معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه ۱۰ درصد مردم استان تحت پوشش کمیته امداد هستندگفت: در حوزه بیکاری سن بحرانی بین ۱۵ تا ۳۰ سال است، اما در این رده سن بیکاری در لرستان بین ۳۰ تا ۳۶ درصد است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ نصرت الله بازوند معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی  اظهار داشت: اشکالی در کار خود ما هست که هفته کارگر را به جای اینکه بیشتر وقت را به کارگر، کارفرما، کارآفرینان و تعاون گران اختصاص دهیم و بنشینیم به درد دل آن‌ها گوش دهیم بیشتر تریبون در اختیار مدیران است.

وی با اشاره به اینکه کارگر، کارفرما، کارآفرینان و تعاون گران دنبال فرصت‌هایی هستند که ما را ببینند و مسائل و مشکلات خود را مطرح کنند، افزود: از استاندار لرستان انتظار می‌رود که حداقل شش ماه یکبار یا سه ماه یکبار جلسه‌ای با کارگران و کارفرمایان استان با حضور تشکلات کارگری و کارفرمایی، کارگران، کافرمایان و تعاون گران استان داشته و رو در رو مسائل آن‌ها را با حضور مدیران اقتصادی برای رفع مشکلات آن‌ها برگزار کنند.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در استان‌هایی که این امر انجام شده مشکلات‌مان سریعتر انجام می‌شود و تسهیلات بهتری نیز به کارگر و جامعه کارگری تعلق می‌گیرد، عنوان کرد: اگر نیاز به حضور ما هم بود به دیده منت در خدمت شما هستیم.

وی با بیان اینکه دوستان ما نباید سر را زیر برف کنند و بگویند همه چیز گل و بلبل است، بیان کرد: دیشب یک بررسی داشتم پیرامون آسیب‌های اجتماعی و اطلس اجتماعی لرستان را بررسی می‌کردم که در برخی از شاخص‌ها آمار‌ها مقداری تکان دهنده است باید بیدار شویم فکری کنیم و تصمیم بگیریم.

بازوند با بیان اینکه ما از اول سال برنامه‌ریزی داریم که با حضور مجمع نمایندگان مجلس و استاندار هر استان وزیر و معاونان اطلس اجتماعی و مسائل هر استان را مورد بررسی قرار می‌دهیم، گفت: دیشب اطلس اجتماعی لرستان را مورد بررسی قرار دادیم در بعضی شاخص‌ها آمار‌ها تکان دهنده بود در بحث حمایتی که معمولا بین سه تا پنج درصد جامعه هر استانی تحت پوشش نهاد‌های حمایتی است فقط ۱۰ درصد مردم لرستان تحت پوشش کمیته امداد هستند بنابراین باید فکر اساسی انجام گیرد.

وی با اشاره به اینکه در حوزه بیکاری سن بحرانی ما ۱۵ تا ۳۰ سال است، اما در این رده سن بیکاری ما در لرستان بین ۳۰ تا ۳۶ درصد است، تصریح کرد: نرخ بیکاری ما در کشور ۱۲ تا ۱۴ درصد است این آماری است که مرکز آمار می‌دهد و ما هم باید بر اساس همین برنامه ریزی کنیم چرا که ما جامعه آماری دیگری به جز مرکز آمار کشور نداریم و بی‌برنامه‌گی می‌شود اگر به آمار دیگری استناد کنیم.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ما نرخ مشارکتمان در کشور در حال بالا رفتن است، اما در لرستان این نرخ دارد پایین می‌آید و همین نرخ که پایین می‌آید می‌تواند نرخ بیکاری را هم پایین بیاورد چرا که این دو کاملا با هم در یک جهت حرکت می‌کنند، خاطرنشان کرد: نرخ رشد در کشور دارد بالا می‌رود، اما در لرستان در دو سه سال گذشته نرخ اقتصادی پایین رفته و حدود یک ممیز دو دهم درصد کاهش داشتیم نسبت به سال ۹۴ و این‌ها آمار‌هایی است که واقعا باید رویشان فکر کرد و برنامه ریزی داشت.

