به گزارش خبرنگار
حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدحسین علیزاده مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم در شصت و دومین گردهمایی معاونان دانشجویی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور گفت: برای
توسعه ورزش قهرمانی تلاشهایی صورت گرفته است که البته از نظر ما ورزش همگانی تنها مسابقات ماستخوری و طنابکشی محسوب نمیشود بلکه باید رشتههای مختلفی را دنبال کرد تا در نهایت منجر به افزایش آمادگی جسمانی دانشجویان شود.
وی افزود: انتخاب رشتههای مختلف ورزشی در المپیادهای ورزشی دانشجویان به دلیل علاقهمندی زیاد دانشجویان بوده است ولی در آینده نزدیک رشتههای اسکواچ، دوچرخهسواری، تیراندازی با کمان، کوهنوردی و آمادگی جسمانی به رشتههای فعلی افزوده خواهد شد.
مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم گفت: المپیاد ورزش دانشجویان هر یک و نیم سال یکبار برگزار میشود ضمن اینکه سامانه ورزش همگانی دانشگاهها هم برای ورود اطلاعات جدید در این خصوص طراحی و آماده اجراست که دانشگاهها میتوانند فعالیتهای ورزشی دیگر دانشگاهها را در این خصوص ملاحظه کنند.
علیزاده افزود: جشنواره ورزشی دانشجویان در پاییز، زمستان و بهار برای سال تحصیلی جدید دانشگاهها برنامهریزی و اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه 120 نفر در اولین کارگاه انجمنهای ورزشی کل کشور شرکت کردهاند و منابع مالی انجمنهای ورزشی در اختیار 10 منطقه آموزش عالی قرار گرفته است، گفت: قرار است این افراد به صورت مستقل موضوعات مختص تربیتبدنی را دنبال و مسائل مدنظر را اجرایی کنند.
مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم تصریح کرد: 8 تفاهمنامه با فدراسیونهای ورزشی منعقد شده و قرار است آنها نیروهای انسانی دانشگاهی را به صورت تخصصی تربیت کنند به همین جهت میکوشیم نیروی متخصص دانشگاهی را برای رشتههای ورزشی مدنظر وزارت علوم داشته باشیم.
وی با بیان اینکه تلاش داریم از بدنه آموزش عالی کشور مربی و داور ورزشی داشته باشیم، گفت: اخیراً دوره مربیگری درجه سه فوتسال را برگزار کردهایم.
علیزاده تصریح کرد: از 10 کارشناس اداره کل تربیت بدنی هر دانشگاه خواستهایم که با کارشناسان مناطق دیگر به صورت ویژه ارتباط مستقیم داشته و تبادل نظر کنند.
وی با اشاره به امکانات ورزشی دانشگاهها تا پایان سال 96، گفت: 477 سالن و فضای ورزشی سرپوشیده و 40 زمین چمن مصنوعی و 59 زمین چمن فوتبال و 42 استخر سرپوشیده و 9 استخر روباز از اماکن و فضاهای ورزشی هستند که در حال حاضر در اختیار دانشگاهها قرار دارد.
فعالیت بیش از 9 هزار دانشجو در بخش ورزش قهرمانی دانشگاهها
مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم با اشاره به برنامهریزی لازم برای توسعه ورزش قهرمانی بین دانشجویان گفت: 3 هزار و 512 دختر دانشجو و حدود 4700 پسر دانشجو و در مجموع نزدیک به 9 هزار دانشجو در بخش ورزش قهرمانی دانشگاهها فعالیت دارند هر چند که این رقم در بدنه دانشگاهها 70 هزار نفر است البته این آمار به هیچ وجه برای ما رضایتکننده نیست و تمامی تلاشها برای افزایش دو برابری این تعداد است.
وی اظهار داشت:چهارمین المپیاد ورزش همگانی دانشگاهها سال آینده به میزبانی دانشگاه بوعلیسینا و الزهرا برگزار خواهد شد ضمن اینکه قرار است در دوره مدیریت راهبری ورزش همگانی با همکاری فدراسیون در آبان ماه سال جاری برگزار شود.
