حمیدرضا خانکه قائم مقام بحران سازمان اورژانس کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: نسخه اولیه سند ملی ترومای کشور با همکاری دانشگاه بقیه الله، فرهنگسرای علوم پزشکی، جامعه جراحان سازمان اورژانس کشور و پلیس راهور تهیه شده و قرار است پس از تایید کلی سازمان ها، نقشه راه تروما در کشور شود.
وی گفت: در بحث تصادفات جاده ای طی 10ماه گذشته تا بهمن ماه حدود۱۴هزار مرگ و میر داشتیم که بالای ۶۰ درصد افرا در جاده های بین شهری جان خود را از دست دادند؛ در این میان از 10 هزار نفر مرد، 4هزار خانم و حدود۶۵ درصد در فاصله سنی ۱۹ سال تا ۴۵ سال بوده اند.
خانکه با اشاره به آمار مرگ و میر در سوانح جاده ای سند ملی تروما را گام مهمی در کاهش مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده ای عنوان کرد.
قائم مقام بحران اورژانس کشور در ادامه درباره بحث بحران گفت: طراحی برنامه پاسخ ملی سطح بندی حوادث مثل قطب بندی تهران در حال انجام است و در سال 97 شاهد اخبار خوبی در این حوزه خواهیم بود.
خانکه افزود: اورژانس برای اولین بار برنامه پاسخ ملی سلامت در مقابل حوادث را تدوین می کند که بر اساس این برنامه کارکردهای نظام سلامت استخراج خواهد شد و برای هر کارکرد برنامه مشخص پاسخ در حوادث شایع مثل زلزله تامین و طراحی می شود.
وی در ادامه مطرح کرد: علاوه بر این سطح بندی حوادث توسط اورژانس انجام شده است یعنی می توانیم حوادث را مشخص کنیم که در چه سطحی قرار دارند و متناسب با سطح حادثه، منابع خود را تشخیص دهیم و سطح مدیریتیمان را فعال کنیم؛ این سطح بندی کمک میکند متناسب با سطح حادثه منابع تشخیص داده شود و مجموعه فرآیند مدیریتی سلامت هم وارد کار شوند.
خانکه اظهار کرد: سطح بندی حوادث توسط اورژانس مانع از این خواهد شد که هزینه زیاد استفاده کنیم یا مدیران زیادی درگیر شوند و حوادثی که در سطح محلی هستند ملی شوند.
وی افزود: علاوه براین بعد از زلزله تهران، اورژانس در کنار سازمان مدیریت بحران کشور متولی شدند قطب هایی جایگزین مناطق تهران را تعریف کنند که این فرآیند با بررسی ظرفیت های استان در حال انجام است و به زودی توسط سازمان مدیریت بحرانشهر تهران اعلام خواهدشد.
انتهای پیام/