در این مراسم مهاجرانی با اشاره به اینکه مسیر پذیرش میزبانی از سال ۲۰۱۲ آغاز شده بود، گفت: مدتی است که کارهای اجرایی و شورای راهبردی در حال برگزاری است ۲۴ تیرماه افتتاحیه المپیاد را خواهیم داشت.
وی ادامه داد: از میان ۶۲ کشور تا کنون ۴۴ نفر ثبت نام کردهاند و پیش بینی میکنیم تا شروع المپیاد تعداد حدود یک هزار میهمان داشته باشیم.
قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در کمیته اجرایی المپیاد جهانی زیست شناسی ۲۰۱۸ گفت: ورود میهمانان از روز ۲۳ تیرماه است و مراسم افتتاحیه مراسم در تهران برگزار خواهد شد.
مهاجرانی تصریح کرد: ورود ایران به المپیاد از سال ۷۸ بوده است و تاکنون وضعیت علمی خوبی در این المپیاد داشته است حتی در اولین حضور رتبه دهم را کسب کردیم.
وی درباره اعتبار این المپیاد اظهار کرد: طبق مصوبه هیئت وزیران اعتبار ۱۵ میلیارد تومانی در نظر گرفته شده است که تاکنون تخصیص اعتبارات برای تمامی المپیادها به خوبی انجام شده است.
رئیس مرکز پرورش استعدادهای درخشان با اشاره به برنامههای جانبی این المپیاد بیان کرد: هدف از این المپیاد اشاعه علم است و المپیاد کارکردی دوگانه پویش همگانی علمی و اشاعه علم را داراست که به کمک معلمان صورت میگیرد و در این المپیاد معلمان زیست شناسی برای آشنایی با موارد جدید حضور دارند.
مهاجرانی با اشاره به اینکه بازدیدهای علمی و دیدار از محیط های فرهنگی در نظر گرفته شده است، گفت: این رویداد برای دیپلماسی علنی است که پیام صلح و دوستی را به جهان نشان می دهد.
وی اظهار کرد: تعداد آزمون دهنده ۲۵۰ نفر است و از ایران هم چهار نفر شامل دو دختر و دو پسر تهرانی در آزمون شرکت میکنند.
وی با اشاره به اینکه در۳۱ حضور در المپیاد ۶۸۱ مدال داشتیم که به طور میانگین سالیانه حدود ۲۰ مدال کسب میکنیم، درباره آمار مهاجرت گفت: مهاجرت انواع متفاوتی دارد اما هنوز آمار دقیقی در این مورد وجود ندارد هرچند گردش نخبگان اتفاق بدی نیست.
مهاجرانی بیان کرد: در المپیادها روال ارگانیک و طبیعی وجود دارد اما در جشنواره خوارزمی از ایدههای دانش آموزی حمایت میشود.
قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در کمیته اجرایی المپیاد جهانی زیست شناسی ۲۰۱۸ درباره امنیت سوالات گفت: با توجه به اینکه امنیت سوالات حوزه مهمی است و تجهیزاتی برای امنیت سوالات داریم همچنین از دفتر مرکزی IBO برای نظارت بر کیفیت المپیادناظرانی وجود دارند.
وی درباره موارد امتحانی المپیاد گفت: موضوعات بیوشیمی، فیزیولوژی، زیست فناوری، زیست شناسی سیستماتیک گیاهی و جانوری و محیط زیست در نظر گرفته شده است.
مهاجرانی تصریح کرد: برای برگزاری با وزارت علوم، پارکهای علمی و فناوری، موزه علم و فناوری، وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان صنایع دستی و جهاد کشاورزی تعامل داشتیم همچنین اسپانسرهای خصوصی برای این دوره از المپیاد همکاری میکنند.
قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در کمیته اجرایی المپیاد جهانی زیست شناسی درخصوص حمایت از برگزیدگان این المپیاد بیان کرد: روال حمایت از نخبگان بر عهده بنیاد ملی نخبگان است و صرفا محدود به این المپیاد خاص نیست.
وی با اشاره به اینکه در طول ۳۱ سال شرکت در المپیادهای علمی ۶۸۱ مدال داشتیم که به طور میانگین سالیانه حدود ۲۰ مدال کسب کردیم، درباره آمار مهاجرت گفت: مهاجرت انواع متفاوتی دارد، اما هنوز آمار دقیقی در این مورد وجود ندارد هرچند گردش نخبگان اتفاق بدی نیست.
وی درباره کاهش مدال آوری دانش آموزان ایرانی در المپیادهای جهانی اظهار کرد: تا حدی روند مدال آوری تنزل داشته است، اما این موضوع در حد شدیدی نبوده و علت این تنزل تغییرات در باشگاه پژوهشگران جوان است که با روزهای درخشان گذشته فاصله گرفتیم که طبیعتا این کاهش امکانات در کیفیت کار دانش آموزان تاثیر گذار است.
قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در کمیته اجرایی المپیاد جهانی زیست شناسی درباره سهم دانش آموزان تهرانی و شهرستانی در المپیاد بیان کرد: در برخی از رشتهها که نیاز به امکانات آزمایشگاهی دارند سهم دانش آموزان تهرانی بیشتر است و همین عامل باعث شده تا نیازمند تغییراتی در چارچوب برنامههای المپیاد باشیم.
مهاجرانی بیان کرد: المپیادها روال ارگانیک و طبیعی وجود دارد، اما درباره ایدههای دانش آموزی حمایت از این ایدهها در جشنواره خوارزمی انجام میشود همچنین با توجه به کم شدن تولیدات علمی و علوم پایه که یکی از چالشهای امروزی است در این مورد با بنیاد علم در حال رایزنی هستیم.
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان درباره راه اندازی المپیاد بین المللی سلولهای بنیادی بیان کرد: در حال رایزنی هستیم تا ایران به عنوان اولین کشور برگزار کننده این المپیاد باشد البته هنوز کار قطعی نشده است و در حال رایزنی هستیم.
مهاجرانی با اشاره به اینکه از برگزاری چنین المپیادهای در کشور استقبال میکنیم، یادآور شد: هیچ منعی برای حضور کشورهای دیگر در این مسابقات نداشتیم مگر آنکه کشوری از نظر سیاسی روابط دیپلماتیک با کشور نداشته باشد.
انتهای پیام/