بازوند با بیان اینکه اگر ما جامعه کارگری و کارفرمایی را نتوانیم تقویت کنیم نمی‌توانیم در دنیا رقابت کنیم، افزود: اینکه مقام معظم رهبری هر سال یک شعار را تعریف می‌کند و امسال را سال حمایت از تولید داخلی معرفی می‌کند به اعتقاد بنده ما باید به عنوان یک سیاست در بحث تولید برنامه ریزی کنیم، یکی از مشکلات اساسی ما این است که فکر می‌کنیم، چون سیاست و شعار سال ماست پس هر تولیدی که داشته باشیم مردم باید از آن استفاده کنند، ما نمی‌توانیم با تولید بی کیفیت در بازار دنیا رقابت کنیم.

وی با بیان اینکه مردم وقتی کالایی را می‌خواهند بخرند اول کیفیت را مد نظر قرار می‌دهند، عنوانکرد: چرا برخی از کالا‌های ما برند هستند در دنیا، چون کیفیت دارند مانند زعفران، برنج، صنایع لاستیک و سیمان، چرا، چون کیفیت درستی را به مردم تحویل داده‌ایم بنابراین اگر در سایر بخش‌ها هم کیفیتمان را بالا ببریم و به عنوان برند وارد بازار شویم به طور یقین مردم هم از تولید ما استقبال خواهند کرد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه چرا تولید کیفیت ندارد جای بحث دارد و اینکه چه کسی مقصر است باید تجزیه و تحلیل شود، بیان کرد: بعضی اوقات هزینه‌های سربار برای تولید در کشور به حدی بالاست که فرد نمی‌تواند کیفیت را بالا ببرد، ما در کشور حدود ۴۰ درصد فرار مالیاتی داریم، وقتی فرار مالیاتی داریم تصمیم می‌گیریم برویم از آن افرادی که تابلو دارند و شناسایی شده‌اند و حساب بانکی دارند مالیات بیشتری می‌گیریم و آن‌ها چه کسانی هستند، تولید کنندگان هستند.

وی با بیان اینکه در بحث تامین اجتماعی هم همین مشکل را داریم، گفت: عوارض‌های متعددی که برای کارفرما‌ها ایجاد می‌کنیم هزینه تولید را بالا می‌برد و به طور یقین کیفیت کار پایین می‌آید و اینجاست که ما دولتمردان باید حمایت کنیم، کارگر ما توان و دانشش را دارد، تخصص دارد، کارفرمای ما همت و اعتقادات مذهبیش را دارد و می‌تواند کالای با کیفیت را تحویل جامعه دهد، اما متاسفانه بعضی مواقع خود ما مانع می‌شویم.

بازوند با اشاره به اینکه این هفته فرصتی است که ما استعدادهایمان را بشناسیم و راهکار‌های توسعه اشتغال و تولید ملی را شناسایی کنیم، تصریح کرد: باید از نخبگان استانمان دعوت کنیم بعضی مواقع ما مدیران فکر می‌کنیم عقل کل هستیم، اما به طور یقین استعداد‌هایی در میان شما هست که اگر به کمک بیایند و راهکار به مجلس و مدیران استانی بدهند به طور یقین مشکل حل خواهد شد، روی این کار کنید ما هم در دستگاه‌های اجرایی کمک می‌کنیم اگر این اقدام دراستان انجام بگیرد نام نیکی و کار نیکی که برجای خواهد ماند قطعا همین موضوع است.

وی با قدردانی از کم حاشیه بودن استاندار لرستان اظهارداشت: کارگران و کارفرمایان آستین همت را بالا بزنید، با اینکه دو درصد جمعیت کشور را داریم، اما صادرات همین استان یک درصد است و واردات ما یک درصد است، زیرساخت‌های خوبی داریم و منابع خوبی داریم، اما خوب نمی‌توانیم از آن‌ها استفاده کنیم این‌ها را باید آسیب شناسی کنیم.