وی خبر داد: در آینده نزدیک قرار است تفاهمنامهای با فدراسیون تیراندازی با کمان و دوچرخه سواری منعقد شود.
علیزاده از بودجه 120 میلیارد تومانی ورزش دانشگاهها خبر داد که باید برای آن برنامهریزی ویژهای صورت گیرد از گزارش ادارات کل تربیت بدنی دانشگاهها انتقاد کرد و آن را ناامیدکننده دانست و گفت: کارشناسان ورزشی اعلام میکنند که بودجه ورزشی در نظر گرفته شده در بخش ورزشی به آنها داده نمیشود، بهتر است معاونان دانشجویی به صورت مکتوب این مطلب را به ما اعلام کرده و ما آن را پیگیری کنیم.
وی گفت: تا پایان سال باید 40 پروژه ورزشی در اختیار دانشگاهها قرار گیرد.
راه اندازی 44 اتاق تندرستی در دانشگاهها
مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم گفت: متأسفانه فقط 350 میلیون تومان بودجه تجهیزاتی اداره کل تربیت بدنی وزارت علوم است که باید در این مسیر از ظرفیت صندوق رفاه دانشجویان به صورت ویژه استفاده شود.
وی با بیان اینکه تا کنون 44 اتاق تندرستی در دانشگاهها راهاندازی شده گفت:بر اساس برنامهریزی صورت گرفته تعداد اتاق تندرستی دانشگاهها باید به 100 اتاق برسد.
در ادامه مراسم منصوره صادقی مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در جمع خبرنگاران درباره گزارش به معاونین دانشجویی گفت: موضوع آسیبهای اجتماعی دانشجویان در دانشگاه یکی از دغدغههای مهم مسئولین محسوب میشود و مقام معظم رهبری هم تأکیدی ویژه در جدی گرفتن این موضوع داشتهاند، همچنین طرح سیمای اجتماعی دانشجویان یکی از پژوهشهای دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم است که دستورالعملهایی را صادر و از دانشگاهها خواستهایم بر آن تمرکز کنند.
صادقی افزود: برنامههای جدید دیگری هم از سوی دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم تدوین شده که برای آغاز سال تحصیلی جدید به آنان ابلاغ خواهد شد.
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره جزئیات این برنامهها گفت: این برنامه به صورت ویژه برای دانشجویان جدیدالورود اجرایی شده است، در کنار این موضوع اقداماتی نیز برای دانشجویان قدیمیتر صورت خواهد گرفت که با اجرای این برنامهها میکوشیم در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی در دانشگاهها دستاوردهای مهمی را به دست آوریم.
فعالیت کانون همیاران سلامت
وی با اشاره به فعالیتهای کانون همیاران سلامت در دانشگاهها تصریح کرد: ۳۵۶ کانون همیار سلامت در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور فعالیت دارند و با استفاده از همدلی و همیاری و نیروی جوانی اعضای این کانون و آموزشهای لازم به آنان به دنبال ایجاد رویکردی جامع بین دانشجویان هستیم و میکوشیم براساس تأثیرپذیری دانشجو بر دانشجو اقداماتی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه کانون همیاران بهداشت در سال جاری برای اولین بار ابلاغ شده و به صورت جدی پیگیر آن هستیم و میکوشیم با افزایش فعالیت آنان، سلامت جسمی دانشجویان را ارتقاء دهیم.
صادقی تصریح کرد: آسیبهای اجتماعی بین دانشجویان درصدهای مختلفی دارد که نتایج آن براساس ارزیابیهای صورت گرفته استخراج شده اما نمیتوانم به آمار آنها را اشاره کنم اما آنچه که برای ما مهم است داشتن این دغدغه برای کاهش این آسیبها است.
وی گفت: مشکلات تحصیلی و مسائل ارتباطی و برخی مشکلات اجتماعی مهمترین موضوعاتی است که دانشجویان با دفاتر مشاوره و سلامت دانشگاهها مطرح میکنند.
انتهای پیام/