بی خوابی عوارض جبران ناپذیری در عملکرد مغز انسان دارد و می‌تواند موجب تغییرات خطرناک و غیر قابل بازگشتی در مغز انسان شود.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تحقیقات نشان داده ۲۴ ساعت بی‌خوابی می‌تواند تغییرات خطرناکی در مغز داشته باشد به طوری که سلول‌های مغز با بی‌خوابی بیش از حد از بین خواهد رفت.


بیشتربخوانید :چرا خواب از اهمیت بالایی برخوردار است؟ 


 دبیر علمی پنجمین همایش بین المللی نقشه‌برداری مغز ایران گفت: بیشترین بیماری‌های اختلالات خواب در سن ۳۰ تا ۵۰ سالگی بروز می‌کند و بی‌خوابی منجر به از بین رفتن سلول‌های مغز خواهد شد.

وی افزود: اختلالات خواب در سنین کودکی تا بزرگسالی مشاهده می‌شود که عموما در بزرگسالان بیماری‌های لوزه منجر به اختلالات خواب خواهد شد.

طهماسیان با بیان اینکه شروع اختلالات خواب در سنین نوجوانی و جوانی بیشتر مشاهده می‌شود،‌گفت: بیشتر بیماری‌های خواب مثل آپنه در سن ۳۰ تا ۵۰ سالگی مشاهده می‌شود.

دبیر علمی پنجمین همایش نقشه‌برداری مغز ایران با بیان اینکه بی‌خوابی عوارض جبران ناپذیری در عملکرد مغز افراد وارد می‌کند،توضیح داد:‌ تحقیقات نشان داده ۲۴ ساعت بی‌خوابی می‌تواند تغییرات خطرناک و غیرقابل بازگشتی در مغز داشته باشد به طوری که سلول‌های مغز با بی‌خوابی بیش از حد از بین خواهد رفت.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از اختلالات باعث بروز بیماری‌هایی مانند دمانس، آلزایمر و افسردگی می‌شود. همچنین اختلالات خواب تا ۵ برابر ریسک ابتلا به آلزایمر را بالا می‌برد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ادامه داد: اختلالات خواب با داروهای موجود درمان پذیر است اما متاسفانه از آنجا که مصرف خودسرانه دارو در کشور ما شیوع بالایی دارد باعث تشدید اختلالات خواب شده است.

طهماسیان افزود: در حال حاضر حدود ۳۰ درصد افراد جهان علائم اختلالات خواب را دارند و ۱۰ درصد با مشکلات بی‌خوابی دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی در پایان گفت: کلینیک‌های خواب نقش بسزایی در تشخیص بیماری‌های اختلالات خواب دارند اما باید توسعه بیشتری در این زمینه انجام گیرد.

منبع:مهر

انتهای پیام/

بیماری‌های اختلال خواب در چه سنی بروز می‌کند؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.