به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در سالهای اخیر شاهد نوسان قیمت در بازار کاغذ بودیم؛ به طوری که برخی از ناشران تا مرز جدایی از عرصه فرهنگ پیش رفتند و برخی دیگر تلاش کردند با پیش گرفتن راهکارهای مقطعی، فعالیت خودشان را ادامه دهند.
در سال جاری نیز که با نام حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی شناخته میشود، بسیاری از ناشران تمایل به استفاده از کاغذ داخلی نشان دادند؛ اما اوایل همین سال شاهد یأس مدیران کارخانههای کاغذ از ادامه فعالیت به دلیل حمایت نشدن آنها بودیم.
در این میان کتاب نیز به عنوان یکی از اصلیترین نمونههایی که در تولیدش از کاغذ استفاده میشود، دستخوش تغییرات قیمت کاغذ شد؛ اما اخیراً متوجه شدیم که این امر شدت یافته است. به گونهای که برخی کتابفروشیها برچسب قیمت را به صورت دستی پشت جلد کتابها میچسبانند و با این کار به نوعی گران فروشی میکنند.
همایون امیرزاده، مشاور اجرایی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص تأثیر منفی چنین اقدامی در میزان سرانه مطالعه اقشار مختلف جامعه و نحوه برخورد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با کتابفروشان متخلف به خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: بحث قیمتگذاری کتاب بر اساس قوانین امور صنفی عمدتاً متوجه اتحادیههای مرتبط میشود. اینکه در این شرایط حاکم بر بازار کاغذ مجاز به افزایش قیمت کتابها به صورت برچسب زدن در کتابفروشیها باشیم، کار مناسب و درستی نیست. طبیعتاً انتظار این است که اتحادیه ناشران و کتابفروشان به این مبحث ورود کند؛ زیرا عمدتاً کتابهایی که در کتابفروشیها ارائه میشوند براساس قیمت قبلی کاغذ تولید شدهاند و انتظار این نیست که شاهد مخدوش شدن قیمت پشت جلد کتابها باشیم.
وی ادامه داد: از آنجا که نظام قیمتگذاری بر عهده تشکلهای مرتبط است، حتما ًاین تشکلها در خصوص تخلف برخی از کتابفروشیها برای تغییر قیمت کتابها ورود و بازار کتاب را مدیریت میکنند. مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در راستای حمایت از حقوق مصرفکننده و به عنوان متولی در زمینه صدور مجوز، حتماً دغدغه خودشان را -اگرچه قبلاً هم منعکس کردهاند- دوباره مطرح میکنند تا دیگر تخلفی وجود نداشته باشد.
انتهای پیام/