به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛فروش اقساطی لوازم خانگی بالا گرفت. حالا با افزایش یکباره قیمت لوازم خانگی که گفته میشود در نیمه نخست سال بین ٣٠ تا ٧٠درصد بوده است، سروکله بسیاری از سایتها و فروشگاههای آنلاین پیدا شده که انواع لوازم خانگی را به صورت قسطی به مشتریانشان میفروشند. جالب است که بدانید برخی از این سایتها نهتنها لوازم خانگی نو که بساط فروش قسطی لوازم خانگی دست دوم را هم برپا کردهاند و البته سودهای گزافی برای فروشهای قسطیشان میگیرند.
قیمتهای واقعی آنلاینها چقدر است؟
یکی از فروشگاههای معروف آنلاین که البته طرحهای فروش خود را «اجاره به شرط مالکیت» معرفی کرده، انواع کالاهای لوازم خانگی و شخصی را به صورت قسطی به مشتریان میفروشد. کافی است کمی صفحههای فروش را جستوجو کنید تا متوجه شوید قیمتهایی که برای فروش اقساطی کالاهایش گذاشته است، گاهی تا دو برابر بازار سنتی میرسد. البته برای اینکه متوجه این قیمتهای گزاف شوید، نیاز به کمی ضرب و تقسیم است، زیرا این سایتها قیمتهای نهایی کالا را به نمایش نمیگذارند و تنها اقساط ماهانه را قید کردهاند.
به عنوان مثال برای خرید کولر آبی برفاب در فروشگاههای آنلاین باید حدودا ١٢ قسط ١٤٠هزار تومانی پرداخت کنید. به عبارتی خرید این کولر در مجموع یکمیلیون و ٦٨٠هزار تومان برای شما آب میخورد، همچنین اقساط تعیینشده برای یک اتوبخار ماهانه ٧٢هزار تومان تعیین شده که نشان میدهد قیمت تمامشده این محصول برای شما حدود ٨٦٤هزار خواهد بود، مجموع قیمت یک حالت دهنده مو در این سایت ٧٣٠هزار و اتو مو یکمیلیون و ١٠٠هزار تومان قیمتگذاری شده است.
فروشگاههای آنلاین دلیل گرانفروشی شدهاند!
گرانفروشی فروشگاههای آنلاین به فروش اقساطی محدود نمیشود و فروشگاههای آنلاین با وجود آنکه از نظر هزینه نسبت به بازار سنتی بسیار کمخرجتر هستند، کالاهایشان را با قیمتی گزافتر در اختیار مشتریان میگذارند.
جاروبرقی مارک فیلیپس که در بازار به قیمت ١,٥میلیون تا ٢میلیون تومان عرضه میشود، در این فروشگاههای اینترنتی ٣میلیون تومان و لباسشویی ٧میلیون تومانی، ١٠میلیون تومان قیمتگذاری شده است.
میری، نایبرئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی درحالیکه گرانفروشی سایتهای معتبر اینترنتی لوازم خانگی به چندین برابر قیمت واقعی آن را تایید میکند، به «شهروند» میگوید: بهعنوان مثال یکی از بزرگترین فروشگاههای آنلاین یخچال سایدی را که قیمت واقعی آن ١٢میلیون تومان است، ٢٥میلیون تومان عرضه میکند. برخی از واحدهای صنفی هم برای اینکه گرانفروشی خود را توجیه کنند، یک پرینت از قیمت اجناس در این سایت گرفته و به مشتری میگویند سایدی که در فلان فروشگاه اینترنتی ٢٥میلیون تومان است، اما من به شما ٣میلیون تومان ارزانتر و ٢٢میلیون میدهم.
بیشتر بخوانید:چرا در روزهای التهاب بازار، تب خرید وجودمان را گرفته بود؟+فیلم
فاکتورسازی برای توجیه گرانفروشی
بسیاری از فروشگاههای آنلاین فاکتورسازی میکنند. این جمله را میری، نایبرئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفته و توضیح میدهد: این سایتها برای اینکه خود را از اتهام گرانفروشی تبرئه کنند، اقدام به ایجاد فاکتورهای صوری میکنند، به این ترتیب که با یک فرد قراردادی بسته و قیمتهای بالایی را در فاکتورهای خرید خود درج میکنند تا اینگونه نشان دهند که کالا را گران خریدهاند که گران میفروشند، اما واقعیت چیز دیگری است.
