به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هر شهر و استانی برای خودش نشانه هایی دارد که به نحوی شناسنامه آن شهر محسوب می شوند. از صنایع دستی گرفته تا مکان های گردشگری و غذاهای محلی، همه و همه نمادی از یک شهر و استان محسوب می شوند که اتفاقا مردمان آن منطقه تعصب خاصی نسبت به آنها دارند. البته گاهی به دلیل سیر و سفرهایی که همیشه باب بوده، این تحفه ها دست به دست چرخیده و به شهرهای دیگر قرض داده شده اند. برای مثال غذاهای محلی هر شهر و استانی، ممکن است در مکان هایی دیگر پخته و استفاده شوند و حتی دست مایه تغییر شده باشند. اما باید این نکته را به خاطر سپرد هر غذایی شناسنامه و اصالتی برای خودش دارد که همیشه با آن باقی می ماند.
در این سری مجموعه مطالب خوشمزه قصد داریم غذاهای محلی و معروف هر استان را به تفکیک به شما معرفی کرده و آموزش دهیم. امروز با غذاهای محلی استان اردبیل ما را همراهی کنید.
آش میوه
آش میوه یکی از آشهای مخصوص مناطق آذربایجان و به ویژه استان اردبیل است. این آش به دلیل داشتن انواع و اقسام میوههای خشک و برگههایی چون: زردآلو، آلوی خورشی، آلبالو و آلو قیسی، سبک و شستشو دهنده دستگاه گوارش است.
برای پختن آش میوه نیازی به سبزی نیست، اما در صورت تمایل میتوان به آن تره، جعفری، گشنیز و برگ چغندر افزود، در غیر این صورت آین آش بدون سبزی تهیه میشود.
مواد اولیه:
لوبیا قرمز یک پیمانه
نخود یک پیمانه
عدس 2 پیمانه
برنج نیم پیمانه
گندم پوست کننده یک پیمانه
رشته آش ۳۵۰ گرم
گوشت چرخکرده ۵۰۰ گرم
آلوی خورشی ۲۰۰ گرم
برگه آلو زرد ۲۰۰ گرم
قیسی زردآلو ۲۰۰ گرم
آلبالو خشک ۲۰۰ گرم
گوجه برقالی ۲۰۰ گرم
نمک، فلفل و ادویه به مقدار لازم
پیاز متوسط ۲ عدد
تره، جعفری، گشنیز و برگ چغندر (درصورت تمایل) یک کیلوگرم
طرز تهیه:
1. لوبیا قرمز و نخود را که از شب قبل خیس کردهایم در قابلمهای میگذاریم تا بپزد. پس از این که حبوبات نیمپز شدند عدس و گندم را به آن اضافه میکنیم تا با حبوبات بپزند.
2. پیاز خرد شده را در قابلمهای دیگر با روغن تفت میدهیم تا طلایی شود، سپس نمک، فلفل، ادویه و رب گوچه را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم.
3. برنج را به همراه مقداری آب به پیاز داغ اضافه میکنیم. گوشت چرخکرده که قبلاً به همراه پیاز و ادویه به صورت کوفته ریزه در آوردهایم داخل پیاز داغ و برنج میریزیم بعد سبزی آش را اضافه میکنیم.
4. حال حبوبات پخته شده را نیز اضافه میکنیم و آش را هم میزنیم. وقتی مواد آش پخت میوههای خشک را به همراه رشته آش اضافه میکنیم و منتظر میمانیم آش کاملاً جا بیفتد.
5. پس از آماده شدن آش میوه میتوان برای تزیین آن از نعنا داغ، پیاز داغ و میوههای خشک استفاده کرد.
نکات:
1. باید حبوبات را از شب قبل خیس کرد. چون هم باعث پخت سریع آنها میشود، هم برای جلوگیری از نفخ شکم موثر است.
2. نیم ساعت قبل از افزودن میوههای خشک به آش، آنها را در آب سرد بگذارید تا خیس بخورد.
3. در طی پخت باید مرتب آش را هم زد تا ته نگیرد.
بیشتر بخوانید: معرفی غذاهای محلی استان خراسان رضوی+ دستور تهیه
آش رشته اردبیل (اریشتَ آشی)
این آش رشته در اردبیل به نام اریشتَ آشی معروف است و در مراسمهایی مانند چهارشنبه سوری، پشت پا برای عزیزانی که زیارت میروند و در سفره های نذری و افطاریها پخته میشود کسانی که آش دوغ اردبیل را خوردهاند این آش رشته خوشمزه را هم امتحان کنند.
