به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شربت جینسینگ (جینسینگ، زنجبیل، قولنجان (خولنجان)، زعفران، عسل و فلوس یا کتیرای خوراکی) حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، آهن، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، آهن، اسید فولیک، فلاونوئیدها، ساپونین، زینجیبرن و جینوسایدهاست.
برای بررسی خواص شربت جینسینگ و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص شربت جینسینگ اظهار کرد: این شربت با بهبود عملکرد سیستم عصبی نقشی موثر در افزایش توان ذهنی، تقویت حافظه و رفع آلزایمر دارد، شربت جینسینگ برای مبتلایان به ام اس و کودکان اوتیستیک بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: ۹ ترفندی موثر در پیشگیری از آلزایمر
وی درباره خواص دیگر شربت جینسینگ بیان کرد: این شربت شادی و نشاط را در افراد ایجاد و اضطراب، استرس و افسردگی را برطرف میکند، به شربت جینسینگ اکسیر جوانی هم میگویند، زیرا مصرف این شربت طول عمر را افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید: رازهای افزایش طول عمر که در رژیم غذاییتان نهفته است
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت جینسینگ به علت داشتن ویتامینهای A ، C ، E و فلاونوئیدها خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند، این شربت تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی دارد.
بیشتر بخوانید: علائمی هشداردهنده که به شما میگوید در معرض خطر آلزایمر هستید!
عظمایی تأکید کرد: مصرف شربت جینسینگ به افراد بلغمی مزاج پیشنهاد میشود، این شربت به بهبود روماتیسم مفصلی (آرتریت روماتوئید) و التهاب و درد مفاصل (آرتریت) کمک میکند، شربت جینسینگ با رقیق کردن خون نقشی موثر در کاهش غلظت خون دارد.
وی تصریح کرد: شربت جینسینگ برای ورزشکاران به ویژه بدنسازان بسیار مفید است، این شربت نقشی موثر در افزایش قدرت باروری در مردان، رفع کمخونی و سرماخوردگی، تقویت عمومی بدن، بهبود کیفیت خواب و شادابی و طراوت پوست و مو دارد.
عظمایی درباره موارد منع مصرف شربت جینسینگ یادآوری کرد: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است، مبتلایان به فشار خون بالا، بیماریهای کبدی، قلبی، کلیوی و افرادی که داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و وارفارین را استفاده میکنند باید قبل از مصرف شربت جینسینگ با پزشک خود مشورت کنند، نوشیدن همزمان این شربت با نوشیدنیهای محرک مانند نوشابه، قهوه و چای مضر است.
جینسینگ ۱۵ گرم
قولنجان (خولنجان) ۱۰ گرم
زنجبیل ۱۰ گرم
زعفران دَمکرده نصف لیوان
فلوس یا کتیرای خوراکی ۲۰ گرم
آب ۱.۵ لیتر
عسل ۵۰۰ گرم
- نخست جینسینگ، قولنجان، زنجبیل و ورقههای فلوس یا کتیرای خوراکی را نیمکوب کنید، آنها را داخل آب بریزید و بگذارید تا ۲ روز بماند.
- مخلوط مواد را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید.
- پس از اینکه دمای مخلوط مواد متعادل شد (به ۵۰ درجه سانتی گراد رسید) آن را صاف و زعفران دَمکرده و عسل را به آن اضافه کنید.
- شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید.
- برای تهیه یک لیوان شربت جینسینگ، سه قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید بقیه لیوان را آب جوشیده شده ولرم اضافه کنید.
- شربت جینسینگ را میتوان روزانه سه لیوان میل کرد.
انتهای پیام/