بازوند با بیان اینکه در بحث اشتغال که دولت همت کرده و تسهیلات و اعتبارات خوبی را اختصاص داده است درست استفاده کنید، افزود: آسیب شناسی کنید که از گذشته چه طرح‌هایی به انحراف رفت و تسهیلاتی که دادیم کجا رفت، اخذ تسهیلات بانکی وجود دارد، اما کسانی وجود دارند که به راحتی دور می‌زنند، اجازه ندهید چنین کسانی از تسهیلات استفاده کنند.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به شناسایی رسته‌ها، عنوان کرد: ما در طول سه سال گذشته رسته‌ها را شناسایی کردیم، حدود ۶۳۰ هزار رسته در کشور شناسایی شد که ۱۵ هزار رسته متعلق به استان لرستان است ما می‌خواهیم اولویت را به این رسته‌ها بدهیم که به انحراف کمتری برویم، این رسته‌ها را شما تعیین کردید و اولویت بندی کردید.

وی با تاکید بر برنامه ریزی در توسعه تولید و صنایع ملی و تقویت کمی و کیفی آن بیان کرد: در دنیا نیاز‌ها دارد تغییر می‌کند، ما نمی‌توانیم محصولاتی را که ۲۰ سال پیش تولید می‌کردیم اکنون تولید کنیم، نیاز ۲۰ سال پیش با الان و ۵ سال آینده متفاوت است.

بازوند با تاکید بر اینکه باید نیاز سنجی کنیم و الگو‌های مصرفی‌مان را شناسایی کنیم، گفت: کارگروه‌های تخصصی تشکیل دهیم تا روی این‌ها کار کنند، بعضی از استان‌ها دارند این کار‌ها را انجام می‌دهند، مبارزه با رانت و فساد را که همه می‌گوییم، اما نمی‌دانیم از کجا در می‌آید و کجا می‌رود را نمی‌دانیم روی این هم کار کنید اگر این اقدامات را انجام دهید، آسیب‌هایی که گفته شد به طور یقین کاهش پیدا می‌کنند.

وی با اشاره به حمایت از تولید داخلی و توسعه سیاست‌های تشویقی، تصریح کرد: برای اینکه در حوزه تشویقی کارفرمایان را تشویق کنیم دولت وزارت کار را مکلف کردند که کارفرمایان هرچه نیروی جدید بگیرید از معافیت بیمه‌ای حق بیمه معاف هستید و دولت مکلف به پرداخت آن است یعنی حداقل ماهی حدود ۳۰۰ هزار تومان برای هر کارگر به نفع کارفرما خواهد بود هر چه می‌توانید از این معافیت‌های بیمه‌ای استفاده کنید.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه اگر می‌خواهیم چیزی واگذار کنیم به کسانی واگذار کنیم که اهل کار باشند، خاطرنشان کرد: تهسیل در مقررات گمرکی، کار و تامین اجتماعی و بیمه‌ای باید ایجاد کرد، متاسفانه این‌ها دست و پاگیر شده اند، شفاف به کسانی که می‌خواهند توضیح دهیم که چرا باید این‌ها را پرداخت کنند، این شفاف سازی را در دستور کار دستگاه‌های اجرایی قرار دهید.

بازوند با تاکید بر رعایت استاندارد‌ها و مرغوبیت کالای داخلی، افزود: روی این هم کارفرمایان کار کنند، اگر می‌خواهند موفق شوند کالا‌های با کیفیت تحویل مردم دهند، چرا بعضی از محصولاتمان را تولید می‌کنیم و به کشور‌های جهان سومی که از ما عقب‌تر هستند می‌دهیم برگشت می‌خورند آنوقت توقع داریم مردم خودمان از آن کالا‌ها استفاده کنند بدانید که مردم پول به کالای باکیفیت می‌دهند.

وی گفت: در خرم‌آباد اگر زمینی موجود باشد امیدواریم از اعتبارات سال آینده یک باشگاه سوارکاری و تیراندازی برای فرزندان کارگران در لرستان ایجاد کنیم.

انتهای پیام/م

۱۰ درصد مردم لرستان تحت پوشش کمیته امداد هستند

برچسب ها: اشتغال ، کمیته امداد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار