همایون پورکرامتی روانپزشک در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ در مورد اختلال بختک در خواب اظهار کرد: بختک یا همان فلج خواب در واقع نوعی توهم و اختلال خواب است که در کنار احساس ترس و خفگی، واکنشهای جسمی (معمولا با از دست دادن توانایی حرکت و تکلم به صورت ارادی) را به همراه دارد.
وی با تاکید بر تقسیم شدن خواب انسان به دو مرحله رم (REM) و نانرم (NREM) ادامه داد: مرحله رم که خواب فعال هم خوانده میشود، با حرکت سریع مردمک چشم، افزایش فشار خون وافزایش تنفس همراه است و با افزایش کارکرد مغز منجر به دیدن خواب میشود؛ مرحله نانرم دارای چهار بخش است که اختلال بختک در بیشتر مواقع بین بخش ۳ و ۴ این مرحله اتفاق میافتد.
پورکرامتی با اشاره به اینکه عارضه فلج خواب، در سنین پایینتر و به ویژه دوره نوجوانی محتملتر است، بیان کرد: علت دقیق بروز این اختلال در افراد مشخص نیست، اما اضطراب، استرس، ابتلا به برخی بیماریها و در کل تغییرات و تحریکهای نابجای مغز میتواند در بروز آن تاثیر گذار باشد.
این روانپزشک افزود: در حالت عادی بروز این عارضه بین افراد مشکل ساز نیست، اما گاهی تکرارهای متعدد یا همراه شدن آن با علائمی در سر و گردن میتواند نشانهای از وجود بیماری صرع باشد که با انجام آزمایش و بازبینی نوار مغز بیمار به راحتی قابل تشخیص است.
وی با تاکید به نگران کننده نبودن بروز این اختلال تصریح کرد: در بیشتر موارد مراجعه به پزشک و مصرف منظم داروها، درمانی قطعی را برای افراد در پی خواهد داشت.
انتهای پیام/