به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ خورشت قلیه ماهی یکی از غذاهای محلی استانهای جنوبی کشور است که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۵، B۶ ، اسید چرب امگا ۳، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، پروتئین، فیبر، ید، فسفر، کلسیم، آهن، منیزیم و اسید فولیک است.
برای بررسی خواص خورشت قلیه ماهی و اینکه مصرف این خورشت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص خورشت قلیه ماهی اظهار کرد: این خورشت به علت داشتن مواد مغذی مانند پروتئین، ویتامین D و اسید چرب امگا ۳ تاثیر چشمگیری در سلامتی پوست و مو، بهبود عملکرد مغز و سیستم قلبی و عروقی دارد.
وی درباره خواص دیگر خورشت قلیه ماهی بیان کرد: این خورشت موجب افزایش طول عمر میشود؛ قلیه ماهی همچنین میزان ماده خاکستری مغز را زیاد و با تقویت حافظه از بروز آلزایمر در افراد جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: رمز و رازهای داشتن عمر طولانی که شاید ندانید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: این خورشت شادی و نشاط را در اشخاص ایجاد و از ابتلای افراد به افسردگی جلوگیری میکند؛ خورشت قلیه ماهی نقش موثری در جوانسازی، شادابی پوست و افزایش رشد موها دارد.
عظمایی تاکید کرد: خورشت قلیه ماهی استخوانها را محکم میکند و مانع از بروز پوکی استخوان در افراد میشود؛ این خورشت دیابت به ویژه نوع یک را کنترل میکند.
بیشتر بخوانید: چگونه ۱۰۰ سال عمر کنیم؟
وی با اشاره به مفید بودن خورشت قلیه ماهی برای کودکان در حال رشد و مبتلایان به کم خونی تصریح کرد: این خورشت بینایی را در افراد به ویژه در اشخاص مسن تقویت میکند؛ خورشت قلیه ماهی خاصیت آنتی بیوتیکی دارد بنابراین عفونتهای بدن را از بین میبرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: خورشت قلیه ماهی به علت وجود ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
بیشتر بخوانید: اسرار ناگفته و راز طول عمر ۱۰ انسان بالای ۱۰۰ سال!
عظمایی مصرف خورشت قلیه ماهی را برای زنان باردار مفید دانست و یادآوری کرد: این افراد بهتر است برای طبخ این خورشت از ماهیهای آزاد، ساردین و قزلآلا استفاده کنند.
گوشت ماهی (شیر، سنگسر یا شوریده) چهار تا پنج تکه
پیاز ۲ عدد
سیر ۶ حبه
تمبرهندی یا رب انار ۲۰۰ گرم
سبزی گشنیز ۳۰۰ گرم
سبزی شنبلیله ۵۰ گرم
روغن زیتون یا کنجد به مقدار لازم
آب چهار لیوان
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
- نخست نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را روی تکههای ماهی بریزید و آنها را کنار بگذارید.
- کمی روغن داخل قابلمه بریزید.
- سیر و پیاز را نگینی خرد کنید و آنها را با روغن تفت دهید.
- شنبلیله و گشنیز را ساطوری خُرد و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید سپس آنها را تفت بدهید.
- نصف لیوان آب به مواد درون قابلمه اضافه سپس صبر کنید تا سبزیها به خوبی پخته شوند.
- تمبر هندی یا رب انار را با نصف لیوان آب حل کنید تا رقیق شود سپس آن را به سبزیها اضافه کنید.
- سه لیوان آب به مواد درون قابلمه بیفزایید.
- تکههای ماهی را با روغن کمی سرخ و به مواد درون قابلمه اضافه کنید.
- قابلمه را به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا خورشت به خوبی بپزد و جا بیفتد.
- خورشت را همراه با برنج میل کنید.
انتهای پیام/
اینهایی که گفتید گوشت ترد و بعضا خمیری دارند و در خورش له می شوند. بهترین ماهی ها برای تهیه قلیه هامور، میش ماهی، زمین کن (سرز یا وهر)، شیر و سنگسر هستند.