هوشنگ جاوید نویسنده و پژوهشگر موسیقی در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص انتشار اثر جدیدش گفت: طرح تحقیقی لالایی های استان گلستان را به حوزه هنری این استان تحویل دادم.
وی با بیان اینکه حوزه هنری استان گلستان پس از بررسی هایی که روی طرح تحقیقی انجام داد موافقت خود را با انجام کار اعلام کرد، گفت: پس از آن کار تحقیقی را آغاز کردیم.
جاوید با بیان اینکه چهارده ماه در زمینه لالایی های استان گلستان تحقیق کردم، گفت: قبل از آغاز کار،یک بخشی از تحقیق انجام شده بود البته در این تحقیق بهاره خوان دوزی گزارشگر رادیو و ابوالقاسم کرد کتولی از استادان رشته جامعه شناسی در منطقه کتول به من کمک کردند.
وی افزود: بهاره خوان دوزی و ابوالقاسم کردکتولی تحقیقاتی روی لالایی های استان گلستان در گذشته انجام داده بودند که نتیجه تحقیقات خود را در اختیارم گذاشتند و به من کمک کردند تا این پژوهش کامل تر شود.
جاوید با تاکید بر اینکه نگارش کتاب را به اتمام رساندم، گفت:نام کتاب را «گلستان چامه ها» گذاشتم به دلیل اینکه لالایی های استان گلستان در ردیف چامه ها قرار می گیرند.
وی در توضیح نام چامه ها گفت:چامه ها آوازهای کهنی هستند که به صورت بداهه شکل گرفته اند، در این تحقیق متوجه شدیم که جلوه های آموزشی و بسامدهای زبانی این لالایی ها در استان گلستان در گذشته بسیار غنی و زیبا بوده است.
این نویسنده با اشاره به اینکه لالایی های استان گلستان نغمه های سیار تاثیرگذاری بودند، بیان کرد: دستگاه چهارگاه در موسیقی،دستگاهی تاثیرگذار برای مخاطب است، عمده لالایی هایی که مادران گلستان در گذشته های کهن می خواندند در این دستگاه است این لالایی ها سبب می شد حرکت و هیجانی در روح کودک شکل بگیرد و یک نوع تحرک برای پیشرفت در او ایجاد شود که نتیجه این لالایی ها این می شود که استان گلستان از نظر میزان افرادی که در انقلاب و دفاع مقدس حضور داشتند و جزء چهره های علمی کشور هستند بالا باشد.
جاوید گفت:حوزه هنری استان گلستان، کتاب چامه های گلستان را منتشر می کند.
انتهای پیام/