به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهدی خواجوی جراح و متخصص مغز و اعصاب درباره بیماری دیسک کمر توضیح داد: افراد زیادی با گزارش رادیولوژیست از «امآرآی» خود اعلام میکنند که برجستگی دیسک در کمر آنها گزارش شده است لذا این افراد لازم است نکاتی را در این زمینه بدانند.
وی با بیان اینکه کمردرد بهعنوان دومین درد شایع در انسان بعد از سردرد علل بسیار متنوعی دارد و هر برجستگی دیسکی عامل اصلی کمردرد نبوده توضیح داد: در ۳۵ درصد افراد ٢٠ تا 4٠ سال اگر امآرآی انجام دهند درجاتی از برجستگی دیسک دیده میشود که الزاما علت کمردرد آنها نیست.
این جراح مغز و اعصاب تصریح کرد: اگر تمام افراد بالای 6٠ سال اگر «امآرآی» انجام دهند تعدادی از دیسکها بیرونزدگی دارند که در یکسوم این افراد بیرونزدگی دیسک شدید میتواند کاملا بدون علامت باش؛ این موضوع ممکن است فقط در امآرآیهایی که به صورت بیهوده انجام میشود دیده شود و منجر به درمانهای اضافی و غیرضروری، صرف وقت و هزینه شود.
بیشتر بخوانید: دیسک کمر چگونه به وجود میآید و علائم و درمان آن چیست؟
وی افزود: تشخیص علت اصلی کمردرد فقط با معاینه یک جراح مغز و اعصاب امکانپذیر است نه متخصصان رشتههای دیگر که بهعلت پولساز بودن این حوزه در آن ورود کردهاند و انواع درمانهای غیرضروری را انجام میدهند. توصیه این است که حتما در مواردی مثل کمردرد با متخصصی که به وی کاملا اعتماد دارید مشورت کنید و هرگز گزارش امآرآی یا سایر اقدامات رادیولوژیک که انجام دادهاید را خودتان تفسیر نکنید و یا به تفسیر افراد غیرمتخصص اعتماد نکنید.
وی در پایان توصیه کرد: درمان جراحی باز دیسک کمر یا درمان با لیزر یا تزریقات درون کمر هرکدام اندیکاسیونهای خاص خود را دارند و نمیتوان یک روش درمانی را برای تمام افراد توصیه کرد. هر بیمار نیاز به درمان مخصوص خودش دارد که توسط پزشک ماهر و مورد اعتمادش تعیین میشود.
منبع: فارس
انتهای پیام/