مواد اولیه:
حبوبات پخته (نخود، لوبیاقرمز، عدس، لوبیا سفید) از هرکدام 1 پیمانه
روغن ورب به میزان لازم
نعنا داغ و پیاز داغ (برای تزیین) به میزان لازم
رشته آش 1 بسته
نمک و زرد چوبه به میزان لازم
آلبالو خشک یا تازه با فریز شده 3 چهارم پیمانه
ذغال اخته خشک یا فریز شده یا تازه 1 چهارم پیمانه
آلو بخارا 5 یا 8 عدد
گوجه سبز تازه یا فریزشده یا خشک 5 یا 3 عدد
برگه زردآلو (قیصی) 8 یا 10 عدد
طرز تهیه:
1. ابتدا آب را می جوشانیم (از آب قلم یا آب گوشت هم می توانید استفاده کنید.)
2. میوه های خشک را که قبلا شستهایم اضافه می کنیم. (دقت کنید که دراین مرحله فقط میوههای خشک را اضافه میکنیم.)
3. بعد از اینکه میوهها پختند حبوبات را اضافه میکنیم. (میوهها را درحدی بپزید که له نشوند.)
4. به محض اینکه چند جوش زد، رشته را اضافه میکنیم. (رشته را خرد نکنید چرا که داخل آش خمیر می شود، از وسط نصف کنید کافی است.)
5. روغن، نمک، زردچوبه و رب را هم اضافه میکنیم. حدود 15 الی 20 دقیقه بعد که آش جا افتاد، آش را در ظرف مورد نظر ریخته و با پیاز داغ و نعنا داغ خلال بادام، خلال پسته، گردو خرد شده و زرشک تزیین کنید.
نکات:
1. به این آش هیچگونه سبزی نباید اضافه کرد.
2. میتوانید گوشت قلقلی (مخلوط ۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل و نعنا خشک را که در روغن سرخ کردهاید) را نیز در موقع اضافه نمودن حبوبات به آش اضافه کنید.
3. مقدار رشته همانند آش رشته تهران میباشد، پس اگر تجربه پختن آش رشته تهران را دارید میتوانید مقدار رشته را به صورت چشمی تنظیم کنید.
4. بهتر است پیاز را خلالی و نازک خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شود و کمی زردچوبه نیز به آن اضافه کنید تا خوشرنگتر شود.
5. اضافه نمودن ۵ قاشف زعفران دم کرده رنگ خوبی به آش رشته میبخشد.
6. حتما تمام حبوبات به جز عدس را از شب قبل بخیسانید و دوبار آب آن را عوض کنید، این کار برای جلوگیری از نفخ مفید میباشد.
آش دوغ اصل اردبیل
مواد اولیه:
نخود (پخته شده) 1.5 پیمانه
برنج (برنج ایرانی) 1 پیمانه
ماست (پرچرب) 2 لیتر
دوغ (دوغ محلی ترجیحا) 2 لیتر
سبزیجات (تره، گشنیز، برگ سیر تازه) نیم کیلو
تخم مرغ 1 عدد
گوشت چرخ کرده (با چربی کم) 250 گرم
نعنا خشک (برای تزیین) به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
پیاز (رنده و آب گرفته شده) 1 عدد
روغن (برای سرخ کردن گوشت قلقلی) به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا ماست را با همزن برقی یا دستی به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه آنقدر هم میزنیم تا کاملا شل شود.
2. سپس کم کم دوغ را به ماست اضافه کرده و باز هم میزنیم تا کاملا یکدست شوند.
3. یک عدد تخم مرغ را داخل مخلوط دوغ شکسته و باز هم میزنیم تا کاملا تخممرغ باز شود. (تخممرغ از بریدن دوغ در زمان پخت جلوگیری میکند)
4. مخلوط دوغ و تخم مرغ را که کاملا یکدست شده روی حرارت زیاد اجاق قرار میدهیم و با قاشق چوبی هم میزنیم. (استفاده از قاشق چوبی به این دلیل است که این آش نیاز به هم زدن طولانی مدت روی شعله را دارد و چون دسته قاشق چوبی کمتر داغ میشود دست نازتان نمیسوزد)
5. در همین زمان یک پیمانه برنج خام را شسته و به مواد روی اجاق اضافه کرده و مرتب آن را هم میزنیم تا دوغ نبرد.
6. زمانی که دوغ به غلظت مناسب رسید و قل زد گوشت قلقلی را اضافه میکنیم(250 گرم گوشت چرخ کرده و یک پیاز رنده شده و آب گرفته و مقداری نمک و فلفل و یک قاشق مربا خوری نعنا خشک را با هم مخلوط کرده و به اندازه یک فندق در دست قلقلی میکنیم و کمی در روغن سرخ میکنیم)
7. اکنون نوبت سبزیهایی است که از قبل آن ها را شسته و خرد کردهایم را به آش اضافه میکنیم. (اگر برگ سیر تازه در دسترستان بود از ریختن آن به آش دوغ دریغ نکنید چرا که طعم ویژهای به آش میدهد)
8. اکنون نوبت نخودهایی است که از شب قبل خیسانده و آب آن را 2 بار عوض کرده و پختهاید را به آش اضافه میکنیم.
9. وقتی آش جوشید زیر حرارت را کم کرده و اجازه میدهیم تا رنگ سبزیها تیره شود، بعد از جوشیدن آش باید حداقل نیم ساعت روی حرارت ملایم اجاق باشد.
10. بعد از آماده شدن آش دوغ را در ظرف مورد نظر ریخته و با نعنا و سیر داغ روی آن را تزیین میکنیم.
نکات:
1. میتوانید هنگام خوردن آش دوغ ۶ حبه سیر را رنده و در نصف استکان آب جوش مخلوط کرده و به مقدار لازم به آش دوغ اضافه نمایید. این مخلوط آش دوغ را خوشمزهتر میکند.
2. استفاده از گوشت قلقلی اجباری نیست.
3. میتوانید کمی شوید تازه خرد شده هم به همراه تره و گشنیز به آش دوغ اضافه کنید.
4. این آش نیاز به صبر و حوصله بسیاری دارد چرا که مدام باید هم زده شود.
5. استفاده از نعنا و سیر داغ برای تزیین روی آش اختیاری است.
6. هرگز نباید در آش دوغ از جعفری استفاده کرد، چراکه طعم آش دوغ را به طور کل عوض میکند.
7. اگر دوغ محلی در دسترستان نبود میتوانید از دوغ های پاکتی بدون گاز استفاده نمایید.
8. همراه خوردن آش دوغ نان بربری فراموش نشود.
پیچاق قیمه اردبیل
مواد اولیه:
گوشت گوسفندی خرد شده 400 گرم
پیاز متوسط 4 عدد
تخم مرغ 4 عدد
خلال بادام 1/2 پیمانه
زعفران پودر شده 1/2 قاشق چای خوری
برگ بو 2 عدد
آب 1 لیتر
کره محلی 100 گرم
آبغوره یا آب لیمو 1 قاشق غذا خوری
ادویه خورشتی (کاری، فلفل، زردچوبه، دارچین، هل ساییده شده و نمک) به میزان لازم
طرز تهیه:
1. پیاز ها را خلالی نموده و با کمی کره تفت می دهیم تا طلایی شود.
2. در این مرحله گوشت و برگ بو را اضافه نموده و به تفت دادن ادامه می دهیم تا آب گوشت کشیده شود.
3. مقداری ادویه اضافه کرده و دوباره تفت می دهیم سپس آب را افزوده و اجازه می دهیم گوشت ها بپزند.
4. خلال بادام را حدود دو ساعت در آب خیس کرده، سپس آبکش نموده و در کمی کره تفت می دهیم و به همراه زعفران به گوشت های پخته شده اضافه می کنیم وقتی میزان آب خورش به اندازه دلخواه رسید تست طعم گرفته، نمک و ادویه آن را اندازه می کنیم.
5. پس از آن تخم مرغ ها را تک تک روی خورش می شکنیم و کمی زعفران روی زرده ها پاشیده و سپس در ظرف را می بندیم تا تخم مرغ ها بسته شود، در پایان در ظرف کشیده و با پیاز داغ سرو می کنیم.
نکته:
می توان این خورش را با پلوی زعفرانی سرو کرد همچنین می توانید تخم مرغ ها را نیمرو کرده و موقع سرو روی خورش قرار دهید.
چیغیرتمای مرغ
مواد اولیه:
3 عدد ران مرغ بدون استخوان
1 عدد پیاز متوسط
3 ق کره
4 عدد گوجه رسیده درشت
3 عدد تخم مرغ
نمک به مقدار لازم
فلفل (قرمز و سیاه)
طرز تهیه:
1. پیازها را خرد کرده و با روغن مایع تا حد طلایی شدن سرخ کنید و پیازها را به ظرف دیگری منتقل کنید. (مثلا بشقاب یا پیاله)
2. حرارت رو ملایم کرده و کره رو به تابه اضافه و مرغها رو هم 10 دقیقه از هر طرف سرخ کنین.
3. حال فلفل قرمز و نمک و گوجه های پوست کنده و نگینی خرد شده و پیاز داغ رو نیز اضافه کنید. سعی کنید از گوجه های نرم و آبدار استفاده کنید در غیر اینصورت می تویند علاوه بر گوجه ها یک قاشق رب رو در آب گرم حل کرده و به مخلوط اضافه کنین.
4. بدون اینکه در ظرف رو بگذارید اجازه بدید غذا با حرارات زیاد بجوشه و پس از جوشیدن در ظرف رو بگذارید و حرارت رو کم کنید تا غذا با حرارت ملایم بپزه.
5. وقتی به غلظت دلخواه رسید (آبکی نباشه) تخم مرغها رو تو یه ظرف بشکنین با چنگال هم بزنین، تا زرده سفیده قاطی بشن. فلفل سیاه و نمک اضافه کنین. و خیلی آرام روی مخلوط بریزید. تخم مرغ رو پس از ریختن روی غذا به هیچ وجه تکان ندهید و یا با قاشق هم نزنین.
6. همانطور در ظرف رو بذارین تا با حرارت بسیار ملایم تخم مرغ سفت بشه و باصطلاح بپزه.
7. سپس غذا را درون دیسی کشیده و کمی جعفری ساطوری شده بر روی غذا بریزیدو با سبزی خوردن و نان یا با پلو میل فرمائید.
آش شیر
مواد اولیه:
شیر 1 لیتر
گندم پوست کنده 300 گرم
نخود 60 گرم
نمک و فلفل به میزان لازم
کشمش بی دانه جهت تزیین
گردو جهت تزیین
بادام جهت تزیین
طرز تهیه:
1. گندم را از شب قبل خیس نمایید و با یک لیتر آب به همراه نخود روی حرارت قرار دهید.
2. تا زمانی که نخود پخته شود و گندم کاملاً لعاب دار شود.
3. سپس کمی نمک اضافه نمایید تا زمانی که آب حبوبات کشیده شود.
4. در این زمان شیر را بیفزایید و شعله را ملایم نمایید تا آش غلیظ شود.
5. در پایان، آش را در ظرف کشیده روی آن مقدار قابل توجهی کشمش شسته شده و گردو و بادام بریزید.
6. در کنار این آش معمولاً فالوده ی خانگی سرو می شود.
ترشی قورمه
ترشی قورمه یکی از خورشتهای محلی اردبیل است که بسیار لذیذ میباشد، این خورشت را در اردبیل در ماه رمضان برای سحری میپزند. طبخ این خورشت در اردبیل متداول است.
مواد اولیه:
پیاز 3 یا 4 عدد متوسط
زردچوبه به مقدار لازم
گوشت خورشتی بدون چربی 300 گرم
لوبیا چشم بلبلی نصف پیمانه
آلوچه خورشتی 15 عدد
زعفران دم کرده غلیظ 3 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
1. ابتدا پیازها را خلالی نازک و یکدست خرد کنید و در ظرف مورد نظر ریخته و روی حرارت ملایم پیاز را سرخ کنید در حدی که پیاز عسلی خوشرنگ شود کمی هم زرد چوبه اضافه کنید. 3 قاشق غذاخوری از پیازها را جدا کنید و برای تزیین کنار بگذارید.
2. سپس گوشت را به پیاز عسلی خوشرنگتان اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود سپس 2 پیمانه آب اضافه کنید تا نیم پز شود.
3. لوبیا را که ازشب قبل خیسانده اید و آلوچه خورشتی را که شستهاید را اضافه کنید و بگذارید تا خورشت جا بیفتد، (در طول پخت مواد اگه آب خورش کم بود به مقدار لازم آب جوش به خورشت اضافه کنید زیاد نه چون خورشت باید نه رقیق و نه غلیظ باشد متوسط) بعد از اینکه خورشت جا افتاد زعفران را اضافه کنید و اجازه بدهید خورشت 5 دقیقه دیگر هم روی حرارت باشد و سپس بردارید و در ظرف مورد نظر ریخته و با پیاز داغ عسلی که کنار گذاشتید تزیین کنید و با پلو نوش جان کنید.
نکات:
1. سعی کنید رب گوجه فرنگی را حذف کنید و به جایش زعفران اضافه کنید چون هرچه زعفران این خورشت بیشتر باشد خوشمزهتر می شود.
2. خوشمزگی این خورشت به پیاز بستگی دارد و هرچه بیشتر باشد خوشمزهتر میشود مثلا برای هر نفر یک پیاز متوسط در نظر بگیرید و دقت کنید موقع سرخ کردن پیازها نسوزند جرا که طعم خورشت را به طور کل عوض میکند، عسلی رنگ شود.
3. برای داشتن پیاز عسلی خوشرنگ پیازها را خلالی خرد کنید و در 2 فنجان آب و یک قاشق چایخوری نمک به مدت 5 دقیقه قرار دهید سپس آبکش کنید و در ظرف مورد نظر ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید وقتی آب پیاز کشیده شد روغن را اضافه کرده و درب ظرف را بگذارید و 2 دقیقه یک بار آن را هم بزنید تا عسلی رنگ شوند. حواستان باشد پیاز نسوزد.
تاس کباب مرغ اردبیل
مواد اولیه:
سینه مرغ 2 عدد، بزرگ و پوستگرفته و دو نیم شده
ران مرغ 4 عدد، پوست گرفته
روغن زیتون 2 قاشق سوپ خوری
موسیر 200 گرم، پوست گرفته
سیر 2 بوته، خرد شده
زنجبیل تازه 4 سانتیمتر، رنده شده
پودر زیره یک قاشق سوپ خوری
تخم گشنیز یک قاشق سوپ خوری، کمی آسیاب شده
چوب دارچین 2 عدد، کوچک
گردو 375 گرم، آسیاب شده
عصاره مرغ 500 میلیلیتر
عسل یک قاشق سوپخوری
گشنیز 2 قاشق سوپخوری، ساطوری شده
زعفران و چیلی مقداری، ساییده شده
طرز تهیه:
1. اجاق را با دمای 160 درجه سانتیگراد گرم میکنیم. تکههای مرغ را خوب ادویه زده، روغن را در یک تابه متوسط و نسوز گرم میکنیم. مرغها را درون ظرف خوب سرخ میکنیم تا کاملا برشته شوند، بعد آنها را از ظرف خارج میکنیم.
2. شعله گاز را کم کرده، موسیرها را در تابه تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. حالا سیر و زنجبیل رنده شده را هم به آن اضافه کرده و برای 30 ثانیه بپزید و بعد تمام ادویهها را داخل تابه ریخته و به مدت یک دقیقه تفت دهید.
3. گردوهای آسیاب شده را با مواد داخل تابه حسابی مخلوط کنید تا طعم ادویهها به خورد گردو برود. حالا مرغها را درون تابه گذاشته و عصاره مرغ و عسل را روی آن بریزید. وقتی غذا به جوش آمد، تابه را درون فر بگذارید تا برای 40 دقیقه بپزد تا نرم شود. حالا گشنیز را روی آن بپاشید و سرو کنید.
آش گیلدیک آذری با گل نسترن
مواد اولیه:
سبزی آش یک کیلوگرم
گل نسترن کوهی سه پیمانه
برنج گرده یک پبمانه
حبوبات نخود و لویبا و عدس رویهم نصف پیمانه
کوفته قلقلی
مغز گردو خرد شده نصف پیمانه
آلوچه بدون هسته یک پیمانه
برگه زرد الو خرد شده یک پیمانه
عصاره مرغ یا گوشت دو پیمانه
نعنا داغ و پیاز داغ به مقدار لازم
نمک و فلفل
طرز تهیه:
1. گل نسترن تازه یا خشک را از قبل خیس میکنیم و بعد ابکش کرده و استفاده میکنیم. در صورت تمایل کوفته ها را از قبل آماده کنید و کمی در روغن تفت دهید.
2. برگه و آلوچه را از قبل خیس میکنیم تا نرم شوند.
3. برنج را قبلا خیس کنید و حبوبات را از قبل خیس کنید و پند بار آبش را عوض کنید.
