به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ دسر انار حاوی انوع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، پروتئین، آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، اسید فولیک، فسفر، روی (زینک) و سلنیوم است.
برای بررسی خواص دسر انار و اینکه مصرف این دسر برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص دسر انار اظهار کرد: این دسر به علت داشتن آهن و اسید فولیک کمخونی را رفع میکند، دسر انار برای زنان باردار و شیرده بسیار مفید است، این دسر به زیبا شدن چهره نوزاد کمک میکند، اما نباید در مصرف آن زیادهروی شود.
بیشتر بخوانید: تاثیر مصرف مربای بِه در زیبایی چهره نوزاد
وی درباره خواص دیگر دسر انار بیان کرد: این دسر نقشی مؤثر در کنترل قند، فشار و چربی خون، دفع سموم از بدن، تصفیه خون و کاهش چربی کبد دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: دسر انار حافظه را تقویت و از ابتلای افراد به آلزایمر جلوگیری میکند، این دسر تأثیری چشمگیر در شادابی و طراوت پوست و مو دارد و به درمان بیماری برص (ویتیلیگو یا لک و پیس) کمک میکند.
بیشتر بخوانید: راز داشتن نوزادی زیبا و سالم از منظر طب سنتی
عظمایی تأکید کرد: دسر انار به علت داشتن کلسیم، منیزیم و فسفر استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند.
وی تصریح کرد: دسر انار با کاهش ترشح هورمون کورتیزول به کنترل فشارهای روانی و استرس در افراد کمک میکند، سلنیوم موجود در این دسر نقشی مؤثر در بازسازی غضروفهای بدن و رفع آرتروز دارد.
بیشتر بخوانید: چطور بفهمیم کم خونی داریم؟
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: دسر انار به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
عظمایی یادآوری کرد: دسر انار تأثیری چشمگیر در رفع حساسیت پوستی، خارش، ورم لوزهها، هموروئید (بواسیر)، سرفه، گلو درد، کاهش التهابات بدن، دفع انگلهای روده و تقویت معده و کبد دارد.
انار دانه شده برای تزئین یک لیوان
آب انار طبیعی یک لیوان
عسل سه قاشق غذاخوری
پودر ژله انار یک تا ۲ بسته
وانیل یکچهارم قاشق چایخوری
خامه محلی ۲۰۰ گرم
آب جوش یک لیوان
- نخست پودر ژله انار را در آب جوش حل و صبر کنید تا سرد شود.
- آب انار را با عسل مخلوط کنید.
- خامه را به مدت ۲ ساعت داخل فریزر بگذارید سپس آن را بیرون بیاورید و با وانیل مخلوط کنید.
- محلول آب انار و عسل را به ترکیب خامه و وانیل اضافه کنید.
- مواد را با همزن برقی مخلوط کنید.
- محلول پودر ژله انار و آب جوش را پس از سرد شدن به مواد بیفزایید.
- مواد را با همزن برقی مخلوط کنید تا قوام بیاید.
- دسر را داخل ظرفهای مخصوص بریزید سپس آن را با دانههای انار تزئین کنید و به مدت چهار تا ۶ ساعت داخل یخچال بگذارید تا بسته شود.
انتهای پیام/