراق جلوگیری کنند. به طوری که "ژیسکا دستن" رئیس جمهور وقت فرانسه با بیان اینکه برای رویارویی با این خطر باید کاری کرد، از ارسال کمک به صدام تحت عنوان نیروی بنیانی نام برد و در پی آن سیل کمک‌های نظامی و مالی دولت‌های اروپایی به عراق سرازیر شد.

در فوریه 1981 درست چهار ماه پس از آغاز جنگ سخنگوی وزرات امور خارجه فرانسه اعلام کرد: فرانسه 60 فروند هواپیمای میراژ از نوع اف-1 را در ادامه اجرای قرارداد سال 1977 به عراق ارسال کرده است. در مارس 1982 نیز انگلیس موافقت خود را برای تحویل تانک به عراق به ارزش یک میلیارد دلار اعلام کرد. در کنار آن لندن مذاکره درباره 300 هواپیمای هاوک به ارزش 2 میلیارد دلار با بغداد را از سر گرفت. این کمک‌های تسلیحاتی به همراه وام‌های کوتاه مدت و بلند مدت در طول سال‌های جنگ تحمیلی به عراق سرازیر شد.

 
از کرخه تا راین،قصه جنگ ایران

در سال 1982 فرانسه بالغ بر 40 میلیارد فرانک سلاح به عراق فروخت و این کشور در ردیف دوم فروشندگان تسلیحات به عراق پس از شوروی قرار گرفت و هواپیماهای سوپر اتاندارد را به همراه موشک‌های لیزری اگزوسه به این کشور تحویل داد. همچنین پاریس در سال 86-1985 حدود 5 میلیارد دلار وام در اختیار بغداد گذاشت و به این ترتیب به بزرگترین شریک اروپایی عراق تبدیل شد. در کمتر از دو سال فرانسه به تنهایی 6/5 میلیارد دلار از جمله هواپیماهای جنگی، هلی کوپتر، تانک، توپ، موشک‌های هوا به زمین و تجهیزات الکترونیکی به عراق فروخت.

در جنگ تحمیلی، نیروی هوایی عراق توسط متخصصان فرانسوی تجدید سازمان یافت و از اوایل سال 1980 حدود 60 فروند هواپیمای میراژ 100 تحویل بغداد شد و مذاکراتی برای خرید هواپیماهای میراژ 2000، هلی کوپتر، موشک و تجهیزات دریایی نیز صورت گرفت این حمایت‌ها تا جایی پیش رفت که فرانسه قول اعطای یک بمب اتم را  نیز به عراق داد. این در حالی است که فرانسه  در ابتدا اعلام بی‌طرفی کرده بود. این گونه کمک‌ها به جاه طلبی صدام عفلقی کمک شایانی کرد و به او اجازه داد تا به کشتی‌های ایرانی در خلیج فارس و جزیره خارک حمله کند.

این موارد تنها بخشی از بی عدالتی جنگ 8 ساله علیه ایران است  که با حمایت‌های بی دریغ کشورهای غربی همراه بود. اما رهبر انقلاب در بخشی از بیانات خود به این موضوع اشاره کردند که در مقابل این حمایت‌های جهانی از رژیم بعثی، جمهوری اسلامی ایران تنها چیزی که در اختیار داشت، ملت با ایمان و رهبری مقتدری همچون امام بزرگوار بود که در نتیجه آن، همه تلاش‌های قدرت‌های شیطانی دنیا، همچون تیری به سنگ خورد و ملت ایران، در ۸ سال دفاع مقدس بر همه قدرت‌ها پیروز شد. این همان چیزی است که می توان در دنیای سیاست از آن به عنوان قدرت نامتقارن نام برد. قدرتی که در عین نابرابر بودن با قدرت برتر به رقابت با آن می پردازد و در نهایت پیروزی افتخارآمیزی با نام دفاع مقدس نصیبش می‌شود. 

انتهای پیام/

 

برچسب ها: چین ، برجام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار