به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شربت نعناع حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۵، B۶، B۹ ، کربوهیدرات، پروتئین، آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، تِرپِن، منتول و اسید سیتریک است.
برای بررسی خواص شربت نعناع و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص شربت نعناع اظهار کرد: این شربت به علت داشتن منتول مخاط داخل ریهها را کاهش میدهد بنابراین خُروپُف را از بین میبرد؛ شربت نعناع به رفع حالت تهوع و استفراغ به ویژه تهوع صبحگاهی کمک شایانی میکند.
بیشتر بخوانید: خُر و پُف را با روشهای خانگی به زانو درآورید
وی درباره خواص دیگر شربت نعناع بیان کرد: این شربت خاصیت آنتیبیوتیکی دارد بنابراین عفونتهای بدن را از بین میبرد؛ شربت نعناع نقشی موثر در افزایش تعداد گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت نعناع حاوی کالری کمی است بنابراین به سوزاندن چربیهای بدن و لاغری افراد کمک میکند؛ این شربت تاثیری چشمگیر در بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه دارد.
عظمایی تاکید کرد: شربت نعناع هورمونهای بدن را متعادل میکند و تستوسترون اضافی در بدن زنان را کاهش میدهد؛ این شربت نشاطآور است بنابراین اضطراب، استرس و افسردگی را از بین میبرد.
بیشتر بخوانید: خُر و پُف را با رژیم غذایی طبیعی ضربه فنی کنید
وی تصریح کرد: شربت نعناع به کاهش آندروژن در بدن زنان کمک و از پرمویی و رشد موهای زائد در صورت و سینه جلوگیری میکند؛ این شربت نقشی موثر در رفع سوزش معده، نفخ شکم، دلدرد، دلپیچه و هضم بهتر غذا دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف شربت نعناع با نبات به رفع اسهال و درمان سندروم روده تحریکپذیر همراه با اسهال کمک میکند؛ این شربت آرامبخش قلب و اعصاب است و تاثیری چشمگیر در تسکین سردردهای میگرنی، رفع بوی بد دهان، بهبود سرماخوردگی و سیاهسرفه و طراوت و شادابی پوست و مو دارد.
بیشتر بخوانید: روشی عجیب و آسان برای اینکه از شر خر و پف خلاص شوید
عظمایی اظهار کرد: شربت نعناع نقشی موثر در بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی، جلوگیری از بروز سکتههای قلبی و مغزی، کنترل قند، فشار و چربی خون، دفع سنگ کیسه صفرا و رفع خشکی دهان و بیاشتهایی عصبی دارد؛ این شربت به علت وجود ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتیاکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
وی درباره موارد منع مصرف شربت نعناع یادآوری کرد: زنان باردار و مبتلایان به رفلاکس معده باید از مصرف این شربت خودداری کنند.
عرق نعناع یک و نیم لیتر
نعناع خشک شده ۱۲۰ گرم
عسل ۵۰۰ گرم
آب لیموترش تازه به مقدار لازم
نعناع خشک شده را در ظرفی حاوی عرق نعناع خیس کنید و بگذارید ۲ ساعت بماند.
- سپس به مدت سه تا پنج دقیقه مخلوط گیاه و عرق نعناع را در حرارت ملایم بجوشانید.
- اجاق گاز را خاموش و صبر کنید تا ترکیب گیاه و عرق نعناع به دمای متعادل (۵۰ درجه سانتیگراد) برسد.
- مخلوط گیاه و عرق نعناع را از صافی عبور دهید سپس عسل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شربت قوام بیاید.
- شربت را پس از سرد شدن داخل ظرف شیشهای بریزید و در یخچال بگذارید.
- برای تهیه یک لیوان از شربت نعناع، یک قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید سپس به آن ۲ تکه یخ و چند قطره آب لیموترش تازه اضافه کنید؛ بقیه لیوان را آب بریزید؛ مواد درون لیوان را به خوبی مخلوط و شربت را میل کنید.
- شربت نعناع را میتوان روزانه سه استکان (پس از هر وعده غذایی یک استکان) مصرف کرد.
انتهای پیام/