میری همچنین با انتقاد بر اینکه سازمان حمایت و تعزیرات حکومتی هفتهای چندبار بازار را زیر و رو میکند و هر جا چند قلم کالا را ببیند، مغازهدار را به جرم احتکار جریمه میکند، ادامه داد: جای تعجب است که هیچ نظارتی بر انبار فروشندگان اینترنتی و قیمتهایی که روی سایتشان درج میکنند، نمیشود.
فروشندگان سنتی قسطی نمیفروشند
با وجود آنکه گرانفروشی بسیاری از فروشگاههای آنلاین برای خریداران محرز شده است اما در بازار سنتی کمتر مغازهای را میتوانید پیدا کنید که کالاهایش را به صورت قسطی در اختیار مشتریان قرار دهد. محمد طحانپور، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی به میگوید: تعداد فروشندگان بازار سنتی که در حال حاضر به فروش اقساطی محصولات خود اقدام میکنند به انگشتان دست هم نمیرسد.
او با اشاره به اینکه قیمت اجناس در بازار مدام در حال تغییر است، میگوید: فروشندگان حتی حاضر نیستند جنسی را امروز بفروشند و نصف پول آن را دو روز دیگر تحویل بگیرند.
به گفته او، وقتی به فروشندهای میگویی که ٥٠درصد پول جنس را دو روز دیگر تحویل میدهم، میگویند پس کالا را باید به قیمت همان روز تحویل بگیرید؛ آنها در غیر این صورت حاضر به فروش محصولات خود نمیشوند.
چگونه از آنلاینها قسطی بخریم؟
اما برای خرید قسطی از فروشگاههای آنلاین نیاز به یکسری مدارک دارید که گام نخست آن هویتسنجی شما است. برای تأیید هویتتان باید تصویر کارت ملی و شناسنامه و برای تأیید محل سکونت باید تصویر سند منزل یا اجارهنامه رسمی (به نام خود شخص یا پدر یا مادر و یا همسر) یا آخرین قبض برق یا گاز (به نام خود شخص یا پدر یا مادر و یا همسر) را در سایت خرید آنلاین آپلود کنید.
اما تاییدیه شغلی و فیش کسر از حقوق و همچنین پرینت گردش حساب ٦ ماهه ازجمله مدارکی است که سایتهای فروش آنلاین از شما درخواست میکنند. به علاوه اینکه باید دو برابر قیمت وسیلهای که میخرید را به صاحبان فروشگاههای آنلاین سفته بدهید.
خرید آنلاین بدون پیشپرداخت اولیه
نحوه خرید اقساطی کالا از فروشگاههای آنلاین هم به این ترتیب است که کالاهای کمتر از ٤میلیون از فروشگاههای آنلاین در ١٢ ماه و بدون پیشپرداخت تحویل داده شده و مابقی مبلغ در اقساط ٢ تا ١٢ ماهه پرداخت میشود. البته متقاضیان خرید کالاهایی که قیمت بالای ٤میلیون دارند، باید مابهالتفاوت آن را به عنوان پیشپرداخت به حساب این فروشگاهها واریز کنند.
سود فروش اقساطی چنددرصد است؟
فروشگاههای آنلاین به شما میگویند در صورتی که پرداختی شما ١٢ ماهه باشد، به قیمت نقدی وسایل بین ٢٤ تا ٣٠درصد افزوده میشود که البته مبلغی حدود ٤درصد بهعنوان کارمزد از شما دریافت میشود. البته اگر بخواهیم گرانفروشی این سایتها را به سود دریافتیشان اضافه کنیم، سود آنها از فروش اقساطی زیادتر میشود.
محصولات گارانتی دارند یا نه؟
این روزها کالاهای بدون گارانتی با قیمتهای کمتری به مصرفکنندگان فروخته میشود و یکی از پیشنهادهای فروشندگان است برای اینکه متقاضیان خرید کالا پول کمتری پرداخت کنند. البته فروشندگان آنلاین کمتر کالایی را بدون گارانتی به فروش میرسانند و کالاهایی مانند کالاهای آمریکایی که از نمایندگیهای اصلی به ایران وارد نمیشوند، شرکتهایی گارانتی آنها را بر عهده گرفتهاند و در واقع کالا را بیمه میکنند. این را هم اضافه کنیم که وسایلی که نیاز به نصب و راهاندازی دارند، معمولا نصب و راهاندازیشان از سوی فروشگاههای آنلاین پذیرفته نمیشود.
منبع:شهروند
انتهای پیام/