4. سبزی را پاک کرده و شسته وخرد کنید. اکنون برنج را با آب روی حرارت گذاشته تا کاملا شکفته شود، سپس حبوبات قبلا پخته شده و بعد عصاره مرغ یا گوشت و سبزی را اضافه کرده، کوفته ها را در اواخر کار اضافه کرده و اجازه میدهیم آش جا بیافتد.
5. بعد آش را در ظرف دلخواه ریخته و با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین می کنیم.
این آش در مناطق اردبیل و ارسباران تهیه میشود.
خورشت هویج (یر کوکی خورشی)
مواد اولیه:
هویج 1 کیلو
گوشت قرمز (ترجیحا گوسفندی) حدود نیم کیلو
روغن جهت سرخ کردن به میزان لازم
پیاز متوسط 1 عدد
زعفران دم کرده ترجیحا زیاد و غلیظ به میزان لازم
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
آب لیمو یا آبغوره 2 یا 3 قاشق غذاخوری به میزان لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا سر وته هویج ها را با چاقو ببرید و پوستش را بگیرید وبه صورت خلالی خیلی نازک خرد کنید. سپس هویج ها را درون لگن تمیز که مخصوص همین کاراست چند باربشویید تا کاملا تمیز شده و کف نارنجی رنگ آن کاملا برود و سپس درون آبکش بریزید وقتی آب آن کمی رفت روی پارچه تمیز پهن کنید وقتی کمی خشک شدند آماده سرخ کردن می باشند. هویج را با مقداری روغن مایع مخصوص سرخ کردن یا روغن جامد باحرارت متوسط تفت بدهید تا کمی مغز پخت شوند.
2. سپس درون قابلمه یک پیاز را نگینی خرد کنید (ریز) و با مقداری روغن خوب تفت دهیدنرم که شد گوشت ها را که ازقبل شسته اید و خشک شده است را به پیاز اضافه کنید کمی تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد بعد به میزان لازم آب و نمک به پیاز و گوشت اضافه کنید و سپس درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت به خوبی بپزد. (درست است که اگر به گوشت نمک اضافه کنید دیر می پزد ولی بون نمک خوش مزه نمیشه من که نمک و می ریزم شما هرطور که دوست دارید انجام بدید.)
3. وقتی گوشت کاملا پخته شد گوشت را از آبش جدا کنید و آبش را از صافی رد کنید تا پیازهای پخته شده از آب گوشت جدا شود. سپس هویج های سرخ شده را درون آب گوشت که صاف کردید زیخته و زعفران دم کرده و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید اجازه بدهید هویج کمی پخته و نرم شود.
4. سپس گوشت های گرم (اگر گوشت سرد شوددیگر رنگ زعفران را به خود جذب نمی کند) را با مقداری زعفران دم کرده حل کرده و روی هویج ها که با آب گوشت روی حرارت ملایم می پزند بچینید و اجازه دهید چند جوش با هم بزنند و طعم هم را به خود بگیرند در انتها به خورشت مقداری آب لیمو یا آبغوره اضافه کنید تا خورشت کمی ترش مزه شود بعد از چند جوش خورشت آماده است خورشت را در ظرف سرو ریخته و همراه برنج نوش جان کنید.
نکات:
1. توصیه می شود کسانی که رژیم غذایی دارن این خورشت را درست نکنند چرا که اگر هویج ها را آبپز کنید به طور کل طعم خورشت عوض می شود حتما سرخ کنید.
2. هویج این خورشت باید خلالی نازک خرد شود باید حوصله به خرج دهید در غیر این صورت طعم این خورشت عوض می شود.
3. می توانید به جای گوشت گوسفند از گوشت گوساله یا مرغ استفاده کنید ولی با گوشت گوسفند خوش مزه تر و مجاسی تر می شود.
4. چاشنی اصلی این خورشت زعفران دم کرده و آب لیمو و آبغوره است لذا برای خوش طعم تر شدن بهتر است زعفران ریاد باشد.
5. بعضی ها از لوبیا پلو جشم بلبلی و آلو بخارا هم در این خورشت استفاده می کنند ولی توصیه نمی کنم چون که دستور اصلی این خورشت این ها را ندارد. وخوش مزه نمی شود.
6. برای داشتن بک غذای خوشمزه همیشه با عشق وعلاقه آشپزی کنید و حرارت غذایتان را ملایم کنید با حرارت زیاد غذا طعم شعله می گیرد تجربه کردم.
7. بهتر است آبغوره استفاده کنید.
منبع: برترین ها
انتهای پیام/