به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شربت جوز هندی (جوز هندی، زنجبیل، دارچین، هل و تخم گشنیز یا گل بنفشه) حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، فیبر، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، روی (زینک)، فسفر، پروتئین، کلسیم، منیزیم، آهن، منگنز، اوژنول، ژرمانیوم و فلاونوئیدهاست.
برای بررسی خواص شربت جوز هندی و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص شربت جوز هندی اظهار کرد: این شربت برای فصول سرد سال بسیار مناسب بوده، شربت جوز هندی نقشی موثر در افزایش دمای بدن دارد و برای افراد بلغمی و سرد مزاج بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: غذا و نوشیدنیهای مناسب برای افراد بلغمیمزاج
وی درباره خواص دیگر شربت جوز هندی بیان کرد: این شربت تأثیری چشمگیر در افزایش حرارت غریزی و تقویت اعضای رئیسه بدن (کبد، قلب و مغز) دارد، شربت جوز هندی به رفع دردهای مفصلی (آرتریت) و روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) کمک میکند.
بیشتر بخوانید: برای تسکین درد مفاصل از فواید این خوراکیها غافل نشوید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت جوز هندی نقشی موثر در تقویت معده و دستگاه گوارش، رفع هضم ناقص غذا، نفخ و باد معده و روده دارد، این شربت نشاطآور است و از ابتلای افراد به افسردگی پیشگیری میکند.
عظمایی تأکید کرد: شربت جوز هندی دهان را خوشبو میکند، این شربت برای افرادی که دچار فلج و لقوه (کج شدن دهان) هستند، بسیار مفید است، شربت جوز هندی به علت داشتن ویتامینهای A ، C ، E و فلاونوئیدها خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
بیشتر بخوانید: مواد غذایی که دشمن روماتیسم هستند
وی تصریح کرد: شربت جوز هندی تأثیری چشمگیر در تقویت سیستم اعصاب مرکزی، بهبود عملکرد حافظه و جلوگیری از بروز آلزایمر در افراد دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت جوز هندی نقشی موثر در رفع حالت تهوع، استفراغ، دندان درد، سرماخوردگی، آنفلوآنزا، وسواس، جنون، رعشه، پارکینسون، سکسکه، غلظت خون و رقیق کردن خون، تقویت بینایی، تسکین دردهای قاعدگی، کاهش وزن در افراد بلغمی مزاج، بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی، کنترل دیابت نوع ۲ و چربی خون، افزایش قدرت باروری در مردان و جلوگیری از ایجاد رطوبتهای مغزی که به شکل نزله پشت حلق جمع میشود، دارد.
عظمایی درباره موارد منع مصرف شربت جوز هندی یادآوری کرد: استفاده از این شربت برای زنان باردار ممنوع است، افرادی که داروهای رقیقکننده خون مانند آسپرین و وارفارین را مصرف میکنند نباید شربت جوز هندی را همزمان با داروهای خود بنوشند، زیرا این شربت اثربخشی داروهای شیمیایی را افزایش میدهد، بنابراین باید بین نوشیدن شربت و استفاده از داروها ۲ تا سه ساعت فاصله باشد.
جوز هندی ۴۰ گرم
زنجبیل ۱۰ گرم
دارچین ۱۰ گرم
هل ۱۰ گرم
تخم گشنیز یا گل بنفشه ۳۰ گرم
آب ۲ لیتر
عسل ۵۰۰ گرم
انتهای پیام/